ÅŸ harfi ile eÅŸya

K ile şehir var mı?

K Harfiyle Başlayan Türkiye İlleri

1- Karaman: 1989 yılında Konya'dan ayrılarak şehir statüsü kazanmıştır. İç Anadolu Bölgesinde yer alır. 2- Kars: Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Kars'ın kış turizmi gelişmiştir.

Z harfi ile ülke var mı?

Z Harfi Ä°le BaÅŸlayan Ãœlke

Z harfi ile başlayan ülkeler ise, Zambiya ve Zimbabve olarak bilinir.

L ile ülke var mı?

L ile başlayan ülkeler şunlardır. 1- Letonya 2- Litvanya 3- Lihtenştayn 4- Lübnan.

C ÅŸehir nedir?

Türkiye'de c harfi ile başlayan şehir ismi maalesef bulunmuyor. Bu sebeple bulmaca ya da kelime oyunlarında c harfiyle şehir adı soruluyorsa dünya şehirlerine göz atmanız gerekiyor. Ülke isimlerinde de c harfi sadece Cebelitarık, Cook Adaları, Cibuti, Cezayir ve Cayman Adaları olmak üzere 5 ülkede yer alır.

Ç ile hayvan var mı?

Ç ile Hayvan isimleri 3 tanedir. Bunlar; Çaça. Çaçalaka Kuşu.

D ile hayvan var mı?

Bunlar içerisinde deve, doğan, devekuşu, denizatı, deniz kestanesi, denizanası, dokumacı kuşu gibi daha birçok değişik çeşit ön plana çıkıyor.

V ile şehir var mı?

Ülkemizde V harfi ile başlayan sadece bir şehir bulunmaktadır. Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan Van, Türkiye'nin en kalabalık 19. ilidir. 1- Van: 19.969 kilometrekarelik alana sahip olan şehir, Ağrı ve Siirt ile sınır komşusudur. Van Gölü'nün yüz ölçümü 3.755 kilometrekaredir ve Türkiye'nin en büyük gölüdür.

Åž harfi ile bitki ne var?

Åžahtere Otu

Anavatanı Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Türkistan'dır. Ülkemizde hemen hemen her bölgede doğal koşullarda yetişir. Mavimsi yeşil renkteki çok çatallı yapraklarını taşıyamayarak yerlere doğru eğilir bir görünümdedir. Bahçelerde, tarlalarda ve otluk alanlarda rahatlıkla yetişen tek yıllık bir bitkidir.

Ü ile şehir var mı?

Ülkemizde Ü harfi ile başlayan şehir ismi yoktur ayrıca dünya genelinde de sadece bir tane şehir ismi ü harfi ile başlar, bu şehir Üsküp şehridir. Makedonya Cumhuriyeti'nin başkenti olan bu şehir yaklaşık 630.000 nüfusa ve 571.5 km2 yüz ölçümüne sahiptir.

F ile bitki ne var?

D ile şehir var mı?

D Harfi Ä°le BaÅŸlayan Åžehir Ä°simleri

Diyarbakır ( Türkiye ) Düzce ( Türkiye ) Denizli ( Türkiye ) Daggett ( Amerika )

V ile hayvan ne?

Van Kedisi: Van gölü civarına özgü olan, bir gözü mavi diğer gözü kehribar rengi olan kedidir. Varanus: Kertenkele türüne ait olan bu hayvanların uzun boyunları, güçlü pençeleri ve kuyrukları bulunur. Vervet Maymunu: Güney Afrika'da yaşayan bir maymun türüdür.

G ile bitki ne var?

G harfi ile başlayan bitki isimlerine bakıldığında Gürgen, Gözlük otu, Göknar, Gıvışkan otu, Gardenya, Gazel otu, Gebre otu, Gelincik, Geven ve Geyik boynuzu gibi bitkilerle karşılaşılmaktadır.

J bitki ne var?

Bununla birlikte F harfi üzerinden başlamış olan birçok farklı eşya olduğuna da söylemek gerekir. Bunlar içerisinde genel olarak fermuar, florasan, fener, fırça, futbol topu, fincan, filtre ve fırın ile beraber daha birçok değişik seçenek ön plana çıkar. Bu eşyalar günlük hayatın vazgeçilmez birer parçalarıdır.

R ile bitki ne var?

P Harfi ile BaÅŸlayan Hayvan Ä°simleri

Puhu (Baykuşgiller familyasından bir kuş türü/ Asya, Avrupa, Kuzey Afrika) Pangolin (memeli bir hayvan türü/ Uzak Doğu ülkeleri) Pantodon (diğer adı Afrika kelebek balığı/ havuz, göl, nehir kaynaklarının durgun sularında yaşar) Pavurya (yengeç türü/ Akdeniz, Doğu Atlantik)

F ile başlayan eşya var mı?

I harfi ile başlayan Türkiye'de iki şehir vardır ve bu şehirler Iğdır ile Isparta şehirleridir. Dünyada I ile başlayan tek ülke ise Irak'tır.

P ile hayvan ne var?

Kaçak ve çarpık yapılaşmanın sembolü olan Sisdağı Yaylası, Türkiye'nin 82. ili olarak anılmaya başladı. Trabzon ve Giresun'un ortak kullandığı yüzlerce yayla evinin bulunduğu Sisdağı Yaylası, kaçak ve çirkin yapılaşmanın en kötü örneğini gözler önüne seriyor.

P ile hayvan ne?

Bu rakamın 77 milyonunu il ve ilçe merkezlerinde yaşayanlar oluşturdu. Ülkedeki en fazla nüfusu barındıran il İstanbul, en az nüfusu barındıran il Tunceli'dir. Ayrıca en büyük yüzölçümüne sahip il Konya, en küçük yüzölçümüne sahip il Yalova'dır.

İ ile şehir var mı?

Alfabenin son harfi olan Z harfi ile başlayan şehir Türkiye sınırlarında sadece bir tanedir. Karadeniz bölgesinde zengin kömür yataklarına sahip olan ve Z ile başlayan şehir Zonguldak şehridir.

82 il hangisi?

Anadolu yarımadası ile Trakya toprakları üzerine kurulan Türkiye'nin, 81 ili vardır. İller, Türkiye'nin en büyük idari bölümleridir.

Türkiye'nin en küçük ili hangisi?

29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda, 71 adet il vardı. 1924'te Ardahan, Artvin ve Kars il yapıldı ve il sayısı 74'e yükseldi. 1926'da Beyoğlu, Çatalca, Dersim, Ergani, Gelibolu, Genç, Kozan, Oltu, Muş, Siverek, Üsküdar illeri ve 2 yıl önce il yapılan Ardahan, ilçe oldu. Böylece sayı 62'ye düştü.

Z ile ÅŸehir ne var?

Türkiye'de il ilan edilen son ilçe olan Düzce, 1999 depreminde çok büyük hasar aldı. Bölgenin yaralarının daha hızlı sarılması ve hızlıca kalkınması için Düzce'ye, 9 Aralık 1999'da il statüsü verildi.