Yonca balyası kaç TL 2022?
Yonca kaç kez biçilir?
Yonca biçimi için en uygun saat sabah saatleridir. Eğer tohum tahsil etmek istiyorsak bunun için en iyi dönem üçüncü yılın (üçüncü ekim) haziran-temmuz aylarıdır. Fakat bu durumda, her 35-45 günde bir hasat yapamayız, çünkü çiçeğin çiçek açmasına ve ayrıca tohum üretebilmesi için zaman tanımalıyız.
1 dönüm araziden kaç ton yonca çıkar?
Bu nedenle yonca, ekim nöbetinde en az 3 yıl kalmalıdır. Ot verimi, toprağın verimine, gübrelemeye, sulamaya göre değişir. Her biçimden dekara ortalama 1 – 3 ton yeşil ot alınabilir. Bunun kuru ot karşılığı 300 – 800 kg'dır.
Samanın kilosu kaç TL 2022?
Geçtiğimiz günlerde 40 bin dekar alanda hububat sapı, dekara 135 liradan satıldı. Bu fiyata göre 1 ton saman fiyatı 540 liraya gelirken, bu maliyetlere nakliye ve diğer masraflar dahil değil. TİGEM, bugün (16 Haziran) Çukurova Tarım İşletmesinde 6 bin 426 dekar hububat sapı satış ihalesi açık artırma usulü ile yapıldı.
1 dönüm araziden kaç kilo yonca çıkar?
Bu nedenle yonca, ekim nöbetinde en az 3 yıl kalmalıdır. Ot verimi, toprağın verimine, gübrelemeye, sulamaya göre değişir. Her biçimden dekara ortalama 1 – 3 ton yeşil ot alınabilir. Bunun kuru ot karşılığı 300 – 800 kg'dır.
1 dönüm yonca ne kadar su ister?
Yoncanın yıllık su ihtiyacı yaklaşık 1250-1300 mm'dir. Yaz aylarında su isteği aylık 250-300 mm civarındadır. Bu miktar, tarla yüzeyinde 25-30 cm su demektir. Suyun iki haftada bir defa verilmesi (yaklaşık 15 cm) verimi daha fazla teşvik etmektedir.
Yonca susuz olur mu?
Dolayısıyla yonca, kurak ve sıcak iklim bitkisi sayılabilir. Derin bir kök sistemine sahip olan yonca, bu nedenle kuraklığa dayanıklıdır. Yonca yıllık yağışı 350–450 mm olan yerlerde sulanmadan yetiştirilebilir. Fakat her biçim öncesi ve sonrası yapılacak sulama ile biçim sayısı ve alınacak ot miktarı artırılabilir.
Yonca en çok hangi gübreyi sever?
Ekimden önce ve daha çok ekimle birlikte taban gübresi uygulaması yapılıyor. Fosfor ağırlıklı taban gübrelemesinin ardından mart sonunda mono amonyum fosfat (MAP) gübresi dekara 3-5 kg arasında uygulanıyor. Mono amonyum fosfat uygulaması yoncanın ekildiği ilk yıl ve sonraki her sezonun başında da tercih edilebiliyor.
Yonca çok su ister mi?
Yonca, uzun köklü bir bitkidir ve bu nedenle sık sık sulama uygulamaları yapılmadan da uzun süre dayanabilir. Fakat, yaz aylarından sonra, toplam 45 günlük kuraklık döneminde sulama yapılmazsa, çoğu yonca bitkisi zarar görecek ve yok olacaktır.
Yonca kaç gün arayla biçilir?
Her biçimden dekara ortalama 1 – 3 ton yeşil ot alınabilir. Bunun kuru ot karşılığı 300 – 800 kg'dır.
1 dekardan kaç kilo yonca çıkar?
Yonca yeşil ve kuru ot olarak kullanılabilen, çok yıllık ve çiçek veren bir baklagil yem bitkisidir. Ot verimi son derce yüksektir. Bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de yılda 3 ile 8 defa arasında biçim alınabilmektedir. Yonca yetiştiriciliği toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerini olumlu yönde etkiler.