11 sınıf türk dili ve edebiyatı dyk kurs planı eba

E-kurs hangi dersler var?

DYK kurslarında Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri gibi dersleri alacak olan 8'inci sınıf öğrencileri, başvurularını e-kurs.meb.gov.tr üzerinden gerçekleştirecekler.

E-kurs kaç gün?

kurs planlama işlemlerine devam edilir. Not: Yaz döneminde açılan kursların süresi 4 haftadan az 8 haftadan fazla, yıllık açılan kursun süresi ise 16 haftadan az, 36 haftadan fazla olamaz.

E kursa nereden girilir?

Sınıflar için e-kurs başvuruları, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek.

E-kurs nasil girilir?

DYK başvurusu https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilecek. Ücretsiz verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamında 6 ve 10. sınıflar da eğitim görebilecek.

E kurs ücretli mi?

E kurs öğrencilerin ücretsiz olarak eğitim alabildikleri bir eğitim hizmeti olarak öne çıkıyor. Öğrencilerin eğitime ulaşabilmek için e kurs modülüne giriş yapması yeterli oluyor.

E kurs paralı mı?

Öğrencilerden kurs için herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

E kurs ne zaman baÅŸlayacak 2022?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları yaz okulu öğrenci başvuruları 15 Haziran ve 18 Haziran tarihleri aralığında alınacak. Yaz okulu kursları 4 Temmuz tarihinde başlayacak. Kurum Kurs talep işlemleri, İlçe Onay İşlemleri ve Öğretmen Başvurularınının süresi ise 24.06.2022 tarihine kadar uzatıldı.

E kurs kaç tane ders seçilir?

Mezun öğrenciler de istemeleri halinde kurslara dahil olabilecek. 5,6,7,9,10,11. sınıf öğrencileri, haftalık 5 ders ve 12 saat, 8. sınıf öğrencileri, haftalık 6 ders ve 18 saat, 12.sınıf ve mezun öğrenciler, haftalık 6 ders ve 24 saat eğitim görebilecek.

E kurs hangi dersler var?

Yaz dönemi kurslarında hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK'larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir.

DYK Türkçe kaç saat?

-Yöneticiler normal müfredat da dâhil toplam 22 saate kadar derse girebilir. -Derslerin tamamını DYK kapsamında girmeleri durumunda hafta içi okuttuğu 6 saati aylık karşılığı, 16 saati ek ders karşılığı sayılır.

DYK kurs müdürü derse girebilir mi?

Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK'larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Ancak, bir günde her bir kurs sınıfına 2 saatten fazla aynı ders konulamaz.

DYK 1 saat açılabilir mi?

d) DYK' larda görev alan tüm idareci ve öğretmenlere (Ücretli Öğretmenler dahil) ek ders ücreti %100 artırımlı ödenecektir. yapılacaktır. Örneğin 20 Saat derse girip 10 saatte destekleme kursunda derse giren öğretmene 20+10=30 saat üzerinden 3 saat hazırlık ve planlama ücreti verilecektir.

DYK ek ders ücreti ne kadar?

MADDE 8- (1) Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısı 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudu ise 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20' den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Ancak her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz.

DYK için en az kaç öğrenci?

Destekleme ve Yetiştirme kurslarında görevli ders ücreti karşılığı görevlendirilen öğretmenler, Genel idari izinli olunan günlerde o güne ait ek ders ücretinden yararlanamazlar.

Görevli izinli öğretmene DYK ücreti ödenir mi?

Okulda kurs talebinde bulunan kadrolu/sözleşmeli öğretmenler var iken okul müdürü ve müdür yardımcılarına kurs görevi verilemez.

Okul Müdürü DYK açabilir mi?

Müdür/Kurs Yöneticisi hafta içi mesai saatleri içinde kendi okulunda kurs verebilir. Yönetici mesai saatleri içinde başka okulda kurs veremez.

Okul Müdürü hafta içi DYK kursu verebilir mi?

DYK kapsamında hafta içi 18 den sonra ve hafta sonu yapılan kurslara ilişkin ücret ödemesi ilgilinin maaş karşılığını doldurup, doldurmadığına bakılmaksızın ödenecektir.

Hafta sonu DYK maaş karşılığı sayılır mı?

2022-2023 yılı eğitim ve öğretim dönemi brüt ek ders ücreti 46,70 TL, net ek ders ücreti ise 39,35 TL olarak belirlendi. Yüzde 20 vergi dilimine giren öğretmenlerin alacağı net ek ders ücreti 37,01 TL oldu.

1 saat ek ders ücreti ne kadar?

İlgili madde gereğinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmî görevi bulunmayan ücretli öğretmenlere haftada kırk saate kadar ek ders görevi hakkı tanınmıştır. Bir öğretmen ücretli olarak görev yaptığı yerde ona tanınan ek ders hakkı için saat sayısını aşarsa ek bir ücret alamaz.

Ücretli öğretmen 40 saat derse girebilir mi?

Ayrıca yaz okulu kapsamında 4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12 nci sınıflarda öğrenim gören öğrencilere; Bakanlıkça hazırlanacak çerçeve program kapsamında bir dersten haftada 12 saat destekleme ve yetiştirme kursu açılabilir.

5 sınıf DYK var mı?

8.1. DYK'lar; 1. dönem, 2. dönem ve yaz dönemi kursları olmak üzere üç dönemde açılır.

2 dönem DYK açılabilir mi?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlara verilecek olan kursu tanımlamaktadır. Açılacak kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden kurs ücreti alınmaz.

12 sınıf DYK ne demek?

Bakan Özer, şu açıklamalarda bulundu: 'Yaz okulları temel eğitim düzeyinde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik; ortaöğretim düzeyinde ise 9, 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik matematik ve İngilizce derslerinden olacak.

10 sınıf DYK hangi dersler?

Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK'larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Ancak, bir günde her bir kurs sınıfına 2 saatten fazla aynı ders konulamaz.

Bir günde kaç saat DYK?

Kurslarda bir ders saatinin süresi 40 dakikadır. az, 8 saatten çok olmamak üzere planlanır. Derslerin 40'ar dakika olarak ayrı ayrı işlenmesi esastır.

DYK 1 ders saati kaç dakika?

MADDE 8- (1) Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısı 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudu ise 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20' den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Ancak her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz.