16 nolu plaka nerenin

Ç plaka var mı?

Motosiklet ve traktörler hariç diğer tüm araçlarda hem ön hem de arka taraflarda plaka bulunması zorunludur. Orta kısımda diğer ülkelerle uyum çerçevesinde Ç, Ş, İ, Ö, Ü ve Ğ dışındaki Türk alfabesindeki harfler kullanılır.

1 plaka nere?

01 plaka kodu ülkemizin Adana iline aittir. 4.2. 02 Nerenin Plakası? 02 plaka kodu ülkemizin Adıyaman iline aittir.

83 plaka nereye ait?

83 Kıbrıs olurken, 84 ise ülkenin resmi kodu olan Türkiye'yi temsil eder.

TC plaka ne kadar?

Plaka değişim ücreti, plaka basım ve notere ödenen ücretin toplamından oluşur. Plaka değiştirme ücreti 2021 yılında 257 TL olarak belirlenmiştir. Bunun dışında Şoförler Odası'ndan alınan form için 55 TL ücret ödemeniz gerekirYani yeni plaka alma için toplamda 312 TL ödeme yapmalısınız.

N plaka ne demek?

Denizli şehir merkezinde çalışan ve taşıma kapasitesi 3.5 tonu geçmeyen kamyonet ve 3 tekerlekli triportör gibi küçük nakliye araçlarına, nakliyeci anlamına gelecek olan N serisi plaka verilecek.

U plaka nedir?

İl İçi Yolcu Taşımacılığı İzin Belgesine U harf grubundan verilen plaka kaydedilir (Geçici Süreli İl İçi Yolcu Taşımacılığı İzin kaydedilecek taşıtlar hariç), 6.

0001 plaka kime aittir?

01 plaka kodu Adana iline aittir. Adana'daki araç sahiplerinde 01 plaka kodu bulunur. Böylelikle araç sahibinin Adana iline kayıtlı olduğu bilinir.

79 plaka hangi ildir?

79 plaka nedir?

78 plaka kodu ülkemizin Karabük iline aittir. 4.79. 79 Nerenin Plakası? 79 plaka kodu ülkemizin Kilis iline aittir.

51 il plaka kodu neresi?

51 Niğde iline ait plaka kodudur.. Ordu ilimizin ilçeleri sırasıyla şunlardır; Niğde'nin ilçeleri; Bor, Çiftlik, Ulukışla, Altunhisar ve Çamardı'dır. 51 PLAKA NERENİN PLAKA KODU VE HANGİ ŞEHRE AİT? 51 plaka kodunun ait olduğu il Niğde olarak belirlenmiştir.

0001 plaka nedir?

Kırmızı plakaların üzerinde yalnızca sayılar bulunuyor. Örneğin, TBMM Başkanı'nın makam aracı plakası 0001 rakamlarından oluşuyor.

Aaa plaka kimin?

Mavi zemin üzerine beyaz karakterlerin yer aldığı plakalar Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı resmi polis araçları tarafından kullanılıyor. İl kodunun ardından A, AA veya AAA harflerinin yer aldığı bu plakaların sonundaki sayılar ise aracı kullanan ekibin bağlı olduğu büro veya şubeyi temsil ediyor.

AA 01 plaka kimin?

örneğin xx aa 001 ile başlayıp devam eden ve kaymakam, il emniyet müdürü ve rektörlere verilen plakadır. ayrıca plaka zemini beyaz ve karekterler kırmızıdır. kırmızı plaka nedir? kırmızı plaka, devletin üst düzey makam araçlarına verilen plakadır.

41 AA 003 plaka kimin?

Devlet protokol araç plakaları aşağıda yer almaktadır. 0001 plaka TBMM Başkanı'nın aracına aittir. 0002 plaka Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı'na aittir. 0003 plaka daha doğrusu 0003-0036 kırmızı plakalı araç Anayasa Mahkemesi Başkanı'na aittir.

MB plaka Suriyeli mi?

Söz konusu MA ve MB plakalar Türkiye'de yerleşik yabancı uyruklulara tahsis edilmekte olup bu plakalar ile araç sahibi olanların çoğunun derneğimiz üyesi olan Batı Trakyalı Türklerden oluştuğunu belirtmek isteriz.

SA plaka Suriyeli mi?

SAA plakalı araçlar ise Suriye'den alınmış ve göç eden kişiyle birlikte Türkiye'ye getirilmiş araçlardır.

Gri Plaka nedir?

CG harfleri diplomatik muafiyete sahip konsolosluk görevlilerinin araçlarında, CD harfleri büyükelçi makam aracında, CM harfleri ise diplomatik muafiyete sahip büyükelçilik görevlilerinin araçlarında kullanılıyor.

36 kırmızı plaka kimin?

0002 plaka Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı'na aittir. 0003 plaka daha doğrusu 0003-0036 kırmızı plakalı araç Anayasa Mahkemesi Başkanı'na aittir. 0004 plaka Genel Kurmay Başkanı'nın aracına aittir.

Rektör plakası neden kırmızı?

Protokol plakası olarak da adlandırılan kırmızı plakalar üst düzey devlet görevlileri tarafından kullanılıyor. Kırmızı zemin üzerinde sarı renkli karakterlerin bulunduğu bu plakalar cumhurbaşkanı, TBMM başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Genelkurmay Başkanı, vali ve bakanların makam araçlarında yer alıyor.

06 plaka hangi harfte?

L Plaka Nedir? L plaka, temel olarak 'T' harfi ile başlayan taksi plakaları gibi düşünebilir. Aynı şekilde 'L' ile başlayan plakalar ise artık servis taşımacılığında kullanılacak. Yeni yapılanma ile artık servis araçları, hatlı minibüsler ve taksi araçları gibi kendine özel bir plakaya sahip olacak.

07 plaka neresi?

03 plaka kodu ülkemizin Afyon iline aittir. 4.4. 04 Nerenin Plakası?

L plaka ne demek?

70 plaka kodu ülkemizin Karaman iline aittir. 4.71. 71 Nerenin Plakası? 71 plaka kodu ülkemizin Kırıkkale iline aittir.

03 plaka neresi?

69 plaka kodu Bayburt ilimize özel olarak belirlenen plaka kodudur. Doğu Karadeniz bölgesinin önemli kenti Bayburt'a ait ilçeler için çeşitli farklı harf grubu belirlenmiştir. Bayburt'un ilçelerine ait otomobil plakalarının tümü aşağıda yer verilmiş.

71 plaka hangi ile ait?

32 plaka kodu ülkemizin Isparta iline aittir. 4.33. 33 Nerenin Plakası? 33 plaka kodu ülkemizin İçel iline aittir.

69 plaka nereye ait?

İşte detaylar… 41 PLAKA NERENİN KODU? 41 plaka kodu Kocaeli iline aittir. Kocaeli'ne kayıtlı araçların plaka kodları 41 ile başlar.