2001 opel astra elegance teknik özellikleri

Opel Astra hangi motoru kullanıyor?

1.6 litrede 180 HP, 2.0 CDTI 195 HP, 1.6 CDTI 110 ve 136 beygir gücüne sahip ünitelerdir. Ek olarak 2.0 280 beygirlik OPC versiyonu bulunmaktadır.

Opel Astra hangi ülkeye ait?

1862 yılında Adam Opel tarafından kurulan Opel'in genel merkezi, 160 yıldır değişmeden markanın doğduğu yerde, Almanya'nın Rüsselsheim şehrinde bulunmaktadır.

Opel Astra motoru kaç km gider?

Her şey dört dörtlük olursa elbette 700-800 bin km.yi devirebilir bu motorlar ortalama olarak.

Opel Astra ne malı?

Opel merkezi Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Rüsselsheim şehrindedir. Şirket, Opel markalı binek araç, hafif ticari araç ve araç parçalarını tasarlar, üretir ve dağıtır.

Opel mi vw mi?

16 Ocak 2021'de Opel'in sahibi Group PSA, Fiat Chrysler Automobiles ile birleşerek Hollanda merkezli Stellantis'i oluşturmuştur. Bu birleşme ile birlikte Stellantis Avrupa'nın bir numaralı otomobil üreticisi olarak bu unvanı Volkswagen'ın elinden almıştır.

Opel amblemi neden z?

İlk simge olarak zeplin seçilir. 1964 yılında ise zeplin yerini Z harfine bırakmıştır. Bu Z harfi şimşek şeklinde simgeleştirilmiştir. Opel logosu anlamı daire bir halkanın temsil ettiği güven ve içinde bulunan şimşeğin temsil ettiği hızdır.

Opel Alman mı Amerikan mı?

Opel hepimizin bildiği ve sevdiği alman otomobil firmalarından birisi.

Opel Astra cok yakar mı?

Opel Astra 1.6 16V'de görev yapan motor 100 HP güç üretirken bu otomobilin yakıt depo hacmi 52 litredir. Yine aynı fabrika verilerine göre de bu aracın şehir içindeki yakıt tüketimi 9.5 lt/100 km'dir.

Opel Astra ağır bakım ne zaman?

Opel Astra ağır bakım kaç km sonunda yapılmalıdır sorusunun cevabını ise araç servise götürüldüğünde servisten almak daha iyi oluyor. Genellikle 70.000 -90.000 km aralığında ağır bakım ihtiyacı doğsa da kullanım şartları bunu değiştirebiliyor.

Opel Astra yakıt nasıl?

YAKIT TÃœKETÄ°MÄ° & EMÄ°SYON

Yakıt Kapasitesi 56 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 8.7 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 5.3 lt. Karma Tüketim (100 km) 6.6 lt.

Opel Astra GSi nedir?

GSi yani Grand Sport injection kısaltmasının yaratıcısı Opel, 1987 yılında 2.0lt I4 silindir, üstten çift eksantrik (DOHC), 16 supap, çok noktadan enjeksiyonlu (MPI) atmosferik-benzin 150ps güce ve 196nm torka sahip C20XE kodlu motoru piyasaya sürdü.

Opel Astra OPC ne demek?

Opel Performance Center (OPC), 1997'de bir yan kuruluş olarak kurulan Alman otomobil üreticisi Opel'in bir bölümüdür. OPC'nin ana odağı, Hot Hatch Corsa OPC ve Astra OPC gibi Opel ürün yelpazesinin performans türevlerinin geliştirilmesidir. OPC ismi ayrıca VLN gibi bazı motor sporları aktivitelerinde de kullanılır.

Astra GTC ne demek?

ancak otomobilin adı artık gsi değil, gtc. kısaltmayı oluşturan kelimelerse grand tourismo compact. bu kısaltma hem kulağa hoş geliyor hem de otomobile çok yakışıyor. 5 kapılı standart versiyona göre otomobilin zeminden yüksekliği 15 mm alçaltılmış, tavan çizgisi 22 mm küçültülmüş, çamurlukları genişletilmiş ve arka ...

Opel Astra F ne demek?

Opel F Arızası Nedir? Opel gösterge ekranındaki 'F' uyarısının birden çok sebebi olabilmektedir. Genel açılımı ise yarı otomatiklerde karşılaşılan şanzıman arızasıdır.

Vauxhall Astra ne demek?

Astra Vauxhall, çeşitli İngiliz ve Alman polis birimlerinde kullanılan popüler bir arabadır. Brezilya'daki Chevrolet Vectra, Sedan Opel Astra C'nin bir ikizi gibidir.

Astra H Twinport ne demek?

opel'in geliştirdiği, 2004'ten itibaren corsa ve yeni astra'da hayata geçirdiği akıllı yakıt tasarrufu teknolojisi. euro 4 emisyon standartlarına uyumlu bu motor teknolojisi, değişken emme manifoldu ile yüksek egzoz gazı devridaim sistemi yardımı ile beygir gücünü düşürmeden yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltır.