2023 yılı araç kiralama gider kısıtlaması

Kiralık araca zarar gelirse ne olur?

Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder. Kusurlu sürücüden ücret talep edilmesi ise ancak zararın trafik sigortası limitini aşması durumunda gerçekleşir.

Kiralık aracın lastiği patlarsa kim öder?

Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır.

Kiralık araçta km sınırı aşılırsa ne olur?

Bazı rent a car şirketleri kiralık araçlar için kilometre sınırı belirlemeyebilir. Araç kiraladığınızda kilometre sınırını aşarsanız ek ücret ödemeniz gerekir. Sizden talep edilecek ek ücret ise yine firmanın ücretlendirme politikasına göre değişiklik gösterir.

Kiralık Araba ceza yerse ne olur?

Kiralık araca kesilen cezayı e-Devlet üzerinden görüntüleyip ödemesini gerçekleştirebilirsiniz. Kiralık araçlara kesilen cezalar, Kiralık Araç Bildirim Sistemi'ne girileceğinden dolayı araç kiralama şirketleri kesilen cezalardan haberdar olup cezanın bedelini sürücüden temin eder.

Kiralık arabayı vurunca ne olur?

Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder. Kusurlu sürücüden ücret talep edilmesi ise ancak zararın trafik sigortası limitini aşması durumunda gerçekleşir.

Kiralık araba belli olur mu?

Araçların kiralık olup olmadığını anlamak dışarıdan bakınca imkansızdır ancak yapılan plaka sorgulamasında ve ruhsat incelemesinde bir aracın kiralık olup olmadığı, şahıs ya da firma adına kayıtlı olduğu öğrenilebilir.

Lastik patlayınca frene basılır mı?

Seyir halindeyken aracınızın lastiği patlarsa öncelikle sakin olmaya çalışın. O anda asla frene basmayın ya da patlayan lastik yönünde direksiyonu çevirmeyin. Bu durum sizin kaza yapmanız için zemin hazırlayacaktır. Ön teker patlarsa araç ön tarafa, arka teker patlarsa araç o tarafa doğru çekme yapar.

Kiralık araçta hasarı kim öder?

Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder.

6000 km sınırı kimleri kapsıyor?

16 Ağustos 2022 tarihinden önce ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanlar adına tescil edilen otomobil ve arazi taşıtlarının satışı için bu kişilere tanınan süre yarın sona eriyor. Yarından itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmeden bu taşıtların pazarlama ve satışı 1 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılamayacak.

Kiralık araca çarptım ne yapmalıyım?

Kiralık bir araca çarparsanız ve kusur da sizdeyse, aracı kiralayan şirket, tamir olana kadarki sürede; o araçtan elde edeceği kira gelirini sizden talep edebilir. Buna ister 'kira kaybı' deyin, ister 'gelir kaybı'; kiralama şirketinin böyle bir yasal hakkı var.

Kiralık araç perte çıkarsa ne olur?

Kiralık Araç Pert Olursa Ne Olur? Kiralık aracın pert olması halinde sürücünün yapması gereken kazayla ilgili tüm resmi tutanakları, diğer bilgi ve belgeleri eksiksiz bir şekilde temin ederek araç kiralama şirketi yetkililerine haber vermektir.

Şahıs sıfır araç satabilir mi?

Bu çerçevede şirketler, rent a car firmaları ve oto galerileri sıfır almış oldukları aracı 6 ay ve 6 bin kilometre dolmadan satamayacaklar.

6000 km 6 ay cezası ne kadar?

Yapılan düzenlemede kilometre şartını ihlal edenlere verilen ceza artırılıyor. 2. El araç satışında getirilen 6 ay 6000 km şartını hülle yoluyla ihlal edenlere verilen ceza 300 bin TL'ye çıkarılıyor! Ticaret Bakanlığı ise Meclis açılır açılmaz 1 Ekim'de yetki talebinde bulunacak.

6 ay mı 6 bin mi?

İkinci el otomobilde fahiş fiyatlandırmayı önlemek için yapılan düzenleme bugün yürürlüğe giriyor. Araç ticareti yapanlar, otomobil satabilmek için alımdan sonra 6 ay süre beklemek, 6 bin kilometre de yol yapmak zorunda olacaklar.

Kiralık araçla şehir dışına çıkmak yasak mı?

Kısa ve Uzun Dönem Araç Kiralama

Kiraladığınız yer ile anlaşarak kiraladığınız araç ile şehir dışına çıkmak mümkündür. Pek çok araç kiralama firmalarının farklı şehirlerde teslim noktaları bulunuyor. Özellikle havalimanlarında araç kiralama firmalarının büroları bulunmaktadır.

Kiralık arabayı başkası kullanırsa ne olur?

Kiralama sözleşmesinde belirtilmeyen bir kişi kiralık aracı kullanırsa ne olur? Bu durumda, tüm rent a car sigortaları geçersiz hale gelir. Herhangi bir kaza durumunda tüm masraflar sözleşmeyi imzalayan kişiler tarafından ödenmek durumunda kalır.

Araç kiralama tek yön ücreti ne kadar?

Tek yön ücreti, alış ve bırakış noktalarının farklı olması durumunda firmalar tarafından talep edilen ücret olmaktadır. Bu ücret firmalara göre değişkenlik gösterebilir. Tek yön ücret bilgisini satın alma ekranında görüntüleyip, alış noktasında bu ücretin ödemesini sağlayabilirsiniz.

Araç kiralarken nelere dikkat etmek gerekir?