5 günlük hava durumu trabzon

Trabzon en soğuk kaç derece?

Trabzon'da ortalama sıcaklığın en yüksek olduğu aylar, Temmuz ve Ağustos, en düşük olduğu aylar ise Ocak ve Şubat aylarıdır. Yıl içinde ölçülen ortalama sıcaklık 14.6 C°, en yüksek sıcaklık 38.2 C°, en düşük sıcaklık ise– 7.4 C° dir.

Trabzon'un özelliği nedir?

Karadeniz'in incisi olarak tabir edilen, eşsiz doğasıyla nefes kesen bir şehir Trabzon. Her mevsim yağışlarıyla meşhur olan şehir, farklı türden binlerce bitki çeşidiyle kuşatılmıştır. Zengin orman örtüsüne sahip olması sebebiyle en belirgin geçim kaynağı tarımdır.

Trabzon yazın sıcak mı?

Trabzon iklimi yazın sıcak kışın ise normal soğukluktadır. Yaz aylarının ortalama sıcaklığı +32 derece dolaylarındadır.

Trabzon her mevsim yağışlı mı?

Yağış boldur (ortalama 842,6 mm), her mevsim yağışlıdır ve kurak dönem yoktur. Doğu Karadeniz'de en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı ortalama 1590 mm iken, 831 mm 2244 mm arasında değişir.

Trabzon pahalı bir şehir mi?

Trabzon'da yaşam pahalı değildir. Şehirde ev ve yaşam maliyeti diğer şehirlerden daha ucuzdur. Ortalama kira, ulaşım, beslenme ve günlük harcama maliyetleri makul seviyelerdedir. Trabzon'da yaşam maliyeti Türkiye'nin diğer bölgelerinden ve şehirlerinde olduğu gibi orta düzeydedir.

Trabzon sembolü nedir?

Trabzonspor'un Kaplanı

Trabzonspor'un kaplan simgesi ise Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ''Kartal', ''Kanarya'' ve ''Aslan'' simgelerini kullanmalarının ardından gazeteler tarafından yapılan bir yakıştırmanın ardından ortaya çıktığı biliniyor.

Trabzonlular en çok nerede?

Trabzon'da yaşayanların yüzde 88'1 Trabzon nüfusuna kayıtlı Trabzon'da en çok Gümüşhaneli ve Giresunlular yaşıyor Trabzon dışındaki Trabzonlular en fazla İstanbul, Kocaeli ve Ankara'da ikamet ediyor.

Trabzon Türk mü?

trabzon'un etnik yapısının çoğunluğunu çepni ve kıpçak türkleri oluşturmaktadır,şive de buna bağlı olarak gelişmiştir trabzon şivesinin rumca ile bağlantısı yoktur. son olarak burada yaşayan veya buralı olan insanların kendine çoğunlukla laz demesinin nedeni cehalettir. zaten bu insanların çoğu tek kelime lazca bilmez.

Trabzon neyi ile ünlü?

Trabzon'un baştacı yemeklerinden biri olan kuymak, mısır unu, tereyağ ve peynir ile yapılan, hem ana öğün, hem ara öğün; hem kahvaltı, hem de öğle ve akşam yemeği olabilen oldukça lezzetli bir yemek türüdür. Bu yöresel yemek, 'Muhlama' veya 'Mıhlama' isimleri ile de bilinmektedir.

Trabzon en soğuk kaç derece oldu?

Bu sıcaklık son otuz yılın en düşük sıcaklığı olarak kayıtlara geçmiş bulunmaktadır. En son 22/02/1985 yılında minimum sıcaklık -6,1 OC (derece)olarak ölçülmüştür. Trabzon'da son 65 yıldaki en düşük sıcaklık değeri ise18/01/1950 tarihinde -7,0OC (derece) olarak ölçülmüştür' denildi.

Urfa En Sıcak kaç derece oldu?

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde termometreler n 61 dereceyi gösterdi. Kısa süre önce Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde 60 dereceyi gösteren termometreler, dün 61 dereceyi göstererek yeni bir rekor kırdı.

Türkiye'nin en sıcak ili hangisi?

şimdiye kadar türkiye'de ölçülmüş en yüksek sıcaklık(48.8 c') urfa'da gerçekleştiği için, urfa'dır diyebiliriz. türkiye rekoru ceylanpınar ilçesinde 57.6 derece ile ölçüldüğü için (kaynak: yurt ansiklopedisi) ceylanpınar veya şanlıurfa diyebiliriz.

Dünyanın en sıcak ülkesi hangisi?

El Aziziye-Libya Libya'nın başkenti Trablusgarp'ın sadece 40 kilometre güneyinde yer alan El-Aziziye Bölgesi dünyanın en sıcak yeri. 13 Ekim 1922'de ölçülen sıcaklık 57.8 dereceydi. Bölgeye Akdeniz kıyısından bir saatlik yolculukla ulaşılabiliyor.

Urfa nemli mi?

Şanlıurfa ilinde kara iklimi hüküm sürer. Yazlar uzun ve çok sıcak, kışlar çok soğuk geçer. Yaz ile kış, gece ile gündüz arasında ısı farkı fazladır. Nem oranı az olduğundan Türkiye'nin en sıcak ili olmasına rağmen, havalar boğucu değildir.

Trabzon kışın kaç derece?

İklim. Karadeniz'e özgü ılıman iklime sahip kentte hava sıcaklığı yıl boyunca 7,4-23,5 °C arasında değişirken yaz ortalaması 22,3 °C, kışın ortalama en düşük sıcaklık ise 4,4 °C civarındadır.

Trabzon'un havası temiz mi?

Türkiye, 106 ülkeyi kapsayan 2020 Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda üç sıra gerileyerek 46'ncı sırada yer aldı. Rapora göre Türkiye'de hava kirliliğinin en yoğun olduğu kentler Çorum, Erzurum ve Düzce oldu. Ayrıca listede Trabzon da yer aldı.

Trabzon'un en güzel yeri neresidir?

Trabzon denince hemen akla gelen ve şehrin en sembol yeri belki de Sümela Manastırı. Trabzon Maçka'da yer alan ve Türkiye sınırları içerisindeki en eski yapılardan biri olma özelliğini taşıyan Sümela Manastırı'nın inşa tarihi 365-395 yıllarına kadar uzanıyor.