7 gün ayetel kürsi okuyanların yaşadıkları

41 Ayetel Kürsi ne için okunur?

'Çörek Otu; vücut enerjisini düzenler, hastalıkla kaybedilen canlılığı geri getirir.' Nasıl yapılır? Cuma günü ezan ile sela arasında (cuma namazına 20 dak kala) yapamayanlar cuma sabah güneş doğduktan sonra niyet edilir her bir çörek otuna birer ayet-el kürsiyi okuyup 41 adede tamamlanır.

Ayetel Kürsi 7 defa okuyunca ne olur?

Bir kişi 7 defa okuyup birincide sağına ikincide soluna üçüncüde önüne dördüncüde arkasına beşincide yukarı altıncıda aşağı ve yedincide içine hu diye üflerse ve son olarak etrafını çevreleyecek şekilde üflerse melekler onu çevreler ve o gün içinde o kimseye bela isabet etmez.

Her gün Ayetel Kürsi okursan ne olur?

Ayetel Kürsi her daim okuyan kişinin geçmişte işlemiş olduğu günahlar af olur, Ayetel Kürsiyi okuyan kişiye Allah, tüm hayır kapılarını açar. Ayetel Kürsi okunan evde büyü tutmaz. Ayetel Kürsiyi her namazdan sonra okuyan kişiye, cennetin 8 kapısı sonuna kadar açılır ve istediği kapıdan cennete girer.

170 Ayetel Kürsi niçin okunur?

Sevgi için, araların düzelmesi için, rızık için ve yapılacak işlerde başarılı olabilmek için 170 kez okuma tercih ediliyor. Genel olarak dünyevi işler için 170 kez ayetel kürsi okuma tercih edilirken hem dünyevi hem de ahiret inancı için 313 kez okuma yani 1 hatim tercih ediliyor.

Yatakta yatarken Ayetel Kürsi okunur mu?

Hazreti Peygamber bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur; Yatağınıza yattığınızda Ayetel Kürsi'yi okuyunuz. Cenabı Allah o kimseyi koruyucu iki melek gönderir. Uykudan evvel Ayetel Kürsi okumanın pek çok fazileti ve faydası bulunmaktadır.

Cünüp iken Ayetel Kürsi okunur mu?

Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz okunamadığı gibi ayetel kürsi de bu hallerde okunmamalıdır. Ayetel kürsi ezberden okuma halinde ise Kuran-ı Kerim'e dokunması gerekmediğinden okunabilmektedir.

Ayetel Kürsi neden 7 kere okunur?

Bir kişi 7 defa okuyup birincide sağına ikincide soluna üçüncüde önüne dördüncüde arkasına beşincide yukarı altıncıda aşağı ve yedincide içine hu diye üflerse ve son olarak etrafını çevreleyecek şekilde üflerse melekler onu çevreler ve o gün içinde o kimseye bela isabet etmez.

Ayetel Kürsi okurken abdestli olmak gerekir mi?

Ayetel Kürsi okumak için namaz abdesti almak şart değildir. Gün içinde ezberden tekrar edilecekse namaz abdesti almaya gerek yoktur. Ancak Kur'an'dan okunacaksa abdest alınması gerekir. Ezberden okurken de abdest almak daha faydalı ve faziletli olacaktır.

Cünüp uyumak ne demek?

Ancak gusletmesi gereken bir kimse ihtiyacı olursa herhangi bir vakit namazını geçirmeme şartıyla avret mahallinin temizliğini yapıp, abdest alarak veya sadece el ve ağzını yıkayarak uyuyabilir, yiyip içebilir.

Adetli iken cünüp olmak gusül gerekir mi?

Cünüp iken âdet olan bir kadının ayrıca gusletmesi gerekir mi? Cünüp olup da henüz gusletmeden önce âdet görmeye başlayan bir kadının hemen gusletmesi şart değildir, guslü âdetinin bitimine kadar geciktirebilir (Haddâd, el-Cevhera, I, 13; İbn Nüceym, el-Bahr, I, 64).

1 gün cenabet olmak günah mıdır?

Cevap: Cünüp kimse, kılmadığı namaz vakti çıkıncaya kadar gusül etmezse, günah olmaz. Daha fazla geciktirmesi büyük günahtır.

Sulanmak cünüp olur mu?

Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise 'kazi' denilmektedir. Bundan dolayı sadece abdest bozulur, ancak orucu bozmaz ve gusül gerekmez. Kişiden gelen sıvı meni ise gusül abdesti alması gerekir; mezi veya vedi ise abdest bozulsa da gusül gerekmez.

Cünüp ölmek günah mı?

Kişinin cünüp olarak ölmesi günah değildir.

Ancak cünüp olarak ölmek ile abdestli ölmek aynı değildir. Bu nedenle her zaman ölme ihtimaline göre abdestli veya en azından gusül abdestli olmaya dikkat etmek gerekir.