abant aden ekşi

Abant Boluda mı?

Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki Abant Gölü ve çevresinin milli park olarak belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Bolu sınırları içerisinde bulunan alan 'Abant Gölü Milli Parkı' olarak belirlendi.

7 göller nerede?

Ulaşım: Batı Karadeniz Bölgesinde, Bolu'nun 42 km. kuzeyinde yer alan Milli Parka Ankara-İstanbul karayolunun 152. km.'sindeki Yeniçağa ve 190. km.sindeki Bolu'dan kuzeye ayrılan yollarla ulaşılır.

Boluda ne ünlü?

Mercan spesiyal, Bolu Beyi, Köroğlu kebabı, değirmen kebabı, irmik helvası ve tahinli kabak tatlısı en çok sipariş edilenler arasında.

Bolu neyi ile meşhur?

Ovmaç Çorbası, Kızılcık Tarhana Çorbası, Tarhana Çorbası, Nohutlu Çorba, Yayla Çorbası, Yoğurtlu Bakla Çorbası, İmaret Çorbası, Çiğ Börek, Kabaklı Gözleme, Acı Su Bazlamacı, Çantıklı Pide, Etli Mantı, Ekmek Aşı, Patatesli Köy Ekmeği, Kedi Batmaz, Mantar Sote, Orman Kebabı, Kaldırık Dolması, Kaşık Sapı, Mengen Pilavı, ...

9 göller nerede?

japonyada Hokkaidô Adası'nda bulunan bir gölün adı. Tōya Gölü (Japonca: 洞爺湖 Tōya-ko), Japonya'nın Hokkaidō Adası'nda bulunan bir göldür. Göl daireye yakın bir şekilde olup çapı doğu-batı arasında 10 ve kuzey-güney arası dokuz kilometredir.

Uludağ'da kaç tane göl var?

Türkiye'nin önemli zirvelerinden olan 2 bin 543 metre yükseklikteki Uludağ'da bulunan 7 göl ziyaretçilerinin akına uğruyor. Kara göl, Kilimli göl, Aynalı göl, Buzlu göl ve yazın kuruyan Heybeli gölleri, doğaseverlerin uğrak mekanlarından bir yer oluyor.

7 göller de telefon çekiyor mu?

Büyükgöl'de bir otopark bulunuyor ancak onun dışında yollara da park edilebiliyor. Telefon her yerde çekmiyor, bazı bölgelerde servis yok, bazılarında internete bile girilebiliyor.

Bolu'ya gidince ne yenir?

Kedi batmaz nerede yenir?

Bolu şehrinin en sevilen lezzetleri arasında yer alan kedi batmaz yemeği, mısır unu ile yapılmaktadır. Hamur haline getirildikten sonra üzerine tereyağında pişmiş kaz ciğeri ya da keş peyniri dökülerek servis edilmektedir. Kedi batmaz yemeğini, Bolu şehrinin hemen her lokantasında tadabilirsiniz.

Boluda orman var mı?

Göynük ve Mudurnu'da ise genellikle göknar, karaçam, sarıçam, kayın, meşe ve doğal kızılçam ormanları bulunmaktadır. Göynük civarında şimşir ağaçlarına da rastlanmaktadır. Yapılan araştırmalara göre Bolu'da otsu ve odunsu türlerden toplam 1183 bitki bulunmaktadır.