abdest alırken hangi dua okunur

Duş alırken dua etmek günah mı?

Banyoda dua etmek caizdir; ancak temiz ve nezih yerlerde yapılan dua makbule daha yakındır.

Idrarla yıkanmak günah mı?

Banyo yapılan yere küçük abdest bozmak haram değildir; bundan dolayı bir günah olmaz. Ancak bu durum banyo adabına uygun düşmez. Peygamberimiz bu hususta da önemle durur. 'Sizden biriniz banyo yaptığı yere idrar etmesin.

Banyoda Allah denir mi?

Cevap 2: Hamd, yalnız Allah'adır, salât ve selâm onun resulüne, âilesine ve sahabesine olsun. (Bölümün numarası 5; Page No. 110) İnsanın, banyolarda Allah'ın ismini anması yahut tehlil getirmesi mekruhtur. Cünüplükten dolayı yıkanan kimsenin, vücuduna su dökerken kelime-i şehadet getirmesi de meşru değildir.

Peygamber efendimizin yüzü suyu hürmetine diye dua edilir mi?

Yağan yağmur hürmetine diye de dua etmek caizdir. Rahmet-i ilahiyye alametidir. Günahsız bebekler hürmetine diye dua etmek de caizdir.

Ayakta çiş yapmak haram mıdır?

Dinimizde ayakta idrar yapma tavsiye edilmemektedir. Bunun sebebi ayakta yaparken kıyafetlere ve etrafa sıçrayan idrardır.

Ayakta çiş yapmak caiz mıdır?

İncelememize göre temel hadis kaynaklarında Hz. Peygamber'e dayandırılan üç gurup rivayet bulunmaktadır: Ayakta idrar yaptığına dair rivayetler, kendisine peygamberlik görevi verildikten sonra kesinlikle ayakta idrar yapmadığına dair rivayetler ve Hz. Peygamber'in ayakta idrar yapmayı yasakladığına dair rivayetler.

Denize idrar yapmak günah mı?

Hatta âlimler, su yollarında ve suya yakın yerlerde suya kanşmasa bile abdest bozmayı mekruh görmüşlerdir. (Hatiboğlu Haydar, Sünen-i İbn Mace Tercüme ve Şerhi I, 537.) Netice olarak denizde idrar yapmak haram değildir.

Tuvalet yaparken bismillah denir mi?

1- Tuvalete girerken Euzü Besmele çekilip, (Allahümme innî eûzü bike minel hubsi vel habâis) duası okunur. 2- Tuvalete girerken elinde, Allahü teâlânın ismi ve Kur'an-ı kerim yazılı bir şey bulunmamalı.

Gece Yikanmak günah midir?

Bazı vakitlerde banyoya girilmesi adab açısından uygun görülmemiştir. Çünkü bu vakitler şeytanların dağılma vaktidir. Ama bu vakitlerde banyo yapmak günah değildir, ihtiyaç olduğunda banyo yapılmalıdır. Mümkünse başka vakitler tecih edilmelidir.

Banyoda idrar günah mi?

Peygamber (s.a.s.), abdest alırken özel bir dua yapmamıştır. Dolayısıyla güzel anlamlar içeriyor olsa da abdest sırasında bu duaların okunması şart değildir. Bununla birlikte okumasında da bir sakınca yoktur.

Ayetel Kürsi okumak için abdest gerekir mi?

Ancak cenâbet hali zikir, tesbih ve dua gibi amellere engel teşkil etmediğinden cünüp olan kimsenin Kur'ân-ı Kerîm'de yer almış olsa bile bu tür metinleri dua ve zikir niyetiyle okuyup tekrar etmesinde sakınca görülmemiştir.

Cünüp iken ezbere sure okunur mu?

Cünüp iken âdet olan bir kadının ayrıca gusletmesi gerekir mi? Cünüp olup da henüz gusletmeden önce âdet görmeye başlayan bir kadının hemen gusletmesi şart değildir, guslü âdetinin bitimine kadar geciktirebilir (Haddâd, el-Cevhera, I, 13; İbn Nüceym, el-Bahr, I, 64).

Adetliyken cünüp olmak gusül gerektirir mi?

Ayetel Kürsi Abdestsizken Okunur mu? Ayetel kürsi Kuran-ı Kerim'de bulunmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz okunamadığı gibi ayetel kürsi de bu hallerde okunmamalıdır. Ayetel kürsi ezberden okuma halinde ise Kuran-ı Kerim'e dokunması gerekmediğinden okunabilmektedir.

Kirli iken Ayetel Kürsi okunur mu?

Okunacak dua: Allâhümmec'alnî minel-lezîne yestemi'ûnel - kavle fe yettebi'ûne ahsenehû. Anlamı: Ey Rabb'im! Beni sözü dinleyip de ona en güzel şekilde tabi olanlardan kıl.

Allahümmec Alni ne demek?

Cünüp olarak uyumak, yemek ve içmekte bir sakınca var mıdır? Cünüp olan bir kimse, namaz kılmak ve Kur'an okumak gibi ibadetleri yerine getiremez. Dolayısıyla, ibadetlerini yapmaya engel olan bu durumdan ilk fırsatta guslederek kurtulmaya çalışmalıdır.

Cünüp uyumak ne demek?

Sual: Cünüp kimse neler yapamaz? Cünüp kimse, Besmele çeker, dua okur, la ilahe illallah diyerek zikir çeker, salevat okur. Hatta Fatiha, Rabbena âtina gibi âyetleri dua niyetiyle okuyabilir. Mushafı tutamaz, ezbere de olsa Kur'an-ı kerim okuyamaz.

Bosaldiktan sonra dua okunur mu?

Adet döneminde yaygın olarak kullanılan ve vajina içine yerleştirilen araçlar olan tampon ve menstrual kaplar, mastürbasyon yapmaya engel değildir.

Adet iken 31 çekilir mi?

Hayızlı veya lohusa bir kadın, ihtilam olmaktan dolayı gusletmesi şart değildir. Bu hallerin bitiminden sonra gusül alabilir.

Lohusayken boşalınca gusül gerekir mi?

Fakat aynı kadının bu altı günün bitiminde kanaması devam eder ve bu süre on günü geçer de mesela on iki güne ulaşırsa, bu kadının ay hâli altı gün olarak kabul edilir. Altı günü on iki güne tamamlayan son altı günlük sürede görülen kan, istihâze yani özür kanı sayılır (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 99).

Istihaze kanı nasıl olur?

Kadınlar âdetli veya lohusa iken dua edebilirler mi? Kadınlar âdet günlerinde veya nifâs (lohusalık) hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerimeleri okuyabilirler. Bunun yanında, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salâvat-ı şerife getirebilirler.

Regl iken ne okunur?

Peygamber 'Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'an'dan hiçbir şey okuyamaz.' (Tirmizî, Tahâret, 98; İbn Mâce, Tahâret, 105) buyurmuştur.

Regl iken namaz sureleri okunur mu?

Abdest veya gusül sırasında buruna üç defa su çekme; şiddetle koklama, koklatma. Buruna su çekilmesi gusül abdestinde farz; normal abdestte ise sünnettir. Guslün farzları ağız ve burna su vermek ve bedenin tamamını yıkamak olmak üzere üçtür.

Istinşak nasıl yapılır?

İdrar yaptıktan sonra sızıntısı olmayan kişilerin, beklemeden hemen abdest almalarında bir sakınca yoktur. İstibrâ ve temizlik konusunda gerekli hassasiyeti gösteren kişinin, yersiz düşünce ve vesveseye itibar etmemesi gerekir.

Erkek tuvaletten çıkar çıkmaz abdest alınır mı?

Bükülerek küçültülen pamuk, idrar deliğine sığacak kadar olmalı. Kürdanla, kibrit çöpüyle veya benzeri bir şeyle deliğe yerleştirilir. Pamuk, daha büyük olup da, ucu dışarıya çıkar, çıkan idrar buraya kadar gelirse, abdest bozulmuş olur.

Erkeklerde Pamuk nasıl kullanılır?

Sorum şu; acaba özel bölgeye pamuk veya peçete koysam akıntı üreme organından çıkmamış olur. Namaz abdestim geçerli olur mu? el Cevab: Evet bu renkteki akıntı pamuk ya da peçeteyle dışarı çıkması engellense abdestlilik hükmü devam eder. Dışarı çıktığında ise çamaşırın değişmesi ve abdestin yenilenmesi gerekir.

Pamuk abdesti bozar mı?

Banyo gibi bir yerde besmele içten söylenmelidir. Banyoya girmeden kapı önünde de besmele söylense yeter.

Banyoda bismillah denir mi?

Ancak kişi, namazdan sonra çamaşırında gördüğü ıslaklığın, namazdan önce veya namaz esnasında çıkan bir idrar damlası olduğunu biliyor ve çıktığı anı hatırlıyorsa, o takdirde abdestsiz namaz kılmış sayılır.

Iç çamaşıra bir damla idrar namaz kılmaya mani midir?

Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise 'kazi' denilmektedir. Bundan dolayı sadece abdest bozulur, ancak orucu bozmaz ve gusül gerekmez. Kişiden gelen sıvı meni ise gusül abdesti alması gerekir; mezi veya vedi ise abdest bozulsa da gusül gerekmez.