abdussamed yüksel kaç yaşında

Abdüssamed Yüksel öldü mü?

Abdülsamet Yüksel'in cesedi, Ankara'dan gelen dalgıçlar tarafından 5 saat sonra bulundu. Ceset, olay yeri incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine gönderildi. Abdulsamet Yüksel'in Kızılırmak'ta boğulduğunu duyan Karakeçili halkı adeta ırmak kenarına akın etti.

Abdüssamed Yüksel Kimdir?

Kırıkkale'de Kızılırmak Nehri kenarına ailesiyle piknik yapmaya giden 16 yaşındaki lise öğrencisi Abdülsamet Yüksel, elinden düşürdüğü kola şişesini almak isterken akıntıya kapılıp kayboldu. Yüksel'in ceseti, 5 saat sonra Ankara'dan gelen dalgıçlar tarafından bulundu.

Abdussamed in hocası kimdir?

30 Kasım 1988 yılında vefat etmiştir. On yaşıma geldiğimde Kur'ân'ı tamamıyla ezberlemiştim. Babam Ulaştırma Bakanlığı'nda görevli, dedem ise âlimlerdendi. Onlardan Kur'ân ilimlerini öğrenmek istediğimde bana Şeyh Muhammed Selîm'in elinde yetişmem için Tantâ'ya gitmemi söylediler.

Abdul Samed nereli?

(1927-1988) Mısırlı tanınmış hâfız ve kāri.

Asıl adı Abdülbâsıt Muhammed Abdüssamed olmakla birlikte Türkiye'de daha çok Abdüssamed diye tanınmıştır. Kinâ vilâyetine bağlı Erment'te doğdu. On yaşında Kur'ân-ı Kerîm'i ezberledi.

Şeyh Abdul Basit kimdir?

Asıl adı Abdülbâsıt Muhammed Abdüssamed olmakla birlikte Türkiye'de daha çok Abdüssamed diye tanınmıştır. Kinâ vilâyetine bağlı Erment'te doğdu. On yaşında Kur'ân-ı Kerîm'i ezberledi. On dört yaşında Esfûnü'l-metâine'de Muhammed Selim Hamâde'den Kur'an ilimleri ve kırâat-i seb'ayı tahsil etti.