adana norm fazlası öğretmen atamaları

Norm fazlası öğretmen il ici ister mi?

NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERDE VE ÖĞRETMENLİĞE DÖNMEK İSTEYEN YÖNETİCİLERDE 3 YIL ŞARTI ARANMAZ.

Norm fazlası öğretmen maaş alır mı?

Norm kadro fazlası öğretmenlere sadece maaş karşılığı olarak yıllık yaklaşık 3 milyar Türk Lirası ödeme yapılmaktadır. Bu tutara norm fazlası öğretmenlerden dolayı alınan ücretli öğretmenlerin maaşları ile eğitime hazırlık ödeneği, tedavi giderleri, aile ve çocuk yardımı gibi sosyal yardımlar dahil değildir.

Norm fazlası öğretmen kaç saat çalışır?

Peki norm fazlası öğretmenler nasıl hesaplanıyor. Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB'in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.

Il içi tayin 3 yıl mı?

NOT: Doğrudan Bakanlık merkez teşkilâtına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülük durumları da dikkate alınmak suretiyle, üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

31 saate kaç norm verilir?

6 dahil 6 ila 30 saat ders varsa 1 öğretmen normu verilir. 31 saat dahil 31 ila 42 saat ders yükü varsa 2 öğretmen verilir. 42 saatten daha fazla ders varsa her 21 saat ders yükü için daha o branş için norm verilir.

Öğretmenler nereye kadar yükselir?

Kariyer esasına göre hazırlandı

Aydoğdu, 'Öğretmenler artık gerekli yeterlikleri sağladıktan sonra şube müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, il müdür yardımcısı, il milli eğitim müdürü olabilecek' dedi.

Kaç norm fazlası öğretmen var?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yaklaşık olarak 40 bin öğretmen norm fazlası durumunda. Peki norm fazlası öğretmenler nasıl hesaplanıyor. Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır.

Okuldaki tek öğretmen norm fazlası olur mu?

Yukarıda sarı renk ile belirlediğimiz yerden görüldüğü üzere norm fazlası öğretmenler hizmet puanına göre belirlenir. Bir okulda 1 öğretmen norm fazlası olduysa hizmet puanı en düşük olan öğretmen norm fazlasıdır. Eğer 2 öğretmen norm fazlası durumundaysa hizmet puanı en düşük iki öğretmen norm fazlası olur.

Öğretmenler kaç bin lira maaş alıyor?

Öğretmenler ayda ne kadar kazanıyor?

Kadrolu öğretmen maaşı en düşük 10 bin TL iken en yüksek 12 bin TL'ye kadar çıkabilmektedir. Sözleşmeli Öğretmen Maaşları Ne Kadar? Sözleşmeli öğretmenlerin maaşları kadrolu öğretmenlerle hemen hemen aynı orandadır. MEB tarafından istihdam edilen sözleşmeli öğretmenlerin maaşları 8.576 TL ile 9.200 TL arasındadır.

Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır.

Norm fazlası olunca kim gider?

2) Resmi görevi bulunmayanlara haftada 40 saate kadar okul öncesi, meslekî ve teknik orta Öğretim ile çıraklık ve yaygın eğitim kurumlarında, ek ders görevi verilebilir.' Hükümlerini içerir. Buna göre norm kadro fazlası öğretmen var iken dışarıdan birisine ücretli ders verilemez.

Norm fazlası öğretmen derse girer mi?

Öğretmenler, aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders saatlerini görev yaptıkları okulda/kurumda doldurmaları halinde, başka okulda/kurumda geçici olarak görevlendirilemezler. Ancak öğretmen isterse 30 saati aşmamak üzere öncelikle eğitim bölgesinde açık buluna derslere görevlendirme talebinde bulunabilir.