afetzede hak sahipliÄŸi baÅŸvurusu sorgulama

Afetzede hak sahipliÄŸi nedir?

Madde 3- Bu Yönetmelikte yer alan 'Hak sahibi' deyimi, afetzedelerin, yıkılan veya ağır hasar gören binalarla olan mülkiyet ilişkilerini ve yeniden yapılacak binalardan veya verilecek inşaat kredisinden yararlanabilme durumlarını ifade eder.

Hak sahipliği süresi nedir?

Konut teslim süresi nedir? Konut teslim süresi 45 gündür. Borçlanmasını yapmış olmasına rağmen binayı Bakanlıkça mahallinde yaptırılacak duyurudan itibaren 45 gün içinde teslim almayanların hak sahipliği kendiliğinden sona erer.

Afetzede belgesi nereden alınır?

Afetzede Hak Sahipliği başvuruları, e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Açılan ekran AFAD'ın sayfasına yönlendirecektir. AFAD'a kayıt yaptırdıktan sonra afetzede hak sahipliğinden yararlanılabilir.

Hak sahipliği nasıl öğrenebilirim?

Sağlık kurum ve kuruluşlarına müracatlarda sorunla karşılaşılmaması için TC Kimlik No ve Soyadı girilerek hak sahipliği kontrol edilebilir. Herhangi bir sorunla karşılaşılması halinde 0 (312) 402 1210- 402 1223 numaraları ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

Hak sahibi kimdir?

Hak Sahibi Kimdir? Yıkılan veya ağır hasar gören ya da muhtemel afetlerden etkilenebilecek binalarla olan mülkiyet ilişkilerini belgeleyebilen ve yeniden yapılacak binalardan veya verilecek inşaat kredisinden yararlanabilen afetzededir.

Hak sahibi olan kiÅŸilere ne denir?

Hak sahibi, menfaati hukuken korunan varlıktır. Bu varlıklara «kişi» denir. Kişiler, insanlar olabileceği gibi «gerçek kişi»; ticari şirket, dernek vakıf da olabilir «tüzel kişi».

Hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır?

HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURUSU E-DEVLET'TEN DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Derlenen bilgilerde, işlemlerin, hasar tespit çalışmalarının sona ermesiyle, AFAD Afetzede Hak Sahipliği için e-Devlet'te açılacak başvuru ekranından gerçekleştirileceği belirtildi.

Kimler hak sahibi olamaz?

Kimler hak sahibi olamaz? Yasal sürede talep taahhütname vermeyen ve borçlandırma işlemini yapmayanlar. • Kendisine veya eşine ait aynı cins hasarsız konut, iş yeri ve ahırları olanlar. Kiracı ve misafir durumunda olanlar. Mülkiyeti hasar gören tüzel kişiler.

Afetzede hak sahipliÄŸi ne demek?

AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.

AFAD kaydı nasıl yapılır?

Hak sahipliği belgesi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilmektedir.