şahinbey belediye başkanı mehmet tahmazoğlu

Åžahinbey Plaza sahibi kim?

Güneykent mahallesi 500 Evler'de bulunan Şahinbey Plaza'nın işletmeciliğini yapan ve bugüne kadar yüzlerce çiftin mutluluğuna tanıklık eden iş insanı Gökmen Atak, bu kez kendi mekanında, kendi düğününü yaptı.

Gaziantep Åžahinbey hangi boy?

Gaziantep Şahinbey kaç mahalle var?

İlçemiz 4 Temmuz 1987 tarih ve 19597 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 3398 sayılı kanunla kurulmuş olup 19.09.1988 tarihinde fiilen çalışmaya başlamıştır. İlçemizin 181 mahallesi bulunmaktadır.

Şahinbey adını nereden almıştır?

Hayri ve Mehmet Sait adında iki oğlu olmuştur. Asıl adı Mehmet Sait olmakla birlikte, Urfa yolunda gösterdiği mücadeleden ötürü 'Şahin Bey' lakabı takılmıştır. Antep Savunması'nda üstün yararlılıklar göstermesi nedeniyle Şahin Bey`in anısına Şahinbey ilçesine adı verilmiştir.

Antepliler hangi Türk boyundan?

Barak Türkmenleri ya da Baraklar, esas olarak Türkiye'nin güneyindeki Gaziantep ilinin güneydoğu kesiminde bulunan Barak Ovası'nda yaşayan bir Türkmen boyudur.

Gaziantep önce nereye bağlıydı?

Gaziantep, önce Edessa ( Urfa ) Kontluğuna bir müddet sonra da Maraş Senyörlüğüne bağlandı. Bölge 1150 yılında Haçlılardan kurtarılarak tekrar Anadolu Selçuklu Devleti'ne bağlandı.

Gaziantep'te hangi Türk boyundan?

24 Oğuz boyundan biri olan 'Kızık Boyu'na bağlı 'Kızık Oymağı', muhtelif obalar hâlinde Halep, Rakka, Rumkale, Şam, Hama, Humus yörelerinde yaşamış, XVII. yüzyılın ilk yarısında, Sultan İbrahim devrinde (1639-1648) ise Antep bölgesine yerleşmişlerdir.

Gaziantep'in en büyük mahallesi hangisi?

Şahinbey'in Karataş Mahallesi Gaziantep'in en yüksek nüfusa sahip mahallesidir.

Şahinbey kaçıncı büyük ilçe?

Şahinbey, nüfus bakımından Gaziantep'in en büyük, Türkiye'nin ise Esenyurt ve Keçiören'den sonra gelen en kalabalık üçüncü ilçesidir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre 2020 yıl sonu itibarı ile nüfusu 931.116'dır.

En çok Kürt hangi ilde?

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Yeniköy Mahallesi'nde eksi mezarlar bulundu. Bulunan mezarların Anadolu'ya yerleşen ve Oğuzların 24 boyundan biri olan Kayı boyuna ait olduğu tahmin ediliyor.

Barak Kürt mü?

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Genel Denetim Bürosu'nun, 110 sayfalık Türkiye raporunda 'Dünyanın en fazla Kürt nüfusunun yaşadığı yer İstanbul' ifadesi yer alıyor.

Urfa Kürt mu?

Barak aşiretinin Kürdülü oymagina mensuptur ve Pijan aşiretinden Kürt ailelerde yaşamaktadır. Rışvan aşiretine mensup Kürtlerden oluşur.

Gaziantep Türk mü Kürt mü?

Çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu ilçe merkezinde azınlık olarak Arap, Çerkes ve Türkler de yaşamaktadır. İlçe nüfusunun çoğunluğu Kürt ve Zazalar meydana getirir ve az bir kısmı Kırmanç olup, Karacadağ ile Karakeçi yörelerinde Türkmenler, ilçede çok az da Arap vardır.

Gaziantep'in ilk adı nedir?

İlçe nüfusunun çoğunluğu Türk olsada azınlık olarak yaşayan Kürt ve Arap nüfusta mevcuttur. Nüfusun Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu ilçe merkezinde önemli sayıda Kürtler de mevcuttur.

Gaziantep ismi nereden geldi?

2.Gaziantep Adı

Yöre halkı tarafından Antep olarak bilinen şehrin eskiden resmi adı Aynitap-Ayıntap idi. Ayıntap adının kökeni ile ilgili çok değişik rivayetler mevcuttur (Güzelbey, 1987: 30). '1. Şehir adını burada hüküm süren Kral Ayni ile Kraliçe Tep'in adlarının birleşmesinden almıştır.

Gaziantep eski ismi nedir?

Kurtuluş Savaşı'nda halkın göstermiş olduğu üstün kahramanlıklar sebebiyle şehre 8 Şubat 1921 tarihinde T.B.M. Meclisi tarafından 'GAZİ'lik ünvanı verilmiştir. Layiha-i Kanuniye'nin l. Maddesi 'Ayıntap livası merkezi olan Ayıntap kasabasının namı Gaziayıntap'a tahvil olunmuştur.' Böylece de Antep, Gaziantep olmuştur.

Gaziantep nereden ayrıldı?

2.Gaziantep Adı

Yöre halkı tarafından Antep olarak bilinen şehrin eskiden resmi adı Aynitap-Ayıntap idi. Ayıntap adının kökeni ile ilgili çok değişik rivayetler mevcuttur (Güzelbey, 1987: 30).

Şahin Bey hangi köylü?

Antep Savunması

Dünya Savaşı'ndan sonra Mondros Antlaşması ile birlikte Osmanlı Devleti parçalanır. 17 Aralık 1918 tarihinde Antep, Birleşik Krallık'a, 5 Kasım 1919 tarihinde Fransa'ya bırakılır.

Gaziantep Şahin Bey Kürt mü?

Hayatının ilk yılları Asıl adı Mehmed Said olan Şahin Bey, 1877 yılında Antep'in Bostancı Mahallesi'nde doğmuş olup, babası Abdullah Efendi, annesi Ayyuş Hanım'dır. Küçük yaşta babası öldüğünden dayısı tarafından büyütülmüştür.

Fransızlara karşı kahramanca savunan kimdir?

Şahin Bey 1877`de Gaziantep`de doğmuştur. Asıl adı Mehmed Said`dir.1899`de Yemen`e er olarak giden Mehmed Said, Yemen cephesinde gösterdiği muvaffakiyet ve kahramanlık üzerine başçavuş olmuştur. Antepli Şahin Bey İstiklâl Harbinin aziz şehitlerinden dir.

Urfa kahramanı kimdir?

Her ne kadar tam tarihi bilinmeyecek kadar eskiye dayanan Kürtlerin artık bugün çoğu ırkın olduğu gibi heterojen olduğuna inanılır, fakat asıl ataları dünyanın en eski halklarından biri olan, bugünkü Irak ve İran sınırlarında bulunmuş Zagros Dağları'ndaki göçerkonar Gutiler'dir.