ak parti kahramanmaraş milletvekili habibe öcal

Kaç tane AK Parti milletvekili var?

Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması 'AK PARTİ' şeklindedir. Simgesi ampuldür. TBMM'de 285 milletvekili ile en çok üyeye sahip partidir.

Milletvekili maaşı ne kadar?

CHP kaç milletvekili var?

Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması 'CHP' şeklindedir. Simgesi Altı Ok'tur. TBMM'de 134 milletvekili ile ana muhalefeti temsil eden partidir. Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

HDP şu anda kaç milletvekili var?

Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması 'HDP' şeklindedir. Simgesi gövde bölümü iki adet elden oluşan ağaç tasviridir. TBMM'de 56 milletvekili ile grubu bulunmaktadır. Eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan'dır.

Kaymakam maaşı ne kadar?

2023 yılında yapılan zam oranı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrasında belli oldu. Memurlara yapılan yüzde 30'luk zam artışı sonrasında polis maaşları değişti. Buna göre; 13 bin 747 TL olan polis maaşı yüzde 25 zamla birlikte 17 bin 871 TL'ye, başkomiser maaşı ise 15 bin 810 TL'den 20 bin 553 TL'ye yükseldi.

Polisler ne kadar maaş alıyor?

Son zamlarla birlikte valilerin maaşı 29247 TL'den 40.846 TL'ye yükseltilmiştir.

Bir vali ne kadar maaş alıyor?

1 Kasım'da yapılan seçimde 11 milletvekili çıkarabilen Diyarbakır ilinin 9 milletvekili Halkların Demokratik Partisi'ne,2 milletvekili ise Adalet ve Kalkınma Partisi'ne aitti.Bu seçime katılım %84,97 oranlarında gerçekleşmişti.

Ak parti kaç milletvekili var?

2018 Türkiye genel seçimleri'nde resmî adıyla 27. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçimi,Bu seçimde Batman ilinin 5 milletvekili seçilmiş ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanılmıştır.

13 Eylül'de MYK ve MKYK yeni üyeleri belirlendi. Ahmet Davutoğlu'nun lideri olduğu AK Parti, 1 Kasım seçiminde tarihindeki en büyük oy sayısı ve %49.5 ile en büyük oy oranına sahip olarak TBMM'de tek başına iktidar olabilecek çoğunluğa ulaştı.

Diyarbakırda kaç tane AK Parti milletvekili var?

Kemal Bülbül (d. 1963, Malatya), Türk öğretmen, siyasetçi ve TBMM 27. dönem HDP Antalya milletvekilidir.

HDP Diyarbakır'da yüzde kaç oy aldı?

Pek çok diğer süper kahramanlar gibi süper güçleri yoktur, zekası ve dedektiflik yeteneğini, şirketi sayesinde bilim, teknoloji ve kişisel serveti ile destekleyerek savaşını sürdürür. Batman olarak genelde geceleri suçla savaşır, herkese gizemli bir şekilde, bir yarasa gibi yaklaşır.

Batman kaç tane milletvekili var?

1990 yılına kadar Siirt iline bağlı olan Batman, 16 Mayıs 1990 tarih ve 3647 sayılı kanunla Beşiri, Kozluk ve Sason ilçeleri Siirt'ten, Hasankeyf ve Gercüş ilçeleri Mardin'den alınıp Merkez'e bağlanarak Türkiye'nin 72. ili olmuştur.

Şanlıurfa'da Hdp'ye kaç oy çıktı?

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Batman ilinin, kuzey ve kuzeydoğusu yüksek, sarp ve dağlık olup güneyi ise dağlık ve engebelidir.