akbük kiralık yazlık

Akbük koyu sığ mı?

Denizi sığ ve kumludur. Akbük Koyu etrafında gidebileceğiniz yerlerden en ünlüsü ise Akyaka bölgesi.

Didimde en güzel deniz nerede?

Altınkum Plajı

Didim'in en çok tercih edilen plajı olduğu için pek çok otel bu plajın çevresinde yer almaktadır. Kumsalı tıpkı altın gibi sapsarı, incedir. Denizi de son derece temiz ve berraktır. Deniz o kadar temizdir ki yüzdüğünüzde sizinle birlikte salto atan balıkları görebilirsiniz.

Akyaka mı Akbük mü?

Gökova Körfezi'nde bulunan koy Muğlalılar arasında Akyaka ile anılıyor. Yani koy Akyaka Akbük Koyu olarak biliniyor.

Akbük denizi kum mu?

Akbük Plajı sığ denizi ve ince kumlu sahili sayesinde çocuklu aileler tarafından çok seviliyor.

Türkiye'de en sıcak deniz suyu neresi?

İskenderun körfezi 31 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak dikkat çekti. Meteoroloji verilerine göre son 50 yılda ağustos ayında Akdeniz'de ortalama su sıcaklığı en yüksek 27.9 derece oldu.

Didimde hangi ayda denize girilir?

Türkiye'nin büyük bir bölümü sonbaharı yaşarken Ege'nin incisi Didim'de ise Ekim ayında Altınkum plajı deniz keyfi yaşanıyor.

Akyaka da ne yenilir?

En sık tercih edilen Akyaka yemekleri; mavi yengeç, karidesli mücver, kalamar dolma, Girit Ezme, kabak çiçeği kızartması, topik, enginar dolması, deniz börülcesi, ahtapot salatası ve deniz ürünleri olmaktadır.

Akbük derin mi?

Akbük Plajı da oldukça tercih edilen bir plajdır. Denizi derin değildir.

Türkiyede kaç tane Akbük var?

Bu bölgede 2 tane Akbük var. Bunlardan biri Muğla sınırları içinde yer alan ve Gökova Körfezi'nde bulunan, yazımızın konusu olan Muğla Akbük Koyu diğeri ise Aydın'ın Didim ilçesinde yer alan Akbük beldesi. Akbük Koyu ve Plajı, Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı bir yer.

Akbük koyu derin mi?

Geniş ve derin olan koy, 1000 metre yükseklikteki Kıran dağları'nın eteklerinde yer alır.. Doğu kıyılarındaki yerleşme Didim'in mahallesi Akbük, özellikle kuzey kıyılarında büyük tatil siteleri yer alır.

Akbük Didim mi Muğla mı?

Akbük Koyu (Mandalya Körfezi), Ege Denizi'nde, büyük bölümü Aydın'nın Didim ilçesi, güney kıyıları Muğla Milas sınırlarında kalan koy. Güllük Körfezi'nin kuzey kıyılarında bulunur.

Akbük Plajı Ücretli mi?

Akbük Halk Plajı'nın herhangi bir giriş ücreti yok. Ücretsiz şekilde halk plajından faydalanabilirsiniz.

Didimde neler yenir?