akıllı zıt anlamlısı

Erken eÅŸ sesli mi?

Erken kelimesi fazla eş anlama sahip olmayan bir tane anlamdaşı bulunan bir kelime olarak ifade edilmektedir.

Helal eş anlamlısı nedir?

Helal (Arapça: حلال), Dini terim. Meşru, yasal veya uygun anlamındadır. Haram teriminin zıt anlamındadır. Çoğu zaman Mübah ile eş anlamlı olarak da kullanılır.

Tüy sözcüğü sesteş mi?

Sesteş kelimeler, yazılışları ve söylenişleri aynı olup anlamları ve görevleri bakımından birbirleriyle ilişkisi bulunmayan sözcüklerdir. Her dilde olduğu gibi Türkçede de çok eski devirlerden beri sesteş kelimelere rastlanmaktadır: boy, dal, don, ög, tüy, yaş, yüz gibi.

Şans kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Şans sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler kadem, meymenet, talih, uğur ve yol sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Pijamanın eş anlamlısı nedir?

Günümüzde pijama kelimesi genellikle gecelik eşanlamlısı olarak kullanılır.

Fil eş anlamı nedir?

Fiil kelimesinin eş anlamlı kelimeleri davranış, eylem, hareket ve iş kelimeleridir. Cümlelerde fiil kelimesi yerine bu kelimeler kullanılabilmektedir.

Nazik kelimesinin eş anlamlısı var mı?

1- Narin: Nazik gibi narin sözcüğü de dilimize Farsçadan geçmiştir.

Baş kökü sesteş midir?

BaÅŸ kelimesi eÅŸ sesli bir kelimedir.

Kara es sesteÅŸ midir?

Kara, eş sesli sözcüklerden biridir.

Acı eş sesli bir kelime midir?

Acı kelimesi eş sesli bir sözcüktür. Eş sesli anlamlarından ilki biber acısıdır. Yediğimizde dilimizi yakan acı anlamıdır. İkinci anlamı herhangi bir yerimize sert bir cisim değmesi sonucu vücudun hissettiği acıdır.

Öğretmen kelimesinin eş anlamlısı var mı?

Öğretmen kelimesinin eş anlamlısı 'muallim' olmakla birlikte, ' hoca' ve kadın öğretmenler için kullanılan ' muallime' de öğretmen sözcüğünün eş anlamlısı olarak kabul edilmektedir.

Siyahi eş anlamlısı nedir?

Aynı zamanda bu manaların aynısını taşıyan ''kara'' kelimesi siyah kelimesinin eş anlamı durumundadır.

Doktor doktor kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime aslı Latince kökenlidir. Hekim ve tabip kelimesi ile dilimize Arapçadan girmiştir. Doktor kelimesinin eş anlamlısı hekim ve tabip kelimeleridir. Eski dönemlerde daha sık kullanılan hekim zamanla yerini doktor kelimesine bırakmıştır.

Anıları kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Anının eş anlamlısı hakkında detaylar. Anı kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre 'hatıra' eş anlamlı sözcüğü üzerinden ele alınmaktadır. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu iki kelimeyi ortak şekilde aynı anlam üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Yaşlı eş anlamı nedir?

YAŞLI EŞ ANLAMLISI NEDİR? Yaşlı, yaşça ileri olan ya da genç olmayan demektir. Eş anlamlısı olarak da ihtiyar kelimesi kullanılır. Birbirinin eş anlamlısı olan kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelerdir.

Fakir kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Fakir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler fukara, yoksul ve zavallı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Hekim doktor eÅŸ sesli mi?

Doktor kelimesinin eş anlamlısı olarak 'hekim' ve 'tabip' karşımıza çıkmaktadır. Tabi aynı zamanda sagan ve sağaltman gibi sözcükler de bulunuyor.

Gülüç eş anlamlısı nedir?

Gülünç kelimesinin yaygın bir kullanım alanı vardır. Bu kelimenin eş anlamlıları olarak da komik, eğlenceli, matrak, kepaze ve rezil kelimeleridir. Bu kelimeler gülünç kelimesi ile aynı anlamda kullanılmaktadır.

Kırmızı nın eş anlamı nedir?

Yaygın yanlış (galatı meşhur) olarak 'al' sözcüğü eş anlamlısı (sinonim) sanılır, hâlbuki 'al'; 'alev rengi, turuncu' rengin adıdır.

Objenin zıt anlamlısı nedir?

Beş duyu ile algılanabilen, temas edilebilen, üç boyutlu tüm cisimlere obje denir. Bu kelimeyle zıt anlamlı olan subje ise özne ve kişi anlamına gelir.

Tecrube ZIT anlamlısı nedir?

Tecrübe kelimesinin zıt anlamlısı yoktur. Tecrübesiz kelimesinin zıt anlamlısı deneyimsizdir. ZIT ANLAM NEDİR? Birbirlerine anlam bakımından zıt olan kelimelere denir.

Sual zıt anlamlısı ne demek?

1- Yanıt: Öz Türkçe bir sözcük olan yanıt, sual ile zıt anlamlıdır.

Doğanın eş anlamı var mı?

Doğa sözcüğü içinde kullanılan eş anlamlı sözcük tabiat şeklindedir.

Akpıla ne demek?

Doğrulanmış Cevap

a-k-p-ı-l-a harfleri ile oluşturulabilecek kelime Kapalı kelimesidir. Kapalı sözcüğü ile ilgili örnek cümleler; Öğle saatleri olmasına rağmen hâlâ çoğu dükkan kapalıydı İşi çıkınca dükkanı kapatıp çıkmak zorunda kaldı

Pabuç kelimesinin eş anlamı nedir?

Pabuç kelimesinin eş anlamı olan ayakkabı kelimesi, cümle içerisinde pabuç yerine kullanılabilir ve cümlenin anlamı bozulmaz.

Üst ZIT anlamlısı nedir?

Rütbede kendinden üst kıdeme sahip kişiler için kullanılan üst kelimesinin karşıt ve ters anlamı olan ast kelimesi ise daha aşağıda olan kıdemleri göstermek için belirlenmiş bir kelimedir. İşlerde ve birçok görevde kullanılmaktadır.