akyaka kaç km

Akyaka mimarı kim?

Nail Çakırhan'ın kendisi ve eşi için Akyaka'da tasarladığı, yapımı 1971'de biten konut projesi 1983 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülü'ne layık görüldü.

Nail Çakırhan evi nerede?

Nail Çakırhan'a 1983 yılında dünyanın en saygın mimarlık ödüllerinden Ağa Han Mimarlık Ödülü'nü kazandıran Nail Çakırhan Evi de Akyaka'da bulunuyor.

Nail Çakırhan eşi kimdir?

Türkiye'nin ilk kadın arkeologlarından Halet Çambel'in eşidir.

Gökova mı Akyaka mı?

Muğla ilinin sınırları içerisinde kendine yer bulmuş olan Gökova (Akyaka), ismini almış olduğu Gökova körfezinin doğu ucunda bulunmaktadır.

Akyaka evlerini kim yaptı?

Nail Çakırhan burada geleneksel mimari özelliklerini günümüz şartlarıyla buluşturup çevre ve doğayla bütünleştiren bir ev inşaatı gerçekleştirdi. Ardından arkadaşlarından, özel kişilerden ve turizm işletmelerinden benzer evler yapması için teklifler aldı ve alanında bugün Akyaka Evleri diye bilinen ekolü oluşturdu.

Akyaka evleri mimari kim?

Tarihi izleri ve mimarisi ile ön plana çıkan Akyaka evleri, adeta doğayla uyum içindedir. İçinde ve dışında ahşap işlemeleri olan bu şirin evler, yöreye ait Muğla bacaları ve çiçekli bahçeleriyle resmen göz dolduruyor. Begonvillerin sarmaladığı bu evlerin mimarisi, Ulalı ressam ve sanatçı Nail Çakırhan'a aittir.

Akyaka Evleri nerede?

Akyaka'da bulunan evlerin tamamı benzer mimari ile inşa edilmiştir. Akyaka merkezde bulunan Azmak Nehri yakınlarında bu evin örneklerini görebilirsiniz. Azmak Nehri, Akyaka'dan başlayarak Gökova Körfezinde son bulmaktadır.

Akyaka evleri kim yaptı?

Muğla'nın Akyaka Beldesi'nde Nail Çakırhan tarafından inşa edilen evler gibi eski tarihli olarak beldede bulunan Akyaka evleri de günümüzde restore edilerek turizme kazandırılmış şekilde kullanılıyor.

Akyaka daki yat kimin?

Gökova Körfezi'ne İngiltere Premier Lig kulüplerinden Tottenham Hotspur FC sahibi ünlü İngiliz iş adamı Joe Lewis'in 98 metre uzunluğundaki lüks yatı demir attı. Akyaka açıklarında demir atan yaklaşık 150 milyon dolar değerindeki 'Aviva' isimli 4 katlı yatın birçok süit odasının bulunduğu belirtildi.

Kaç tane Akyaka var?

Akyaka, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı güzel mi güzel bir sahil kasabasıdır. Marmaris ile Muğla'yı birleştiren yolun yaklaşık olarak orta noktasında bulunan Akyaka, bakir doğasıyla ziyaretçilerine harika bir tatil vadeder.

Akyaka Ege mi akdeniz mi?

AZZAM, 180 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun özel yatıdır. Birleşik Arap Emirlikleri Başkanı ve Abu Dabi Hükümdarı Şeyh Khalifa bin Zayed Al Nahyan sahibi olduğu mega yat, Lürssen Yachts tarafından 2013 yılında imal edilmiştir. 600 milyon dolardan fazla bir maliyetle inşa edildi.

En büyük yat kime ait?

Dünyanın en büyük yatları arasında gösterilen 'Aviva' isimli yat, Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi. 150 milyon dolar değerinde olduğu bilinen lüks yatın İngiliz futbol kulübü Tottenham Hotspur'un da sahibi olan İngiliz iş adamı Joe Lewis'e ait olduğu bildirildi.

Aviva yatı kimin?

Akyaka'ya özgü karidesli mücver, topik, kalamar dolma, kabak çiçeği kızartması, deniz börülcesi, ahtapot salatası, atom, enginar dolması ve Girit Ezme gibi birçok meze çeşidi Azmak Nehri kıyısında yer alan restoranlarda bulunabilmektedir.

Akyaka da Ne MeÅŸhur?

Ege Denizi, yakın bir geçmişte 'Aegeis' ya da 'Egeid' adı verilen bir kara parçasının, büyük bir bölümünün sular altında kalmasıyla oluşmuştur; üstündeki adaların çokluğu nedeniyle 'Adalar Denizi' diye de adlandırılır.

Akyaka mimari kim?

Akyaka Halk Plajı

Deniz berrak ve sığdır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Ege Denizinin eski adı nedir?

Akyaka Plajı, Azmak Nehri ve Ege Denizi'nin buluştuğu yerde bulunuyor. Burası gerçekten efsane güzellikte bir plaj. Akyaka Plajı, Akyaka gezilecek yerler listesinin en başında yer alıyor. Akyaka'da gün batımını kesinlikle bu güzel plajda izlemelisiniz.

Akyaka denizi sığ mı?

Gökova Körfezi'nde bulunan koy Muğlalılar arasında Akyaka ile anılıyor. Yani koy Akyaka Akbük Koyu olarak biliniyor.

Akyaka denizi güzel mi?

Albay Koyu'nda kayalığın dibinde bulunan merdivenle girilebilen denizi, dalgalı ve derindir. Albay Koyu'nun çevresinde hizmet veren herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Şezlong ve şemsiye hizmeti verilmemektedir. Albay Koyu'na girişler ücretsizdir.

Akyaka mı Akbük mü?

Altınkum Plajı

Didim'in en çok tercih edilen plajı olduğu için pek çok otel bu plajın çevresinde yer almaktadır. Kumsalı tıpkı altın gibi sapsarı, incedir. Denizi de son derece temiz ve berraktır. Deniz o kadar temizdir ki yüzdüğünüzde sizinle birlikte salto atan balıkları görebilirsiniz.

Albay koyu ücretli mi?

Denizi sığ ve kumludur. Akbük Koyu etrafında gidebileceğiniz yerlerden en ünlüsü ise Akyaka bölgesi.

Didimde en güzel deniz nerede?

En sık tercih edilen Akyaka yemekleri; mavi yengeç, karidesli mücver, kalamar dolma, Girit Ezme, kabak çiçeği kızartması, topik, enginar dolması, deniz börülcesi, ahtapot salatası ve deniz ürünleri olmaktadır.