al kelimesinin eş anlamı nedir

Kırmızı al mı ak mı?

Doğrulanmış Cevap. kırmızı kelimesinin eş anlamlısı 'al'dır. beyaz kelimesinin eş anlamlısı 'ak' tır.

AK beyaz mı?

Ak kelimesi çok sık kullandığımız kelimelerden beyaz kelimesinin eş anlamlısıdır. Ak ve beyaz kelimesi birbirlerinin yerine kullanılabilen sözcüklerdir.

AK rengi nedir?

Beyaz veya ak, görülebilir dalga boylarındaki tüm renkleri kapsayan renk. Beyaz ışık, kırmızı, yeşil ve mavi ışıkların karıştırılması ile oluşturulabilir. Eskiden, beyazın ışığın doğal rengi olduğu kabul edilirdi ancak Newton, tam tersine beyazın tüm renklerin birleşimi olduğunu kanıtladı.

Al beyaz mı kırmızı mı?

Kırmızı yerine kullanılabilen farklı kelimeler bulunuyor. Kırmızı kelimesiyle aynı anlama sahip olan kelimelerden biri de, al kelimesidir.

Siyahi eş anlamlısı nedir?

Aynı zamanda bu manaların aynısını taşıyan ''kara'' kelimesi siyah kelimesinin eş anlamı durumundadır.

Kırmızı ak mı Al mı?

Doğrulanmış Cevap

kırmızı kelimesinin eş anlamlısı 'al'dır. beyaz kelimesinin eş anlamlısı 'ak' tır.

AK kırmızı mı?

Ak kelimesi çok sık kullandığımız kelimelerden beyaz kelimesinin eş anlamlısıdır. Ak ve beyaz kelimesi birbirlerinin yerine kullanılabilen sözcüklerdir. Günlük hayatta en çok kullanılan kelimelerden bir tanesi olarak ak ve beyaz kelimeleri karşımıza çıkar. Beyaz'ın kullanıldığı yerlerde Ak kelimesi de kullanılabilir.

SakinliÄŸin rengi nedir?

Gökyüzünün rengi olan mavi huzuru, sakinliği ve dinginliği simgeler.

Seladon hangi renk?

Seladon rengi (pudralı yeşil) yüzyıllardır zarif çömlek ve tabakları süslüyor. Günümüzde de pudralı yeşil (seladon) zarif ve ruhani bir renk seçeneği olarak görülmeye devam ediyor.

Kirik renk nedir?

Kırık beyaz aslında beyazın diğer renkler ile kırılarak oluşturulmuş, beyazdan daha koyu olan farklı tonlarının genel adı olarak kullanılıyor. Kırık beyaz boya söz konusu olduğunda, rengin en açık tonlarını oluşturan saf beyazı herhangi bir renk tonu ile kırarak bir miktar daha koyu hale getirmek mümkün aslında.

ACI eş anlamı nedir?

Acı kelimesi eş anlamı birden fazla olan sözcüklerden biri olmaktadır. Bu kelimenin en yaygın kullanılan eş anlamı kederli ve üzüntülü kavramları olarak ifade edilmektedir.

Yarin eş anlamlısı nedir?

Ati, gelecek zaman ve yarın anlamına gelir.

Zavallı kelimesinin eş anlamı nedir?

Aciz kelimesinin eş anlamlıları güçsüz, mutsuz, zavallı ve zayıf kelimeleridir.

Ilkbahar eş anlamı var mı?

İlkyaz, bahar kelimesi ile eş anlamlıdır. Çoğu metinde ilkbahar kelimesinin yerine bahar sözcüğü kullanılır.

Yaşlı eş anlamı nedir?

YAŞLI EŞ ANLAMLISI NEDİR? Yaşlı, yaşça ileri olan ya da genç olmayan demektir. Eş anlamlısı olarak da ihtiyar kelimesi kullanılır. Birbirinin eş anlamlısı olan kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelerdir.

Anıları kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Anının eş anlamlısı hakkında detaylar. Anı kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre 'hatıra' eş anlamlı sözcüğü üzerinden ele alınmaktadır. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu iki kelimeyi ortak şekilde aynı anlam üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Fakir kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Fakir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler fukara, yoksul ve zavallı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Aciz olmak ne demek?

Güçsüz kalmış, yaşlı ve düşkün anlamlarına gelmektedir. Türk Dil Kurumu Sözlüğü' ne göre aciz kelimesinin anlamı; gücü bir işe yetmez olanın durumu, güçsüzlük, beceriksizlik şeklindedir. Diğer bir anlamı ise kişinin ve kuruluşun borcunu vaktinde ödeyememesi durumudur.

Gayesiz eş anlamı nedir?

Amaçsız, hedefsiz, plansız kelimeleri gayesiz eş anlamlısı olan kelimeler arasındadır. Hangi anlamında kullanıldığı yer aldığı cümlenin bütününe bakarak anlaşılabilir.

Evlatin eş anlamlısı nedir?

Evlat kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük

Yavru. Zade. Oğul. Çocuk.

Öğrenci kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Öğrenci kelimesine karşılık olarak gelen eş anlamlı sözcük talebe kelimesidir. Çok fazla kullanılmasa bile aynı zamanda okullu kelimesi de değerlendirilmektedir.