alınabilecek en ucuz sıfır araba

Sıfır araba kaç ay sonra satılır?

Dolayısıyla yeni araç alınıyor ve üzerine daha büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum söz konusu. Yönetmeliği hazırladık. İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz.

6 * 6 kuralı nedir?

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte 16 Ağustos 2022 tarihinde yapılan düzenlemeye göre, ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması veya satışı ancak bu taşıtların ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşuluyla ...

6 bin km kuralı nedir?

Yapılan düzenleme ile birlikte artık 1 Temmuz 2023'ten önce ikinci el kara taşıtı ticaretiyle uğraşanlar, otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanmasını veya satışını ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6000 km geçmedikçe ne doğrudan ne de dolaylı yoldan yapamayacak.

6 bin kuralı nedir?

Ticaret Bakanlığınca yapılan düzenlemeye göre, ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması veya satışı ancak ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşuluyla yapılabilecek.

Km düşürülmüş araba alınır mı?

Aracın kilometresiyle oynanmış (düşürülmüş) olması o aracı ayıplı hale getirir. Kilometre sayacını düşürüp üstüne bir de, bu aracı, alıcının kontrol imkanı olmayacak şekilde satmak ise Türk Ceza Kanunu'na göre suçtur.

Km çekilmiş araç nasıl satılır?

Aracı sattığınız kişi ile anlaşmanız, ya bir miktar para ödemek ya da aracı geri alıp satış bedelini iade etmek şeklinde olacaktır. İster bir miktar para ödeyerek anlaşın isterseniz aracı geri alıp satış bedelini iade ederek anlaşın daha sonrasında aracı satın aldığınız kişiye karşı dava açmanız gerekir.

Bir aracın ticari geçmişi nasıl öğrenilir?

5664 SMS sorgulama hizmeti ücretlidir. Ücretlendirmeler tüm operatörler için sorgulama başına 46,00 TL' dir. Plakayı yazın, TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin.

Sıfır araba en uygun hangi ayda alınır?

Yeni bir otomobil alacaksanız burada size Ocak ve Şubat aylarını tavsiye edebiliriz. Çünkü genelde bu aylarda otomobil firmaları kampanyalarına hız verirler. Çünkü bu dönem yeni serilerin piyasaya çıktığı zamanlardır. Bunun içinde sıfır araçlarda fiyat yüksek olurken bir önceki senenin sıfır fiyatlarında düşme yaşanır.

Peşinatsız sıfır araba alınır mı?

BDDK'dan kredilere sınırlandırma. İkinci el taşıt kredisi alımında peşinatsız kredi mümkün olmamaktadır. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) taşıt kredilerinde, peşinatsız araç kredisi alımına sınırlama getirerek kredi oranlarında değişiklik yapmıştır.

2023 de araba fiyatları düşer mi?

Bu kapsamda özellikle araç alacak ve satacak olanların dikkatli olması ve buna göre hareket etmeleri önerilmektedir. Bu kapsamda 2023 sıfır araba fiyatlarının 2022 Haziran ayına göre en az %50 artış göstereceği öngörülmektedir.

Sıfır araç sıkıntısı ne zaman biter?

Akşam'a konuşan Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı (ODD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt, global otomotiv markalarının CEO'larının sektördeki arz sıkıntısının en az 2024'e kadar süreceğini öngördüğünü belirterek, 'Bu yıl için satış tahmini yapamıyoruz.

Bir kişi kaç tane araba alabilir?

Bir vatandaş satma amacı gütmeden 1 yıl içerisinde dilediği kadar otomobil satın alabilir. Ancak şu unutulmamalıdır ki; ne kadar otomobil almış olursa olsun yetki belgesi olmadan 1 yılda maksimum 3 araç satışı yapabilir. Otomobil satın alırken bu konu göz önünde bulundurulmalıdır.

Bayiden sıfır araç alırken notere gidilir mı?

Sıfır araç alırken bayiler genellikle kısıtlı vekaletname vermenizi isterler. Böylece tüm noter işlemleri kolayca halledilir ve sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmaz. Tabii ki bu işlem için parayı banka aracılığı ile transfer etmeniz gerekir.

Devlet destekli araç kredisi hangi araçlarda geçerli?

Özellikleri. 0 km ve en fazla 5 yaşındaki taşıtlar için kullandırılabilir. 48 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır. Ruhsatında hususi olarak kaydedilmesi kaydıyla hafif ticari araçların (minibüs, kamyonet, pick-up) alımını finanse etmek amacıyla kullandırılabilir.

2022 en ucuz sıfır araç hangisi?

Sıfır araba fiyatlarında uygun etiketlerle satış sağlayan markalar arasında; Hyundai, Fiat, Ford, Volkswagen, Kia ve Renault yer alır. 2022 yılında en uygun sıfır araç modelinin Fiat Egea modeli olduğu görülür. 2022 yılında artan maliyetler dolayısıyla uygun fiyatlı ekonomik sıfır araç bulmak daha zor bir hale ...

Araba çip krizi ne zaman biter?

Peki, Çip Krizi Ne Zaman Biter? Dünyanın önde gelen çip üreticileri ile otomotiv sektörü liderlerinin öngörüleri, çip krizinin 2023'e dek sürebileceği yönünde birleşiyor.

0 km araç ne zaman alınır?

Yeni bir otomobil alacaksanız burada size Ocak ve Şubat aylarını tavsiye edebiliriz. Çünkü genelde bu aylarda otomobil firmaları kampanyalarına hız verirler. Çünkü bu dönem yeni serilerin piyasaya çıktığı zamanlardır. Bunun içinde sıfır araçlarda fiyat yüksek olurken bir önceki senenin sıfır fiyatlarında düşme yaşanır.

0 km araç kaç km olmalı?

Sıfır Araç Kilometresini Kontrol Edin

Genellikle marka veya modelden bağımsız olarak yaklaşık 150 km'den fazla olmamalıdır.

Araba boşta uzun süre çalışırsa ne olur?

Araç Uzun Süre Rölantide Çalışırsa Ne Olur? Aracın rölantide kalması motorun soğumasına izin vermediği için soğuk havalarda çok sık tercih edilen bir yöntemdir. Fakat bu durumun süresinin uzaması hem araç içindeki kişiye hemde araca zarar verebilir. Öncelikle aracın daha fazla yakıt harcamasına sebep olur.

Sıfır araba alırken bahşiş verilir mi?

Bahşiş vermek güzel bir gelenektir. Arabayı teslim edene ve ilk yakıt doldurana verilir genelde.

Dünyanın en pahalı arabası ne kadar?

13,4 milyon dolarlık (Yaklaşık 250 milyon TL) bir fiyatla sadece 1 adet üretilen Bugatti La Voiture Noire resmi oılarak şimdiye kadar yapılmışen pahalı otomobil.

Bugatti araba Türkiyede kimde var?

Azeri işadamı Mansimov, Bugatti Veyron otomobilini İstinyePark'a çekti. Palmali Group'un sahibi Azeri işadamı Mübariz Mansimov'un kardeşi Marif Mansimov Türkiye'de sadece kendisinde olan Bugatti Veyron'u dün İstinye Park'ın önüne bıraktı.

Dünyanın en sağlam aracı hangisi?

1)JAGUAR XE. Dünya genelinde en sağlam arabalar arasında yerini alan jaguar XE muadillerinin aksine hem büyük hem de en sağlam arabalar arasında gösterilmektedir. Yaşanabilecek darbelere karşı oldukça güçlü bir kasa yapısı bulunan bu marka otomotiv sektörüne 2015 yılında adım atmıştır.

Dünyanın en ucuz arabası ne?

Çılgın fiyat etiketi ile sansasyon yaratan Tata Nano modelinin üretimi 2019 yılında sonlansa da, otomotiv sektörünün gelmiş geçmiş en ucuz arabası olarak tarihe geçmişti. En yakın rakibinden 10 kat daha ucuz olan Tata Nano 2008 yılında piyasaya sürüldüğünde 1.400 dolarlık bir fiyat etiketine sahipti.

Dünyanın en hızlı aracı nedir?

SSC Ultimate Aero'nun halefi olan SSC Tuatara, şu an için 'dünyanın en hızlı arabası' ünvanını elinde tutuyor. 532.93 km/s hızla dünya rekorunu kıran Tuatara, aynı zamanda halka açık asfalt yolda şu ana kadar kaydedilmiş en yüksek hıza ulaşan araç.

Türkiyede Bugatti sürmek yasak mı?

Yapılan açıklamaya göre 2024 yılında sahiplerine ulaşacak olan modelin trafikte kullanılması yasak.