alyona isminin anlamı

Mirayı ne demek?

Anlam itibariyle ay gibi ışık saçan demektir. Bu isim, bir ayın ilk günleri için de kullanılmaktadır. Son dönemde yaygınlaşan bu isim, kız çocuklarına verilir. Miray ismi, yumuşak başlılığı, güzel huyu temsil eder.

Eliz ismi ne anlama gelir?

Emir veren kimse, prenses

Hükümdar kadın.

Umay nedir ne anlama gelir?

Umay, (veya Umai; Eski Türkçe: ‎; Kazakça: Ұмай ана, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)) Türk mitolojisinde ve Tengrizimde doğurganlık tanrıçasıdır ve bu nedenle kadınlar, anneler ve çocuklar ile ilgilidir. Umay, diğer çeşitli dinlerinde bulunan toprak ana tanrıçalarına benzer.

Lival ne demek?

1. Bayrak. 2. Mülki idarede kaza-vilayet arasında bir derece, sancak.

Efnan ismi ne anlama gelir?

Pek çok ebeveyn son dönemlerde Efnan isminin anlamını öğrenmeye çalışıyor. Bu ismin Arapça üzerinden Türkçeye çevrilmiş anlamı, 'Cennetteki güzel gözlü kız' biçiminde öne çıkıyor. Böylesi etkileyici ve derin anlamı ile beraber anne babaların kız çocukları için en çok tercih ettiği isimler arasına girmiş durumda.

Melina ne anlama gelir?

Melina: Yunancada Balım, italyancada Küçük Elma demek.

Aren ismi ne anlama gelir?

Aren isminin anlamı: 1. Çölde bulunan en parlak ve gösterişli kum. 2. Çöl kumu.

Elisa ismi ne anlama gelir?

Elisa isminin anlamı: Cennet kapısında bekleyen melek.

Ayzit ne anlama gelir?

Ayzıt (Yakutça: Айыыhыт, Bulgarca: Айъсът veya Айъсит, Rusça: Айысыт) - Türk ve Altay mitolojilerinde güzellik tanrıçası. Ayığsıt (Ayıhıt veya Ayısat) Hanım da denilir. Aşkın ve güzelliğin simgesidir.

Vera ismi ne anlama gelir?

Slav kökenli Vera isminin anlamı; İnanç Latince kökenli anlamı; Doğru.

Alona nerenin ismi?

Alina son dönemlerin en ilgi çeken ve internetten sıkça araştırılan isimleri içerisinde gelmektedir. Bu isim kız çocukları için kullanılır ve kökeni Yunancadan gelmektedir.

Lalin Kürtçe mı?

Lalin isminin anlamı eski dilde kırmızı renkli olan anlamına gelmektedir. Yakut kırmızısı anlamını da taşımaktadır. İsmin kökeni: Türkçe, Arapça, Farsça.

Ayla nerenin ismi?

Ayla isminin kökeni Türkçedir. Ayla ismi beyaz ışık, hale ya da ayın ve güneşin etrafında bazı zamanlar görülen halka anlamını taşır.

Asel ismi ne anlama gelir?

Melina: Yunancada Balım, italyancada Küçük Elma demek.

Eliza ne anlama gelir?

Asel isminin anlamı: 1. Şifa veren bal. 2. Huzur, muhabbet, sevgi.

Mevludiye isminin anlamı nedir?

Elisa ismi hem Arapça hem de İbranice kökenli bir isimdir. Elisa ismi kız çocukları için tercih edilen bir isimdir. Elisa İsminin Anlamı, cennet kapısında bekleyen melektir.

Emine ismi ne anlama gelir?

Doğulan zaman, doğma, dünyaya gelme anlamlarına sahiptir.

Murat ismi ne anlama gelir?

İnanılır, güvenilir, tehlikesiz.

Arapça 'murad' kökünden Türkçeye geçmiştir. Arapça rwd kökünden gelen murād (مراد), 'istenen şey, dilek' sözcüğünden alıntıdır.