çanak okey plus indir windows

Çanak okey farkı nedir?

çanak, aslında okeyde bir oyun deyimidir. anadolu'da bir çok kahvede ve bilhassa yazlık sitelerdeki gazinolarda da sıkça 'çanak kırıldı', 'çanağına oynayalım' gibi sözlerle ifade edilir. aslında bahsedilen okeyin parasına ya da masa hesabına oynanmasıdır.

Çift Per ne demek?

Çanak okeyde aynı renkte sayıları toplayarak çift bitilebilir. Her oyuncuya toplam 14 taş dağıtıldığı için 7 taşın aynısı toplamak gerekir. Oyuncunun elinde okey varsa, bir taşın yerine kullanılabilir. Yine aynı şekilde iki sahte okeyi yan yana getirerek de per tamamlanabilir.

101 de 404 nasıl yapılır?

Oyunu bitiren oyuncu -202 puan alır diğer oyuncular eğer elini açmışsa istekasında kalan sayıları ceza puanı olarak hesaplarına yazılır ama elini açmamışsa 404 ceza puanı alırlar.

101 de kaç puanla açılır?

El açmak için en az 101 sayınız olmalıdır. El açmak için elinizde aynı numaralı değişik renklerden 3 veya 4 adet set (örnek olarak siyah 5, kırmızı 5 ve bir tane de mavi 5) veya aynı renklerden sıralı sayı seti (örnek olarak kırmızı 7,8,9) olmalıdır.

101 per ne demek?

En az 3 adet taş bir grup(per) oluşturur. Sırası gelen oyuncu eğer bir önceki oyuncunun attığı taş işine yarıyorsa onu alır, aksi halde ortadan bir taş çeker.

Cı ne?

Bir gram radyumun saniyede yaptığı parçalanma sayısına eşit sayıda parçalanma yapabilen radyoaktif madde miktarı, radyoaktivite birimi, Ci.

Çift bitince ne oluyor?

Çiftten bitilmesi durumunda diğer oyuncular 2 kat ceza yer. 101 oyununda Çift açan bir oyuncunun bir seriye işler yapmadan bitmesi mümkün değildir. 21 taş olduğundan bitebilmek için 1 taşın seriye işlenmesi gerekir. Bu yüzden seri açan kimse yoksa çift açan birinin bitmesi imkansızdır.

Çift açan biri seri açabilir mi?

Çift açan biri seriye işler yapabilir mi? Evet yapabilir. Ancak bir seferde ancak 2 taş işleyebilir.

101 de hiç açamayan kaç yer?

Oyuncu elini açamıyor ise yere bir taş atmak zorundadır. Eğer elini açan oyuncu tüm elini açsa dahi yere bir taş atmak zorundadır. 101 okey oyununun bitmesi ve elinin açılabilmesi için oyuncunun elindeki serilerin toplamı 101 olmalıdır. Mevcut açılmış taşlara ise oyuncu kendi taşlarından ekleyebilir.

101 de ilk elden açılır mı?

Ancak okeyi alabilmek için elini açmış olması gerekir. Yerdeki okeyi açma sayınız (101) tutmuyorsa alamazsınız. 101 i tamamlamış ise önce el yere açılır daha sonra okeyi yerden alınabilir.

Okey de el nasıl açılır?

Sırası gelen oyuncu eğer bir önceki oyuncunun attığı taş işine yarıyorsa onu alır, aksi halde ortadan bir taş çeker. Bunun ardından da elindeki fazlalık taşı yine yanındakine atar. Bu şekilde elindeki perlerin toplamı 14 olana kadar oyun devam eder.

101 de eÅŸli ne demek?

Oyuncu elini açamıyor ise yere bir taş atmak zorundadır. Eğer elini açan oyuncu tüm elini açsa dahi yere bir taş atmak zorundadır. 101 okey oyununun bitmesi ve elinin açılabilmesi için oyuncunun elindeki serilerin toplamı 101 olmalıdır. Mevcut açılmış taşlara ise oyuncu kendi taşlarından ekleyebilir.

101 de okey alınca ceza olur mu?

Seri veya çift açmış bir oyuncunun ıstakasında okey kalmışsa aldığı cezanın üzerine 101 puan ceza daha eklenir. Oyuncu, Istakasındaki son taşı yana atarak eli bitirmişse: - Bu şekilde bitiren oyuncunun cezalarından 101 puan düşülür. Oyun eşli ise, bu bitiren oyuncunun eşinin, ıstakasındaki cezası sıfır kabul edilir.

Işlek taş alınırsa ceza yazılır mı?

2. Okey her zaman işler olacağı için yanlışlıkla okeyi atan oyuncu da ceza alır. Yere taş açılmamış olsa bile okey taşını yere atan oyuncu 101 ceza puanı alır. Yere atılan işlek taş diğer oyuncu tarafından alınabilir.

Bir Pere kaç taş işlenir?

1. İşler taş atanlara ceza verilir. Atılan taş yerdeki bir seriye işlerse bu taşı atan oyuncu ceza alır. Ancak rakip oyuncular işlek olduğunu fark etmemiş ve ortadan taş almış ise ceza verilmez.

101 de neden ceza yenir?

İşleme yapmak için eli açmış olmak yeterlidir. Çift açan seri işleme, seri açan çift işleme yapabilir. Bir sırada tek bir pere yan yana en çok 2 taş işlenir. Örn; 7-8-9 perine aynı elde 5-6 işleyebilir, ancak 4 işleyemez.

Elden bitince kaç yazılır?

Ceza Puanları

Eğer oyuncu masaya taş açmışsa ama açtığı setler ile 101 sayısın a ulaşmamışsa taşlarını masadan geri alır ve bu oyuncuya 101 ceza puanı yazılır. Eğer oyuncunun masaya attığı taş, masaya atılmış taşlardan birine eklenebiliyorsa bu oyuncuya 101 ceza puanı yazılır.

Çift bitince ne olur?

El açmamış oyunculara 202 puan yazılır. Oyunculardan biri elindeki tüm taşları oynayarak oyun turunu bitirirse bu oyuncu -101 puan alır. Diğer oyunculara da istekasında kalan taşların değeri kadar ceza puanı alır. Eğer oyuncu hiç set açmamışsa ona 202 ceza puanı yazılır.

Yandan alınan taş işlenir mi?

Çiftten bitilmesi durumunda diğer oyuncular 2 kat ceza yer. 101 oyununda Çift açan bir oyuncunun bir seriye işler yapmadan bitmesi mümkün değildir. 21 taş olduğundan bitebilmek için 1 taşın seriye işlenmesi gerekir. Bu yüzden seri açan kimse yoksa çift açan birinin bitmesi imkansızdır.

Çanak okey Online mı?

Hayır. Çift açan bir oyuncu yere yeni seri per açamaz. Açılmış seri ve çift perlere işleme yapabilir ya da sadece yeni çift açabilir.

El açmadan okey alınır mı?

Karışıklığa sebebiyet vermemesi açısından yandan taş alıp, geri bırakmak kurallara aykırıdır.Taş almadan el hesaplanması yapılması zorunludur. Aksi takdirde yandan alınan taşla el açamayıp geri bırakılması durumunda taşı alan ve geri bırakan oyuncuya 101 ceza puanı verilir.

Okey sadece Türkiye'de mi?

- Online olan arkadaşlarını görüp tek tıkla masalarına katılabilir, - Okey oynarken sohbet ederek sosyal çevreni genişletebilir, - Facebook hesabının dışında misafir olarak da girip oynayabilirsin.

Okey yasal mı?

Çift açan biri yoksa çift işlenemez. gelen taşı olan oyuncu okeyi alabilir. Ancak okeyi alabilmek için elini açmış olması gerekir.

Okey atınca ceza var mı?

Kökleri dominoya dayanan okey, Türkiye'de ve yurt dışındaki Türk toplulukları arasında oldukça popüler olan bir oyundur.

101 de el açma nasıl yapılır?

'Kahvehane, kıraathane gibi kağıt, taş vb . oyunların oynandığı işyerlerinde söz konusu oyunların oynanmasına/oynatılmasına dair mevcut kısıtlamalar 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren sona erdirilecek ve oyun oynanmasına/oynatılmasına müsaade edilecektir.

Okey atılırsa ceza olur mu?

2. Okey her zaman işler olacağı için yanlışlıkla okeyi atan oyuncu da ceza alır. Yere taş açılmamış olsa bile okey taşını yere atan oyuncu 101 ceza puanı alır.

Perler ve El Açmak

El açmak için en az 101 sayınız olmalıdır. El açmak için elinizde aynı numaralı değişik renklerden 3 veya 4 adet set (örnek olarak siyah 5, kırmızı 5 ve bir tane de mavi 5) veya aynı renklerden sıralı sayı seti (örnek olarak kırmızı 7,8,9) olmalıdır. Bir sette minimum 3 taş olmalıdır.

Eğer oyuncu Okey taşını atarsa -2 ceza puanı alır.