ankara baskent hastanesi online laboratuvar sonuclari

Tahlillerimi nasıl görebilirim?

İnternet üzerinden, istenilen hekimi seçerek randevu alınabilir ya da yaptırılan tahlillerin sonuçlarının çıkıp çıkmadığını kontrol edilebilecek. Bu uygulamalardan faydalanmak için öncelikle www.hastanerandevu.gov.tr internet adresine giderek giriş yapmak gerekiyor.

Neden aç karnına kan alınır?

Acil durumlar ve tokluk şekeri analizi dışında çoğunlukla tahliller hasta aç iken yapılmaktadır. Bazı hastalar neden tok karna tahlil yapılmadığını sorgulamaktadır. Sindirilen besinler bağırsaklardan emilir ve daha sonra kan dolaşımına katılır. Kanda bazı seviyeler yükselerek değerlerini değiştirir.

Tahlil de neler çıkar?

Çok küçük bir miktarda kan incelenerek sonuç bildirilir. Çıkan sonuç sonrasında kansızlık olup olmadığı, ne çeşit bir kansızlık olduğunu, vücudun aşırı kan yapma durumu, iltihabın varlığı, kemik iliği hastalıkları, pıhtılaşma ve lösemi gibi pek çok hastalık ile ilgili bilgiler elde edilebilir.

Kan tahlilinde D ne demek?

Bu vitaminin eksikliğinde pek çok sağlık sorunu ortaya çıkabilir. Tıp literatüründe kalsiferol olarak da bilinen D vitamini yağda çözünür. Bu vitaminin vücuttaki oranı D vitamini testi ile ölçülür. D vitamini kan tahlilindeki adı 25-hidroksikolekalsiferol, 25-hidroksi-Vitamin D ve 1,25-dihidroksi Vitamin D'dir.

Kan vermeye giderken diş fırçalanır mı?

Kan tahlili öncesinde herhangi bir gıda ürünü alınmamalıdır. Diş fırçalama esnasında doğal olarak diş macunu da kullanılır. Diş macunun içinde bulunan bazı bileşenler kan tahlili sonucunu etkileyebilir. Bu nedenle tahlil öncesinde dişlerin fırçalanmaması daha doğru bir davranıştır.

Su içmek kan değerlerini etkiler mi?

Evet, özellikle bazı test sonuçları etkilenir, içilmemesi uygundur. Aç olarak kan vermeden önce su içmek test sonuçlarını etkiler mi? Fazla su içilmesi bazi parametreleri etkileyebilir. Bir bardağı geçmemek şartıyla içilebilir.

Kanser kan tahlili ile belli olur mu?

Ayrıca hekiminiz kanserden şüpheleniyorsa kan testi isteyerek kan hücrelerinin sayıları ve büyüklüklerine bakabiliyor. Bu test ile kan kanseri genellikle tespit edilebiliyor. Test sonrası kesin tanı için kemik iliği biyopsisi yapılıyor.

Kan vermeye giderken su içilir mi?

Kan vermeye gelmeden önceki gece saat 21:00'den sonra, suyun dışında, çay ve kahve dahil, hiçbir şey yemeyiniz ve içmeyiniz; sigara da kullanmayınız. Çünkü sigaranın nikotini, bazı hormon düzeylerini ve CBC değerlerini etkilemektedir.

Tahlil sonuçlarına nasıl bakabiliriz?

Tahlil sonuçlarını T.C. Kimlik numaranız ile öğrenmek için e-Devletten, e-Nabız sisteminden veya ilgili hastanelerin laboratuvar sonuçları bölümünden öğrenebilirsiniz. Sonuçlarınıza E-devlet veya E-Nabız üzerinden ulaşmak istiyorsanız öncelikle T.C. Kimlik No ve E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmalısınız.

Tahlil sonuçları yanlış çıkar mı?

Ancak ilk enfeksiyondan sonra çok kısa zamanda test yapılırsa (6 haftadan daha önce) yanlış negatif sonuç elde edilebilir. O halde yanlış negatif test sonucu kişiye gerçekte hasta olduğu halde iyi olduğu bilgisini verir. Bir testin duyarlılık derecesi ne kadar yüksekse daha az sayıda yanlış-negatif sonuç alınacaktır.

Tahlil sonucu çıktı mı?

MHRS Tahlil Sonucu Sorgulama İşlemi Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde giriş yaptıktan sonra, hangi hastanede tahlil yaptırdıysanız o hastaneyi seçerek, hastanenin ilgili tahlil sonuçları sayfasında size verilmiş olan randevu sonuç bilgileriniz ile sisteme tekrar giriş yaparak tahlil sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Kanser hangi kanda belli olur?

Epididimal Protein 4 (HE4), prostat kanseri için Prostat Spesifik Antijen (Total PSA, Serbest PSA), mide, bağırsak ve pankreas tümörlerinde Karsino Embriyonik Antijen(CEA) ve CA 19-9, meme tümörlerinde CA 15-3, karaciğer, testis ve yumurtalık kanserlerini saptama ve tanı koymaya yardımcı olmak için Alfa-FetoProtein ( ...

Çok su içmek idrar testini etkiler mi?

Evet, özellikle bazı test sonuçları etkilenir, içilmemesi uygundur. Aç olarak kan vermeden önce su içmek test sonuçlarını etkiler mi? Fazla su içilmesi bazi parametreleri etkileyebilir. Bir bardağı geçmemek şartıyla içilebilir.

Plt ve PCT ne demek?

Laboratuvar testlerinden biri olan PCT, kanda bulunan prokalsitonin miktarının ölçümü için yapılır. Prokalsitonin testi olarak da bilinen PCT testi, sıklıkla bakteriyel enfeksiyon şüphesi varlığında ve hayati tehlike oluşturan sepsis vakalarında kullanılır.

Ne kadar arayla kan tahlili yapılır?

Herhangi bir yakınma olmasa da, kişilerin 35 yaşından itibaren iki yılda bir kan tahlili yaptırması önerilmektedir. Kan tahlilleri ile kan sayımı, şeker, kolesterol, trigliserid ölçümü ve kan yağları değerlendirilmesi sağlanabilir.

CRP ne kadar sürede çıkar?

CRP değerine kan tahlili yapılarak bakılmaktadır. CRP değeri kanda enfeksiyon sebebiyle 4-6 saat içinde yükselmeye başlamaktadır. Enfeksiyonun türüne göre 24 saat ile 48 saat arasında kanda en yüksek seviyeye ulaşabilmektedir.

Tahlil sonuçlarıma nasıl ulaşabilirim?

E- Nabız ile tahlil sonuçlarınızı öğrenmek için https://enabız.gov.tr/ sayfasına tıklamalısınız, daha sonra T.C. kimlik numaranızı ve e-Nabız şifrenizi sisteme girmeniz gerekiyor. Ardından açılan sayfanın sol üst kısmındaki simgelerden tahlillerim seçeneğini tıklamalısınız.

Referans dışı ne anlama gelir?

Referans dışı terimi değer aralığının bulunamaması anlamına gelmektedir. Kan tahlili yaptıran kişiler bazı değerleri için referans dışı detayını görmektedir. Bu durum ölçülen değeri normal dışında olduğunu gösteren ya da ölçülemeyen anlamlarını taşımaktadır.

Sigara içmek kan testinde çıkar mı?

Tütün ürünlerinin kullanılmasının ardından nikotinin bir kısmı vücudumuzda kalmaktadır. Tıbbi bazı testler insanların idrarında, kanında, tükürüklerinde, saçlarında ve tırnaklarında nikotini tespit edebilmektedir.