ankara valiliÄŸi depremzede konaklama

Konaklama türleri nedir?

Başlıca turistik konaklama türleri arasında otel, motel, tatil köyü, pansiyon, karavan, bungalov, çadır-kamping ve oberj yer almaktadır.

Deluxe oda ne demek?

deluxe odalar daha sonra yapılan binada ve daha yenidir . Ancak 1 blok arkadadır kendine ait havuz ve yeme içme vardır şuan kis donemi kapalıdır.

Triple oda ne demek?

Üç Kişilik Oda (Triple Room): İki kişilik bir odaya ilave yatak (supplementary bed) konularak üç kişilik hale getirilmiş veya bir çift kişilik büyük yatak ve bir tek kişilik yataktan oluşan odalardır, 'TRP' kısaltmalarıyla ifade edilmektedir.

Free oda ne demek?

Free Sale hakkına sahip firma ve sirket'in sattığı oda.

Twin oda ne demek?

Double Room – Twin Room (İki Kişilik Oda): İki kişilik odalar, içerisinde bulunan yatak tipine göre ikiye ayrılırlar. Bunlardan birincisi; iki kişi tarafından kullanılan tek geniş yatağı olan double roomdur. Bu odaya geniş yatağı olduğu için french bed room da denilmektedir.

Suit oda ne demek?

Suit oda bir oda tipi olarak tanımlanmaktadır. Suit odaların içinde ekstra olarak bir oturma odası veya bir yatak odası bulunur. Bu oda tiplerinde alanlar geniştir ve aynı zamanda lüks donanımlarla donatılmıştır. Bazen suit oda kavramı, lüks oda olarak da ele alınmaktadır.

Garden oda ne demek?

Bahçe odamız alan olarak diğer odalardan biraz daha büyük ve terasıyla dışarıda oturma imkanıda sağlamaktadır. Konaklama maksimum 4 kişidir.

1 twin oda ne demek?

Dört kişilik oda yani quad oda tipi; dört kişinin konaklamasına imkan sağlayan oda tipidir. Bu oda tipinde dört adet ekli yatak, iki tekli iki çiftli yatak ya da bir çiftli iki tek yatak bulunabilir.

Quad oda ne demek?

Çünkü aktiviteler bu her şey dahil konseptini kapsamamaktadır. Ultra Her şey Dahil Konaklamayı (Ultra All Inclusive – UAI ) Her şey dahil konaklamadan ayıran en belirgin özellik gün boyu istenilen zamanda yeme içme servisi alabilip, aynı zamanda bazı aktivitelerin de ücrete dahil olması noktasında ayırabiliriz.

Konaklama Tipi Uaı ne demek?

Oda & Kahvaltı (Bed & Breakfast - BB)

Konaklamanın yanı sıra otelin misafirlere kahvaltı da verdiği bir fiyat planıdır. Terimin kısaltması B&B'dir.

Otel dilinde BB ne demek?

Kısacası; hemen hemen 24 saat yemek servisi ve ithal alkollü içkinin de ücrete dahil olduğu ultra her şey dahil konaklama tipidir diyebiliriz. Ultra herşey dahil oteller aynı zamanda 'Deluxe otel' olarak da adlandırılmaktadır.

UHD otel ne demek?

Room Only (RO) : Tesisinizde sunduğunuz oda ücretidir, konaklama ücreti haricinde alacağı tüm hizmetler ücretlendirilir.

Ro oda ne demek?

HIP Otelleri (Highly Individual Places) kişiye özgü mekanlar sunan ya da tasarım ve tarz açısından kişiye özel hizmet sunan oteller şeklinde tanımlayabiliriz.

HIP otel ne demek?

Büyük yataklı odalar 'DBL', iki ayrı yataklı odalar 'TWN' kısaltmalarıyla ifade edilmektedir.

Otel DBL ne demek?

Otellerde sunulan konaklama tipleri 6 farklı kategoriye ayrılmaktadır. Bunlar; oda kahvaltı, yarım pansiyon, tam pansiyon, tam pansiyon plus, herşey dahil ve ultra herşey dahil konseptleridir. Oda kahvaltı konseptinde; tesiste sadece oda ve kahvaltı hizmeti verilmektedir.