antakya büyükşehir belediyesi hangi partiden

Kilis hangi parti?

Urfa hangi parti?

Romalılar döneminde, Ciliza siv ürmajijant denirdi. 9. yy. başlayarak gelen Müslüman Türklerin, kendi lehçelerinde düz, dümdüz anlamına gelen Kilis sözcüğünü, Kiris yerine kullanarak hazır buldukları şimdiki yerleşim merkezine verdikleri anlaşılmaktadır. Şor Türkleri de bal dalağına, Kilis derlermiş.

Kilis soyu nereden gelir?

Kilis, Gaziantep ilinin bir ilçesi iken, Bakanlar Kurulu'nun çıkardığı 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 06.06.1995 tarihinde il statüsüne kavuşturulmuş ve Türkiye'nin 79. ili olmuştur.

Kilis kimden ayrıldı?

Kilis H.z. Ömer zamanında İslam topluluğuna katılmış 639 yılında önemli bir Roma (Bizans) kalesi olan RAVANDA Kalesi ile birlikte savaşsız alınmıştır. Bölgede yaşayan Türkler Oğuzlar soyundandır. Yöresel olarak bunlara Türkmen denilir.

Şanlıurfa'da Hdp'ye kaç oy çıktı?

Kilis, Gaziantep ilinin bir ilçesi iken, Bakanlar Kurulu'nun çıkardığı 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 06.06.1995 tarihinde il statüsüne kavuşturulmuş ve Türkiye'nin 79. ili olmuştur.

Tunceli hangi parti aldı?

Bu İmparatorluğun bölünmesinden sonra da, M.S. 636 yılına kadar Bizans İmparatorluğu'nun bir kenti olmuştur. Kilis Hz. Ömer döneminde İslam topluluğuna katılmıştır.

Diyarbakır hangi parti aldı?

13 Eylül'de MYK ve MKYK yeni üyeleri belirlendi. Ahmet Davutoğlu'nun lideri olduğu AK Parti, 1 Kasım seçiminde tarihindeki en büyük oy sayısı ve %49.5 ile en büyük oy oranına sahip olarak TBMM'de tek başına iktidar olabilecek çoğunluğa ulaştı.

Kilisliler Türk mü?

tunceli nüfusunun büyük bir kısmı zazadır. buradaki zazaların hemen hepsi de alevidir. kürt elbette vardır ve bu kürtler de alevidir. fakat kürtlerin nüfusu zazalara ve hatta türkmenlere kıyasla çok azdır.

Kilis Türk şehri mi?

Tunceli'nin ilk sâkinleri Orta Asya'dan gelen Türk kavimleridir. Tunceli'nin târihi Orta Asya asıllı Türk kavimleriyle başlar. Daha sonra da Anadolu'da ilk siyâsî birliği kuran Hitit Türkleri bu bölgeyi kendi sınırları içine dâhil ettiler.

Kilis Müslüman mı?

Cizre (Kürtçe: Cizîr), Türkiye'nin Şırnak iline bağlı bir ilçedir.

Diyarbakır hangi parti?

Cizre oldukça fazla bilinen bir ilçe olduğu için Cizre bazen il sanılabilmektedir fakat bu durum gerçeği yansıtmaz. Cizre resmi olarak bir ilçedir.