antep adıyaman arası kaç kilometre

Adıyaman Urfa arası kaç?

Adıyaman - Şanlıurfa arası toplam 112 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.

Urfa Diyarbakır arası kaç?

Şanlıurfa - Diyarbakır arası mesafe kaç km? Şanlıurfa - Diyarbakır arası yaklaşık olarak 226kms'dir.

Kahta urfa arası kaç TL?

Erzincan Urfa arası kaç?

Erzincan - Şanlıurfa arası toplam 512 kilometre.

Urfa Diyarbakır hangisi büyük?

Diyarbakır'ın nüfusu bir milyon 607 bin 437, Şanlıurfa'nın ise bir milyon 801 bin 980 oldu.

Urfa Maraş arası kaç saat?

Adıyaman - Şanlıurfa arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Adıyaman - Şanlıurfa arası toplam 112 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.

Antep Urfa arası kaç para?

Şanlıurfa - Kahramanmaraş arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 3 saat 36 dakika sürmektedir.

Birecik Urfa arası kaç TL?

Adıyaman - Siverek arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Adıyaman - Siverek arası toplam 112 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.

Antep Urfa arası ne kadar?

Gaziantep - Kilis arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Gaziantep - Kilis arası toplam 62 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 30 dakika sürüyor.

Antep Adıyaman kaç TL?

Siverek'in bugün bağlı bulunduğu Şanlıurfa ise Halep Vilayeti'ne bağlı bir sancaktı. Urfa, Osmanlı'nın son döneminde Halep'ten ayrılarak vilayet statüsüne yükseltildi. Siverek ise Diyarbekir Vilayeti'ne bağlı bir sancak oldu. 1923 yılında Viranşehir ve Çermik'in bağlanmasıyla il oldu.

Siverek Adıyaman arası kaç?

Siverek Güney Doğunun, Bir kültür ve asalet kentidir. Siverek Güneydoğuda, İslam'ın ve imanın öne çıktığı bir kültür mozaiği şahsiyetli olduğu kadar, cesaretli, yiğit insanların yaşadığı bir itibar şehridir. Siverek tarihi camileriyle, kendine mahsus örf ve adetleriyle, gözleri kamaştıran bir şehrimizdir.

Gaziantep Kilis arası kaç?

Siverek'in nüfusu Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis ve Düzce gibi illerden daha büyük çıktı.

Siverek nereden ayrıldı?

Kilis; Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan, Suriye ile komşu bir sınır ilidir.

Siverek nasıl bir yer?

Ankara - Kilis arası toplam 735 kilometre.

Siverek hangi illerden büyük?

Gaziantep ile İstanbul arasındaki mesafe 1353kms km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 15 saat 55 dakika kadar sürmektedir.

Kilis Suriye'ye yakin mi?

Zazalar, Hint-Avrupa dil ailesine bağlı bir dil olan Zazaca konuşup Türkiye'nin çoğunlukla Doğu Anadolu Bölgesi'nde; Bingöl, Elazığ, Erzincan ve Tunceli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise; Diyarbakır, Dicle, Gerger ve Siverek, Hilvan, Çermik yörelerinde yaşayan İranî bir halktır.

Ankara Kilis arası kaç?

Bucak aşireti Şanlıurfa'nın Siverek ve Hilvan ilçelerinde yerleşik bir Zaza aşirettir. 60 köyü bulunmaktadır. Nüfusu 150 bin kişiden oluşan aşiret, 19. yüzyılın başında Diyarbakır'dan Siverek'e göç etmiştir. Şeyh Said isyanında devletin yanında yer almışlardır.

Gaziantep istanbul arası kaç?

Sonuç olarak Şanlıurfa 3 etnik grup açısından da birbirine yakın nüfusa sahiptir. Araplar %38 Kürtler %30 Türkler ise %25 civarı nüfusa sahiptir. Zazalar ise %7 civarı nüfusa sahiptir.