apartman otopark kuralları

Apartman önünde top oynamak yasak mı?

Doğru.O bölgeler top oynama yeri değil.Kat Mülkiyeti Kanunu da öyle der. Ortak alanlarda amacına uygun yararlanmak,kat maliklerine rahatsızlık vermemek esastır. Ortak alanlarda amacına uygun yararlanmak,kat maliklerine rahatsızlık vermemek esastır.

Ev sahibi evden atılır mı?

Ev Sahibi Kiracıyı Nasıl Evden Çıkarır? Ev sahipleri, sözleşme devam ettiği sürece kiracıyı istediği an evden çıkaramaz. Haklı gerekçeler varsa öncelikle kiracıya ihtarname çekilir. Bir yılda iki ihtarname gönderilen kiracı için tahliye kararı çıkarılabilir.

Bina önü kime ait?

Buna göre dükkan sahipleri de kat maliki olup; Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Dükkan sahipleri de apartman adına alınacak kararlarda söz sahibi oluyor. Taşınmazın kiraya verilmesi durumunda da dükkan sahibinin kat maliki olarak hakları devam ediyor.

Saat kaçta temizlik yapılır?

Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre; Mesai günlerinde 13:00-15:00 saatleri arasında ve 19:00-07:00 saatleri arasında yüksek sesle müzik dinlemek ya da yüksek sesli elektrik süpürgesi çalıştırmak gibi uygulamalar yasaktır.

Kiracı yatak odasını göstermek zorunda mı?

Özetle; kiracının evi göstermemek gibi bir hakkı yoktur. Kiracı yönünden kendi belirlediği saatlerde ve koşullarda satış ve kiralama için evi üçüncü kişilere ve emlakçılara gezdirmek yasal yükümlülüktür.

Ev sahibi eve bakmaya gelebilir mi?

Belirttiğimiz gibi ev sahibi kiracısına haber vermeden, keyfi ziyaretlerde bulunamaz. Eğer eve gelmek istiyorsa, çalışan kiracıdan en az 4 gün önce, çalışmayan kiracıdan ise en azından 24 saat önce randevu alması şart.

Kızım oturacak diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Uzmanlar 'Çocuğum oturacak' bahanesiyle kiracının kapı dışarı edilemeyeceğini söylüyor. Ev sahibi 'Oğlum oturacak' demesi durumunda da daireyi bir başkasına 3 yıl boyunca kiraya veremiyor. Aksi halde kiracıya tazminat ödemek zorunda. Ev satılsa dahi kiracıya 6 ay süre verilmesi şart.

Apartman neye denir?

Apartman, birkaç katlı ve her katında bir veya birkaç daire bulunan yapı. Düşük katlı bina, çok katlı bina, konak, rezidans gibi türleri vardır.

Bina Apartman Blok No nedir?

Bina no ne demek? Apartman numarası bina nodur, daire numarası iç kapı numarasıdır.

Bina numarası ne demek?

b) Binanın bulunduğu sokak üzerinde, bu binadan sonra gelen numara almış binalar bulunduğu takdirde, arsalara tahsis edilmiş olan numaralardan en küçüğü ile en büyüğü arasına '-' işareti konularak oluşan bileşik numara, bina numarası olarak verilir.

Bir apartmanda iki yönetici olur mu?

Apartman yöneticisinin nasıl seçileceği yine Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 34. maddesinde açıklanmıştır. Buna göre binada 8 veya daha fazla daire bulunuyorsa, kat malikleri kendi aralarında birini yönetici olarak seçebiliyorlar.

Aidat ödememek suç mu?

Aidat vermemek suç mu? Apartman ve sitelerde ortak alan ihtiyaçlarını karşılama maksatlı kiracı veya kat maliklerinden aidat alınmaktadır. Aidatını ödemeyen daire sahiplerine de ceza verilebiliyor ve faiziyle haciz kararı başlatılabiliyor.

Bina yöneticisi maaş alabilir mi?

APARTMAN VE SİTE YÖNETİCİSİNİN ÜCRET İSTEME HAKKI

Yönetici, yönetim planında veya kendisiyle yapılan sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret istiyebilir.

Apartman Yöneticiliği ücreti ne kadar?

Apartman ya da sitede yönetici için ücret belirlenmesi zorunlu değildir; ancak ücret ödenmesi de mümkündür. Böyle olunca; yöneticiye ödenek ücret aylık 100 lira olabileceği gibi 10.000 lira da olabilir. Bu tamamen, apartmanın ya da sitenin büyüklüğüne, ihtiyaçlarına ve yapılacak işin yoğunluğuna göre değişecektir.

Ev boş ise aidat öder mi?

Kanuni olarak baktığımız zaman kişiler maliki oldukları evde otursalar da oturmasalar da apartmandaki tüm giderlere katılmakla yükümlü oluyor. Bu nokta da tüm ev sahipleri boş olan apartman daireleri için kanunun belirlediği yasal kavramlara göre aidat ödemek zorunda oluyor.

Hangi giderler kiracıya aittir?

Doğrudan kullanan kişi ve kişilerin yaralandığı temizlikçi, kapıcı, asansör bakımı, elektrik, su vb işletme giderleri ise kiracı tarafından karşılamakla yükümlüdür. Kat malikleri ortak alanda bulunan tesisleri kullanmaktan kaçınıp ihtiyaç duymadığını söyleyip giderleri ödemekten kaçınamaz.

Ev sahibi aidatı artırabilir mi?

Kat malikleri toplantısı ile yönetimin artan masrafları belgeleyebilmesi durumunda ve çoğunluk kararı alınması halinde aidata zam yapılması mümkündür.

Ev sahibi olmayan yönetici olabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, yönetim planında, 'yöneticinin kat malikleri tarafından seçileceği' maddesi yer alıyorsa, kat maliki olmayan kişiler yönetici olamaz.

CEO ne kadar maaş alıyor?

Yönetici nelerden muaf?

30 dairelik apartmanda, apartman gideri olarak elektrik, su, asansör bakımı ve temizlik giderleri toplanıyor ama yöneticimiz bu giderlerden muaf tutuluyor.

Apartman aidat yılda kaç kez yapılır?

Aidatları belirlemek için kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Bu toplantılar genelde kasım ile şubat ayları arasında yapılıyor.

Apartman aidat verilmezse ne olur?

Apartman / Site Aidatı ödenmemesi halinde, ödenmeyen demirbaş aidat ya da avans aidatı olması fark etmeksizin ödenmeyen aidatı takip eden ay başından itibaren ödemeyen Kat Maliki ya da Kiracıya karşı icra takibi başlatılabilir. (KMK Madde 22) Bu başlatılacak icra takibi öncesinde tarafların aranması ya da ihtar ...

Apartman sakinleri nereye ÅŸikayet edilir?

Cevap: Apartmanınızın bulunduğu belediyeye gidip şikayet dilekçesi vermelisiniz. Ayrıca belediye makamının bir üst makamı olan Kaymakamlık'a da ilgili konu için dilekçe verebilirsiniz. Komşuluk haklarınızın zedelenmesinden bahisle de Savcılığa şikayet etme hakkınız vardır.

Gürültü için polis aranır mı?

Komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler.

Apartman yöneticiliğini kimse almazsa ne olur?

Bir yönetici olmasa da kat malikleri kurulu örneğin binanın boyanması kararını alabilir ya da binanın sigortalanmasına dair karar alabilir. Yöneticinin olmaması işlerin yürümesine engel olmamakla birlikte; elbette pratikte başsız kalan bir apartmanda işler iyi gitmeyecektir.

Apartman toplantısına kimse gelmezse ne olur?

Toplantıya katılmayan her kat maliki kararı öğrenmesinden başlayarak bir ay içinde ve her halde karar tarihinden başlayarak altı ay içinde ana gayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh mahkemesine iptal davası açabileceği belirtildi.

Gece 12 den sonra ses yapmak yasak mı?

Bunun için de apartman gürültü yönetmeliği kapsamında belirtilen saat aralıkları şu şekilde: Hafta içi 19.00-07.00 ve 13.00-15.00 saatleri arasında yukarıda belirtildiği şekilde yüksek ses ve gürültü oluşturacak eylemlerde bulunmak yasaktır.

Saat kaçtan sonra komşu rahatsız edilmez?

Çevre Kanunu'nun gürültü başlıklı 14. maddesine göre; ' (1) Kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde ilgili yönetmeliklerle belirlenen standartlar üzerinde gürültü ve titreşim oluşturulması yasaktır.