şarköy havuzlu villa

Şarköy ün en güzel yeri neresi?

Şarköy seyahatinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında ayrıca; Uçmakdere, Eriklice, İğdebağlar, Chateau Kalpak Bağları, Yeniköy, Şarköy Çarşı, Hoşköy ve Mürefte de yer almaktadır.

Şarköy ne ile ünlü?

Şirin sahil şeridinde ağaçlarla çevrili tarihi köylere ev sahipliği yapan Şarköy, özellikle şarabı, zeytini ve üzüm bağları ile ünlüdür. Şarapçılık, günümüzde burada oldukça önemli bir endüstridir. Pek çok ziyaretçi, Şarköy'e yapılan şarap tadım ve üzüm bağları turlarına katılmaktadır.

Şarköy deniz temiz mi?

Temiz ve sakin denizi ile çocuklu aileler için de uygundur. Plajda, ziyaretçiler için tuvalet, duş ve soyunma kabini mevcuttur.

Şarköy'de ne yetişir?

Alanın ekonomik yönden en çok gelir getiren asıl karakteristik ürünleri ise üzüm ve zeytin olup, kiraz, ceviz ve elma gibi ürünlerin de önemi vardır. Zeytin Tekirdağ ilinde sadece Şarköy'de yetişmektedir. Alanda zeytinyağı ve şarap üretimi orijinallik taşımaktadır.

Erikli Şarköy arası ne kadar?

Kumlu bir plaja sahiptir. Denizi çakıl taşlı olduğundan, giderken deniz ayakkabısı götürmeniz önerilir. Temiz ve sakin denizi ile çocuklu aileler için de uygundur.

Şarköy denizi kum mu?

Erikli - Şarköy arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Erikli - Şarköy arası toplam 143 kilometre.

Erikli deniz nasıl?

Güzel bir sayfiye ilçesi olan Şarköy' de görülmesi gereken yerlerin başında Etnografya Müzesi geliyor. Şarköy'ün tarihi, coğrafyası, kurtuluş mücadelesi, turizm zenginlikleri, folklorik değerleri, görsel sunumlar ve maketlerle anlatılmıştır. Halk plajları ise yazın Şarköy'ün en uğrak yerleri oluyor.

Şarköy havası temiz mi?

Kumlu bir plaja sahiptir. Denizi çakıl taşlı olduğundan, giderken deniz ayakkabısı götürmeniz önerilir. Temiz ve sakin denizi ile çocuklu aileler için de uygundur.

Şarköy ün denizi güzel mi?

Erikli Halk Plajı

Plaj tamamen kum olduğu gibi oldukça berrak bir denize de sahip, yalnızca denize giriş kısmı biraz taşlık. Merkeze yakın olalım derseniz Erikli Halk Plajı sizin için gayet yeterli olur. Plajın yakınında kafeler ve restaurantlar var; ayrıca güzel bir de çay bahçesi var.

Şarköy güzel köy nerede?

Şarköy'ün havası etrafında bulunan ormanlar sayesinde tertemizdir.Oksijeni bol, denizi berrak Şarköy'de Trakya kültürünü de doya doya yaşayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında Şarköy'ün nüfusu gelen ziyaretçilerle ve yazlıkçılarla birlikte artmaktadır.

Mavi bayraklı bir plaj olan Şarköy Belediyesi Sosyal Tesisleri; 230 metre uzunluğundadır. Kumlu bir plaja sahiptir. Denizi çakıl taşlı olduğundan, giderken deniz ayakkabısı götürmeniz önerilir. Temiz ve sakin denizi ile çocuklu aileler için de uygundur.