askere gidersem kredi borcum ne olur

Askeriye de ATM var mı?

Askerde kantinde kredi kartı cihazının olması artık yapılabilecek tüm alışverişlerde kredi kartının kullanılmasına imkan sağlıyor. Kısacası askerde hem kredi kartınızı hem de nakit paranızı kullanabiliyorsunuz ama nakit paranızı birliğin dışında banka kartınızı ise içeride kullanabiliyorsunuz.

Askeriye de telefon serbest mi?

Evet askerde cep telefonu kullanmak yasak, çünkü siz akıllı cep telefonlarıyla askere gelirseniz bu durumda telefonu kullanmanız istenmeyecek ve zaten nizamiyeden girmeden cep telefonunuz varsa elinizden alınacaktır. Bunun için gelirken yanınızda akıllı cep telefonu getirmemeniz sizin için iyi bir tercih olabilir.

RDM ne demek askeriye?

Acemi birliğinde Rehabilitasyon Danışma Merkezi askeri RDM olarak adlandırılacak bu askerler; usta birliğinde ise Psikoloji Rehabilitasyon Danışma Merkezi PRDM olarak tanımlanmaktadır.

Askeriye kaç yıl?

Hizmet süresi; erbaş ve erler için altı ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için on iki aydır. Hizmet sürelerini, ihtiyaca göre bir katına kadar artırmaya veya yarısına kadar azaltmaya Cumhurbaşkanınca karar verilebilir. Bu şekilde belirlenen hizmet süresi altı aydan az olamaz.

Askerde sigara içmek serbest mi?

Kışla içerisinde sigara içilmesi yasak değildir.

Askercell ücreti ne kadar?

Ne kadar öderim? Askercell servisi ücretsizdir fakat Askercell servis aboneliği ücretsiz sesli görüşme, SMS veya veri kullanım hakkı sağlamaz.

Askerde SIM kart serbest mi?

Çalışma kapsamında erbaş ve erler için özel sim kart üretilecek. Bu kartların takılacağı telefonlar mesainin olduğu 08.00 ile 18.00 saatlerinde kullanılamayacak. Söz konusu saatlerde erişime kapalı olacak sim kartlar, mesainin bitimiyle kullanıma açılacak.

KTM nin açılımı nedir?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki askeri birliklerde vatani görevlerini yapacak ya da birlikten evine dönecek askerler için oluşturulan modern Kabul Toplama Merkezleri (KTM) otel konforunda hizmet veriyor.

Psikolog askerde ne yapar?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Rehberlik ve Danışma Merkezi Subayı Olmak. Psikologlar ve Psikolojik Danışmanlar zorunlu askerlik görevini Rehberlik ve Danışma Merkezi Subayı olarak gerçekleştirebilmektedir.

Askerde kimlere silah verilmez?

RDM ve PRDM askerler diğer askerlerden farklı bir eğitimden geçerler. Herhangi bir silah eğitimine tabi tutulmayan olan RDM ya da PRDM askerleri; aynı zamanda da psikolojilerini zorlayacak herhangi bir vazifeye de gönderilmemektedir.

Askerden geldikten sonra yol parası nereye yatar?

Yol masrafı PTT'ye aktarılmaktadır. Herhangi bir PTT şubesine başvuruda bulunularak; kimlik belgesi ile 'Asal Ödemeleri' olduğunu beyan ederek yol masrafı alınabilir.

Paralı askerlik kaç para?

Şuan 80 bin 64 lira olan bedellik askerlik ücretine, ocak ayında açıklanacak olan enflasyon farkı sonrasında yüzde 20 zam gelirse, 2023 yılında bedelli askerlik ücreti 96 bin 76 lira olacak.

Asker maaşı nasıl alınır?

Başvurular resmi olarak ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına yapılır. Başvuru yapan kişinin daha önce Vakfımızda kaydı bulunmuyor ise Vakfımız tarafından istenen 'Hane Başvuru Kayıt Formu', 'Sorgu Dilekçesi' ve 'MAAY Sözleşmesi' formlarını doldurarak teslim edilmesi yeterlidir.

Askerden dönen kişi kaç gün içinde görevine başlar?

Devlet memuru iken muvazzaf askerlik hizmetini yapmak üzere silah altına alınanlardan askerlik görevini tamamlayıp memuriyete dönmek isteyenler, terhis tarihinden itibaren 30 gün içinde kurumlarına başvurmak ve kurumları da başvurma tarihinden itibaren azami 30 gün içinde ilgilileri göreve başlatmak zorundadırlar.

Askere gitme yaşı kaç?

Her sene yoklamaları sonucunda askere elverişli oldukları tespit edilenler, Genelkurmay Başkanlığının teklifi üzerine Millî Savunma Bakanlığınca belirlenecek celp ve sevk esaslarına göre 21 yaşına girdikleri sene askere alınmak üzere çağrılırlar.

Üniversite okumayan kaç ay askerlik?

Bilindiği üzere eski sistemde üniversite, yüksek lisans veya doktora mezunu hariç kişiler 12 ay zorunlu askerlik yapmakla yükümlülerdi. Yeni düzenlemeye göre ise eğitim farkı gözetmeksizin zorunlu askerlik süresi 6 aya indirildi. 6 aylık askerlik hizmetinin bir ayı ise temel askerlik eğitiminden oluşuyor.

Bedelli ne kadar 2023?

2023 yılında askerliğini bedelli olarak yapmak isteyenlerin ödeyeceği ücret ilk 6 ay için 104 bin 84 lira. 2023 yılı bedelli askerlik ücreti belli oldu. 2023 yılının ilk yarısında ödenecek bedelli askerlik tutarı 104.084,16 TL lira.

Asker annesi maaÅŸ alabilir mi?

Bunun dışında vatandaşlarımızdan herhangi bir belge talep edilmemektedir. Soru 5: Muhtaç Asker Ailesi Yardım ödemesi ne kadardır? Aylık 1000 TL olmak üzere 2 ayda bir 2000 TL'lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT'deki hesaplarına yatırılmaktadır.

Asker annesine maaÅŸ verilir mi?

Asker ailelerine maaş yardımı, muhtaç asker ailelerine aylık 275 Türk lirası olmak üzere iki ayda bir 550 Türk lirası şeklinde hak sahibi olanların PTT hesaplarına yatırılan. Zorunlu askerlik hizmetini yerine getirip muhtaç durumda olan er ve erbaşların ailelerine devlet maaş yardımı yapmaktadır.

Asker eşleri nelerden faydalanır?

Asker ailesine devlet desteği: 800 TL aileye, 300 TL askere anında veriliyor. Buna, 'Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı' deniyor. Ödeme 2 ayda bir yapılıyor, aylık 400 lira olmak üzere 2 ayda toplam 800 lira şeklinde PTT'ye yatırılıyor. Bu yardım en çok 12 ay yapılıyor.

Askere gitmezsek ne olur?

Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanunu'nun 24. Maddesinin 1. Fıkrasına göre cezalandırılır. Söz konusu hükme göre; asker ve yoklama kaçakları idari para cezasıyla cezalandırılırlar. Eğer ki kendiliğinden gelenler olursa bunlar günlüğü 5 TL, yakalananlar ise günlüğü 10 TL'den cezalandırılırlar.

Kimleri askere almazlar?

Vücut, kilo ve kitle endeksi askerlik şartlarına uymayan vatandaşlar. Beden hareket ve fonksiyonlarını bozan sfinkter ani yetersizliği, darlığı şekil bozuklukları ve bunların başarısız tedavileri. Tedavisi olanaksız anüs ve rektumun önemli darlık ve yetersizlikleri.

Askere gitmeyen ne kadar oder?

1. Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24'üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. 2. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır.

Askere gitmeyen ne olur?

1. Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24'üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. 2. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır.

Askerlik için kilo sınırı kaç?

AÇIKLAMA: 1) Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. bölümü uygulanır. 3) Ağırlık alt ve üst sınırlarının hesaplanmasında vücut kitle indeksinin alt sınırı 19 (kg/m²), üst sınırı 26 (kg/m²) olarak esas alınmıştır.

Askere sigara sokulur mu?

1) Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. bölümü uygulanır. 3) Ağırlık alt ve üst sınırlarının hesaplanmasında vücut kitle indeksinin alt sınırı 19 (kg/m²), üst sınırı 26 (kg/m²) olarak esas alınmıştır.

Askerde boy siniri var mi?

Askerlik Muafiyet Şartları Nelerdir? Askerlik kilo ve boy alt sınır: 164 cm boy ve 51 – 72 kg, Askerlik kilo ve boy üst sınır: 210 cm boy ve 84 – 115 kg olarak belirlenmiştir.

50 kilo askere gidilir mi?

1.83 boya sahipken, 50 kilo olunduğu takdirde uygun sınırın dışında kalınarak, askerliğe elverişliği değildir raporu alınabildiği tecrübe ile sabittir. ancak askerlikten tümüyle sıyırmak için bu kiloda bir süre sabit kalınması ya da yoklama zamanlarında tekrar aynı kiloya düşülmesi gerekmektedir ki yaş ilerledikçe bunu ...