atatürk üniversitesi açıköğretim bütünleme soruları

Atatürk Üniversitesi AÖF bütünleme geçme notu kaç?

Anılan karara istinaden Fakültemiz programlarında ders geçme notu alt sınırının (FF sınırının) 2020-2021 eğitim öğretim yılı, güz yarıyılından geçerli olmak üzere 30'dan 35'e çıkarılmasına Üniversite Senatomuz tarafından karar verilmiştir.

AÖF 30 geçer mi?

Açık öğretim AÖF güz dönemi ara sınavı 10-11 Aralık'ta gerçekleştirildi. Dönem sonu sınavı 21-22 Ocak 2023 tarihinde yapılacak. AÖF sınavlarına girecek öğrencilerin derslerden başarılı sayılması için ders başarı puanlarının 35 veya üzeri olması gerekir.

CC ile geçilir mi?

A. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.

ATA AÖF vizeden en az kaç almalıyım?

Anılan karara istinaden Fakültemiz programlarında ders geçme notu alt sınırının (FF sınırının) 2020-2021 eğitim öğretim yılı, güz yarıyılından geçerli olmak üzere 30'dan 35'e çıkarılmasına Üniversite Senatomuz tarafından karar verilmiştir. Tüm öğrencilerimize önemle duyurulur.

AÖF kaç yılda bitirilir?

Öğrenci kayıt yaptırdığı dönemden başlamak üzere önlisans için dört yıl (sekiz yarıyıl), lisans için yedi yıl (on dört yarıyıl) süreyle öğrencilik hakkından yararlanabilir. Öğrenci kayıt yenilemediği dönemlerde öğrencilik hakkından yararlanamaz ve sınavlara katılamaz.

AÖF kaç yılda bitirmek gerekiyor?

Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.

DC geçer mi kalır mı?

Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.

CC koÅŸullu mu?

Öğrencilerin AÖF geçme notlarından bazıları koşullu geçer olarak sonuçlandı. Açıköğretim Fakültesinde AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. CD, DC ve DD harf notu ise AÖF'de koşullu geçer olan notlardır.

DC notu ile geçilir mi?

Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.

CC kaçla kaç arası?

Üniversitelerde genelde 90 ile 100 puan arasındaki notlar AA harf notu ile değerlendirilmektedir. 89 ile 85 arasındaki notlar BA, 80 ve 84 arasındaki notlar BB, 79 ile 75 arasındaki notlar CB, 70 ile 74 arasındaki notlar CC, 69 ile 65 arasındaki notlar DC, 60 ile 64 arasındaki notlar DD olarak ifade edilmektedir.

ATA AÖF bütünleme den kaç puan almak gerekir?

Ara sınavına girmeyen öğrenciler, yıl sonu veya bütünleme sınavına katıldıkları takdirde, aldıkları notun %70'inin, 50 veya daha fazla olması hâlinde bu dersten başarılı sayılırlar. Yani, yıl sonu veya bütünleme sınavından 71 veya üzeri puan almanız hâlinde bu dersten başarılı sayılırsınız.

AÖF sınıfta kalma var mı?

Açıköğretim Sisteminde 'Başarı Notu' alt sınırı uygulanır. 'Başarı Notu' alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 30'dur. 30'un altındaki başarı notlarının harf notu karşılığı FF'tir.

Ortalama 2 nin altında olursa ne olur?

Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.

AÖF 33 ile geçilir mi?

AÖF sınavlarına girecek öğrencilerin derslerden başarılı sayılması için ders başarı puanlarının 35 veya üzeri olması gerekir.

AÖF 30 ile geçilir mi?

Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak 'Başarı Notu' hesaplanır.

AÖF 25 ile geçilir mi?

AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ OLDU? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) ders geçme notu 30'dur. 30'un altında kalan her not, FF alarak doğrudan kalacak, 30'un üzeri ise çan eğrisine girerek harf notu alacak ve genel ortalamaya göre koşullu veya doğrudan geçmiş olacaktır.

Sınavdan 50 alırsak ne olur?

Yıl sonu başarı puanı 50'nin altında olan sorumlu sınıf geçer mi? Sınava girmeyenler tüm derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. Yıl sonu başarı puanı 50'nin altında olan hazırlık öğrencileri de sorumlu olarak 9. sınıfa geçebilecek.

FF ile mezun olunur mu?

1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.

Ortalama 55 olursa ne olur?

Ortalaması 50 veya üzerinde, 3 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer. Ortalaması 50 nin altında, 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçer. Sorumluluk sınavına girmesi gerekir. Ortalaması 50 nin altında, 3 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıf tekrarı yapar.

Atatürk Üniversitesi Bütünleme sınavı ücretli mi?

ATA AÖF bütünleme sınavı için ücret alınmamaktadır. Öğrenciler sadece dönemlik harç ücreti yatırmaktadır.

Atatürk Üniversitesi AÖF ders geçme notu kaç?

2022 - 2023 AÖF SINAV GEÇME NOTLARI

AÖF sınav geçme başarı notunun alt sınır değeri 35'tir. Başarı notu alt sınıfın altında olan öğrencilere FF harf notu verilmektedir.

ATA AÖF vize yüzde kaç etkiliyor?

Vize sınavları, dönem sonu not ortalamasını yüzde 30 oranında etkilerken; final sınavları ise ortalamayı yüzde 70 oranında etkiliyor.

Atatürk Üniversitesi vize kaç ünite?

Öğrencilerimiz ara sınavlarında ilk 7 (yedi) üniteden; yarıyıl sonu ve bütünleme sınavlarında ise tüm ünitelerden (14 ünite) sorumlu olacaklardır. Ara sınavda her bir ders için 20 soru sorulmakta ve 30 dakika süre verilmektedir.

Atatürk Üniversitesi G ne demek?

Bu dersler için başarı baraj notu, 100 üzerinden en az 50'dir. 50 ve üzeri notlar G harf notu olarak değerlendirilir.