atatürkün vatan için sözleri

Atatürk kimi sevdi?

Hepimizin çocukluğumuzdan beri bildiği üzere Atatürk, Latife Hanım'ı sevmiştir ve onunla evlenmiştir. Fakat Atatürk'ün, Latife Hanım'dan önce Fikriye Hanım ile yaşadığı derin ve trajik bir aşk öyküsü de vardır.

Atatürk hiç aşık oldu mu?

Hepimizin çocukluğumuzdan beri bildiği üzere Atatürk, Latife Hanım'ı sevmiştir ve onunla evlenmiştir. Fakat Atatürk'ün, Latife Hanım'dan önce Fikriye Hanım ile yaşadığı derin ve trajik bir aşk öyküsü de vardır.

Atatürk aslen Gaziantepli mi?

Aslen Selanik doğumlu olmasına rağmen Atatürk, Gaziantep ili Bey mahallesi nüfusuna kaydedildi. Uzun yıllar Atatürk'ün Gaziantep 'e gelişi büyük bir sevinçle bayram havasında kutlandı.

Peride Atatürk'ün neyi?

Gerçekte yaşamış, Atatürk'ün etrafında bulunmuş olan Peride isimli bir kadın yoktur. Pera Palas'ta Gece Yarısı Charles King'in 'Midnight At The Pera Palace' kitabından çevrilmiştir. Peride tamamen hayali bir karakterdir.

Atatürk Kur'an'ı seviyor mu?

Florya Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde yaşanan ve Mahmut Baler'in ilginç anılardan biri ise şöyle: 'Atatürk, güzel sesle okunan Kur'an dinlemeyi çok severdi.

Atatürk sabırsız mıdır?

- Sabırlı ve disiplinlidir. - Açık sözlüdür.

Atatürk kadına ne demiş?

* Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. * Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar. * Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir.

Atatürk Yozgattan neden kovuldu?

Şehre sırtı dönük heykel

Çapanoğlu isyanları sebebiyle Ankara'yı çok uğraştıran Yozgat, rivayete göre bir ziyaretinde halk zamanın reisicumhurunu protesto ettiği ve heykel yaptırmadığı için kara listeye alınmış; hiç bir yatırım yapılmadığı gibi; yol üzerinde olmasına rağmen demiryolu bile geçirilmemiştir.

Atatürk Antep için ne dedi?

86 yıl önce burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gazi şehre yaptığı hitabında da söylediği gibi 'Ben Anteplileri gözlerinden nasıl öpmem, onlar yalnızca Antep'i değil bütün Türkiye'yi kurtardılar' diye gerçek bir kahramanlığı sergileyen şehir' dedi.

Türkiye Türklerindir sözü kime ait?

Türkiye Türklerindir, Mustafa Kemal Atatürk'e ait bir söz. Çeşitli siyasetçiler ve yazarlar tarafından da kullanılmıştır. Hürriyet gazetesinin sloganı olarak da kullanılmaktadır.

Türkiye Türk mü?

Türkler, Türkiye Türkleri veya Anadolu Türkleri, çoğunlukla Türkiye ve Osmanlı İmparatorluğu'nun eski topraklarında yaşayan bir Türkî halk. Türkiye Anayasası Türkiye'de yaşayanları Türk vatandaşı olarak tanımlar.

En çok Türk hangi ülkede var?

Listenin zirvesinde Almanya var. Ülkedeki Türk sayısı: 2 milyon.

Dünyada en çok Türk nerede var?

Türk halklarının yoğun olarak yaşadığı başlıca ülkeler Doğu Türkistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Azerbaycan ve İran'dır. Irak, Rusya, Balkanlar ve diğer çeşitli Avrupa ülkelerinde de ayrıca azınlık konumunda bulunan Türk kökenli halklar yaşamaktadır.

Dünyadaki Türk sayısı kaç?

Bugün tüm dünyada yaşayan türk nüfusu 250.000.000'u bulmaktadır ki, bu da Çinliler, Hintliler, Endonezyalılar'dan sonra Türk Milleti'ni dünyanın en kalabalık 4. Nüfusu yapmaktadır.

Atatürk sanatçılar için ne demiş?

Atatürk'ün sanatçılarla ilgili düşüncelerini ifade ettiği sözleri ise şunlardır: 'Sanatçı, toplumda uzun çalışma ve uğraşlardan sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır.' 'Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız.' 'Sanatkar el öpmez, ...

Atatürk içkici mi?

Atatürk'ün sofrasındaki en büyük tartışma şüphesiz içkiydi. Gündüzleri alkol almayan Mustafa Kemal, akşamları sofradan içkiyi eksik etmezdi; ama kendi bünyesi alkole dayanıklıydı.

Atatürk Türkiyeli mi?

Mustafa Kemal Atatürk (1881, Selânik - 10 Kasım 1938, İstanbul), Türk asker ve devlet adamıdır. Türk Kurtuluş Savaşı'nın başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur. (1935'ten sonra mareşal.)

Atatürk Alevi soyundan mı?

serfiçe yöresindeki tüm köyler gibi mustafa kemal'in annesinin doğduğu köy de bir bektaşi/alevi köyüdür. yani mustafa kemal atatürk'ün annesi kesinlikle alevidir. bu durumda görülüyor ki, mustafa kemal atatürk yarı bektaşi'dir.

Atatürk'ün Şifresi Nedir?

* 1881, 1919 ve 1938 yıllarının hepsi 19 sayısının tam katları, yani 1881 = 19 x99, 1919 = 19x101 ve 1938 = 19x102. * Mustafa Kemal Atatürk ismi 19 harften oluşuyor! * Atatürk'ün 130'uncu doğum günü 19052011'in basamaklarının toplamı 1 + 9 + 0 + 5 + 2 + 0 + 1 + 1 = 19!