aydın bursa arası kaç saat otobüsle

Adana Aydın arası kaç?

Adana - Aydın arası toplam 923 kilometre.

Aydın Ankara arası kaç?

Ankara - Aydın arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Ankara - Aydın arası toplam 597 kilometre.

Aydın izmire yakın mı?

Birbirlerine oldukça yakın konumda bulunan, Aydın ve İzmir arasındaki km mesafesi; 112 km olarak açıklanabilmektedir.

Aydın Bodrum kaç?

Aydın ile Bodrum arasındaki mesafe 158kms km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 2 saat kadar sürmektedir. Kamil Koç uygulaması ile yolculuğunuzu daha da kolaylaştırın.

Aydın Marmaris arası kaç?

Marmaris - Aydın arası toplam 99 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.

Aydın'ın en güzel yeri neresidir?

Antik kentlerden milli parklara, müzelerden mağaralara pek çok seçenek ile misafirlerine güzel anlar vaat eden Aydın'da Arapapıştı Kanyonu, Zeus Mağarası, Altınkum Plajı, Didyma Antik Kenti, Yörük Ali Efe Müzesi, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Afrodisias Antik Kenti, Tralleis Antik Kenti, Milet ...

Aydın nereden ayrıldı?

Merkezi İzmir şehri olan Aydın Vilayeti, İzmir Merkez Sancağı, Aydın Sancağı, Saruhan (Manisa) Sancağı ve Menteşe Sancağı'ndan oluşmaktaydı. 1892'de Aydın Vilayeti'nin 4 sancağına Aydın Sancağı'ndan ayrılarak sancak olan Denizli'nin eklenmesiyle, toplam sancak sayısı 5'e çıktı.

Aydın kaç günde gezilir?

Kaç Günde Gezilir; Aydın'ı ortalama 4-5 günde gezebilmeniz mümkün. Ziyaret İçin En İyi Zaman; Deniz turizmi ile öne çıktığı için, Aydın'ı yaz aylarında ziyaret etmek daha iyi olacaktır. Böylece kamp yapabilir, doğa yürüyüşleri yapabilir, denize girebilir ve su sporları gibi birçok aktivitelere katılabilirsiniz.

Aydın neyi ile meşhur?

Aydın'da ne ünlüdür?

Aydın'ın en meşhur şeyleri ise genel olarak; zeytinyağı, incir, kestane, Ege yeşillikleri, zeytinyağlı ve sebzeli yemekleri ile üçetek, uladu örtü, şalvar ve çeki olarak bilinen hediyelik giysiler olmakta.

Aydın neyle ünlü?

Sadece turizm ile değil aynı zamanda mutfağı ile gündeme gelen Aydın yemekleri ile birçok kişinin damak zevkine hitap etmektedir. İncir, kestane, zeytin, zeytinyağı, kuru meyveler ve Ege otları ile zengin bir mutfak tablosu oluşturan Aydın, memleketinize dönerken çantanızı doldurup yola çıkacağınız bir şehirdir.

Aydın'ın özelliği nedir?

Ege Denizi'ne kıyısı bulunan Aydın, Didim ve Kuşadası gibi Türkiye'nin iki önemli turizm merkezi ve çok sayıda tarihi eseri ile turizm potansiyeli yüksek bir ildir. Türkiye'nin ilk demiryolu kurulan şehri olmakla birlikte Türkiye'nin en uzun ikinci tüneli buradadır.

Aydının en büyük ilçesi neresi?

Aydın toplam nüfusu 1 080 839' yükselirken en büyük ilçesi Efeler'in 287 bin nüfusu bulunmaktadır. Aydın'ın en büyük ikinci ilçesi Nazilli'nin 155 bin nüfusu vardır.

Aydın ilinin eski adı nedir?

Aydın'ın Türk egemenliğinde bir yönetim birimi statüsü kazanması 1390 yılında Yıldırım Beyazıt'ın şehzadesi Ertuğrul Bey'in Vali olarak Aydın'a atanmasıyla başlamıştır. Aydınoğulları zamanında şehrin adı Aydın Güzelhisarı olmuş, daha sonra Aydın adını almıştır.

Aydın'ın en meşhur meyvesi nedir?

Ülkemizde incir ve kestane üretiminde birinci olan ilimiz; zeytin, pamuk, enginar ve çilek üretiminde ikinci, yerfistigi üretiminde ise üçüncü siradadir.

Aydın'da ne yenir ne içilir?

Aydın ile Fethiye arasındaki mesafe 224kms km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 3 saat 30 dakika kadar sürmektedir.

Aydın Fethiye arası kaç?

Aydın ile Datça arasındaki mesafe 219kms km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 3 saat 25 dakika kadar sürmektedir.