aydınpost gazetesi

Memleket Gazetesi kim cıkardı?

Memleket Gazetesi Sahibi Adem ALEMDAR ve Gazete yöneticileri, Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK'ı ziyaret etti.

Ilk özel gazete hangisi?

Tercüman-ı Ahvâl (Osmanlıca: ترجمان احوال), İstanbul'da 1860-1866 arasında yayımlanan ilk özel gazetedir. 22 Ekim 1860'ta Agah Efendi ve Şinasi tarafından çıkarıldı. Önceleri Pazar günleri çıkan gazete, 22 Nisan 1861'deki 25. sayısıyla birlikte haftada üç gün (Pazar, Salı, Perşembe) yayımlanmaya başladı.

Milat Gazetesi Hangi cemaat in?

Millî Gazete'den ayrılan kişilerin öncülüğünde kurulan Milat gazetesi, ilk yıllarında HAS Partiye yakın bir çizgide yayın yapmıştır. Ancak 2012'de HAS Parti'nin AK Parti'ye katılmasının ardından AK Parti yanlısı bir çizgide yayın yapmaya başlamıştır.

Akit gazetesi kime bağlı?

Tercüman ı Ahval kime ait?

Gazeteciliğin kısa zaman içerisinde ilerlemesi, kuşkusuz 1860'ta Âgâh Efendi tarafından çıkarılan ilk özel Türkçe gazete olan Tercümân-ı Ahvâl'in daha sonra yayımlanan gazetelere bir lider ve model olmasına borçludur.

Ilk Türkçe gazete adı nedir?

Türk basın tarihinde bir resmi gazete olarak 'ilk' olma özelliğini taşıyan Takvim-i Vekayi, 1831 yılında yayın dünyasına girmiş ve üslendiği haber göreviyle birlikte Batılılaşma süreci içindeki Osmanlı İmparatorluğunda topluma çağdaş yaşam, görüş ve düşünceler açısından yeni bakış açıları kazandırma yolunda da önemli ...

Ilk Türkçe gazete hangisi?

İlk Türkçe Gazeteler

Osmanlı'da ilk Türkçe gazete Takvim-i Vakayi olarak bilinmektedir. Ancak bu gazeteden üç yıl önce 1828 yılında Mısır'da Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın girişimleriyle çıkarılan Vakayii Mısriyye gazetesi yarı Arapça yarı Türkçe olacak şekilde yayınlanmıştır.

Türkiye Gazetesi hangi cemaatin?

Faaliyetleri. Ören, 1970 yılında bir grup arkadaşıyla Hakikat isimli bir gazete çıkartır. Daha sonra Işık'la beraber Türkiye Gazetesi'ni yayınlamaya başlar.

Devir gazetesi kime ait?

3 Kasım 1986 tarihinde İhsan Arslan ve Alaattin Kaya tarafından Ankara'da Ulus Rüzgarlı Han'da İslami cephenin sesi olarak yayın hayatına başladı. 1987 yılında Fehmi Koru, Nabi Avcı, Hasan Öztürk gibi birçok çalışanının tasfiyesi ile gazete Fethullah Gülen Cemaati'nin kontrolüne geçti ve 1987 yılında İstanbul Yenibosna ...