aydınses spor

Efeler 09 nerenin takımı?

Efeler 09 SFK Aydın'ın Didim ilçesinde kurulmuş olup 2021 yılından itibaren Efeler ilçesinde faaliyet gösteren bir futbol takımıdır. 3.

En ünlü efeler kimdir?

En ünlü efeler arasında Yörük Ali Efe, Kıllıoğlu Hüseyin Efe, Demirci Mehmet Efe, Zalım Himmet Efe, Mestan Efe, Atçalı Kel Mehmet Efe, Molla Ahmet Efe, Saçlı Efe, Gökçen Efe,Çakırcalı Mehmet Efe, Çete Süleyman Efe, Sökeli Cafer Efe gibi isimler yer almaktadır.

Efeler nüfusu ne kadar?

Efeler nüfusu 2021 yılına göre 300.225. Bu nüfus, 148.301 erkek ve 151.924 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,40 erkek, %50,60 kadındır.

Aydın Efelerde deniz var mı?

Ege'nin incisi olarak görülebilecek olan Aydın'ın 17 farklı ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçelerden en ünlüleri, deniz kıyısında oldukları için Kuşadası ve Didim iken Efeler, Çine ve Söke gibi ilçeler de yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Efeler nasil giyinir?

Efelerin giydikleri elbiseler yaklaşık olarak birbirine benzer. Bunlar dizlik, işlik, camadan veya cepkendir. Bellerinde genişçe sarılmış bir kuşak, bu kuşak üzerinde çeşitli silahlarla dolu bir silahlık bulunurdu. Zeybekler kendi aralarında cesaret ve yiğitlikleriyle öne çıkanlarını efe diye anarlardı.

Zeybek ve efe arasındaki fark nedir?

Bir Efe, Zeybek gruplarının başıdır. Zeybekler arasında kahramanlık yapmış cesur ve mert kişiler arasından efe seçilir. Zeybekler, efenin emriyle kızanları yetiştirirler. Zeybeklerden eğitim gören, silahlı onur adamlardan oluşan genç kişilere, kızan denir.

Efe Türk mü?

Efe ismi Türkçe kökenli bir isim olduğu için Türk Dil Kurumu sözlüğünde de anlamı yer almaktadır.

Efeler nerede meÅŸhur?

Efe, tarihte Batı Anadolu'da özellikle Aydın, Denizli Muğla ve Isparta illeri ve Ödemiş ilçesinde yaşamış, silahlı ve mevcut düzene değişik nedenlerle başkaldırmış olan kişilerin (Zeybekler) liderlerine verilen isimdir. Bir Efe, Zeybek gruplarının başıdır.

Efeler merkez mi?

Efeler, Aydın ilinin en büyük ve merkez olarak kabul edilen ilçesidir.

Efeler diyarı ne demek?

genellikle izmir ve aydına verilen bazen ege bölgesini de kapsayan bir hitap şekli.

Aydın Spor Başkanı kim?

Aydın Spor kaçıncı sırada?

Kulüp 2019-2020 sezonundan itibaren faaliyet göstermemektedir.

Aydınspor kapandı mı?

Günümüzde Kars'ı Bölgesel Amatör Ligde Kars 36 Spor temsil etmektedir.

Kars Spor kaçıncı sırada?

Aydın'ın efsane futbol takımlarından Aydınspor 1966'nın yeni başkanı Hüsamettin Artan oldu.