ayliz isminin kurandaki anlamı

Eliz isminin ne demek?

Eliz sözcüğüne Arapça ve Farsça kaynaklarda da rastlanmaktadır. Eliz ismi, bazı metinlerde 'emir veren prenses' anlamında kullanılmaktadır. İsmin anlamı, güzel, zarif ve güçlü kadınları çağrıştırır. Bu isim ile emir verme yetkisine sahip olan, hükümdarlık sahibi kadınlar da kastedilmektedir.

Umay nedir ne anlama gelir?

Umay, (veya Umai; Eski Türkçe: ‎; Kazakça: Ұмай ана, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)) Türk mitolojisinde ve Tengrizimde doğurganlık tanrıçasıdır ve bu nedenle kadınlar, anneler ve çocuklar ile ilgilidir. Umay, diğer çeşitli dinlerinde bulunan toprak ana tanrıçalarına benzer.

Melina ne anlama gelir?

Melina: Yunancada Balım, italyancada Küçük Elma demek.

Efnan ismi ne anlama gelir?

Pek çok ebeveyn son dönemlerde Efnan isminin anlamını öğrenmeye çalışıyor. Bu ismin Arapça üzerinden Türkçeye çevrilmiş anlamı, 'Cennetteki güzel gözlü kız' biçiminde öne çıkıyor. Böylesi etkileyici ve derin anlamı ile beraber anne babaların kız çocukları için en çok tercih ettiği isimler arasına girmiş durumda.

Elisa ismi ne anlama gelir?

Elisa isminin anlamı: Cennet kapısında bekleyen melek.

Ayzit ne anlama gelir?

Ayzıt (Yakutça: Айыыhыт, Bulgarca: Айъсът veya Айъсит, Rusça: Айысыт) - Türk ve Altay mitolojilerinde güzellik tanrıçası. Ayığsıt (Ayıhıt veya Ayısat) Hanım da denilir. Aşkın ve güzelliğin simgesidir.

Vera ismi ne anlama gelir?

Slav kökenli Vera isminin anlamı; İnanç Latince kökenli anlamı; Doğru.

Eliz ismi ne anlama gelir?

Emir veren kimse, prenses

Hükümdar kadın.

Eliza ne anlama gelir?

Elisa ismi hem Arapça hem de İbranice kökenli bir isimdir. Elisa ismi kız çocukları için tercih edilen bir isimdir. Elisa İsminin Anlamı, cennet kapısında bekleyen melektir.

Neva ismi ne anlama gelir?

Neva isminin anlamı: 1. Ses, ahenk, nağme. 2. Refah, mutluluk.

Liyam ne demek?

Umay (Kazakça: Ұмай ана, Rusça: Ума́й veya Ымай), Türk mitolojisinde doğum ve bereketin sembolü olan en önemli kutsal varlıktır. Omay, Imay, Ubay, Humay olarak da anılır. (Um/Om) kökünden türemiştir. Ummak, Dilemek, Korkutmak kökünden gelir.

(ﻟﺌﺎﻡ) i. (Ar. le'іm'in çoğul şekli li'ām) Aşağılık ve pinti kimseler, alçaklar.

Melina: Yunancada Balım, italyancada Küçük Elma demek.