az bilinen kelimeler ve anlamları

Mokita hangi dil?

Yeni Gine'de kullanılan Kivila dilinde 'Mokita' diye bir kelime varmış. Anlamı, ' Herkesin bildiği ama kimsenin dile getirmeye cesaret edemediği gerçek' miş...

Redamancy anlamı nedir?

6.Redamancy: Karşılıklı birbirini sevme durumunu ifade ediyor.

Pastane hangi dil?

Pastane kelimesinin kökeni İtalyanca dilidir. Pastane kelimesinin İtalyanca dilindeki karşılığı pasta + Farsça ḫāne şeklindedir.

Mokita ne demektir?

Mokita: Herkesin bildiği ama konuşmadığı gerçekler demek, Papua Yeni Gine'de kullanılıyor.

Tacenda ne demek?

latince kökenli ingilizce söz. (hiçbir zaman) söylenmese daha iyi olacak şey.

Finifugal ne demek?

sonlardan nefret etmek. sonlardan kaçmak, herhangi bir şeyin sonunu öğrenmeyi istememek anlamında latince bir kelime; finifugal. sonlardan hoşlanmadığı için herhangi bir şeyin sonunu olabildiğince geciktirmeye çalışan insanları karşılamak için kullanılan latince kökenli kelime.

Cingulomania ne anlama gelir?

birini kollarınızın arasına alıp sıkmak için çok güçlü bir istek duyma durumu.

Patiseri nasıl yazılır?

pastanenin fransızcadaki karşılığı. yuzbin liralik pogacayi besyuzbine almanizi saglayan unvan, nisan, amblem, rutbe vs vs... pastane tabelalarının son yıllardaki moda sıfatı.

Pastane çalışanına ne denir?

Waiter Ne Demek ve Kime Denir? Waiter lokanta içerisinde çalışan garson olarak bilinmektedir. Kelime anlamı genel olarak müşterilere hizmet eden ve çalışan kimse şeklinde sunulmaktadır. Kahvehane, lokanta, restoran ve pastane çalışanlarına verilen isimlerden biridir.

Pastane de ne satılır?

En güzel kelime hangisi?

Berlin'deki Dış İlişkiler Enstitüsü tarafından düzenlenen yarışmada, yaklaşık 2 bin 500 kelimenin içinden Türkçe 'Yakamoz' dünyanın en güzel sözcüğü seçildi.

Dünyanın en güzel kelimesi ne?

Berlin'deki Dış İlişkiler Enstitüsü tarafından düzenlenen yarışmada, yaklaşık 2 bin 500 kelimenin içinden Türkçe 'Yakamoz' dünyanın en güzel sözcüğü seçildi. Kelimenin orijinalliği ve kültürel önemi dikkate alındı.

Ne kadar çok kelime var?

En merak edilen konular arasında Türkçede kaç kelime olduğu geliyor. Türk Dil Kurumu (TDK) üzerinden bakıldığı zaman güncel sözlük açısından şu an 616.767 kelime bulunuyor.

Dünyanın en uzun kelimesi kaç?

Dünyanın en uzun kelimesi Türkçe bir sözcüktür. Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine. Toplam 70 harften oluşan kelime başarı anlamına gelen muvaffakiyet sözcüğüne getirilen birçok ekle oluşturulmuştur.

Dünyanın en uzun kelimesi ne?

'Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine' kelimesi popüler olarak en uzun kelime olarak kabul edilir.

Sahip hangi dil?

Arapça ṣḥb kökünden gelen ṣāḥib صاحب '1. yoldaş, arkadaş, 2. hakim, vasi, sahip, malik' sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ṣaḥiba صحب 'dost idi' fiilinin failidir.

Dünyanın en zengin dili nedir?

2006 yılında yürütülmüş bir araştırmaya göre Türkçe, Türkiye'de yaşayan nüfusun %84'ünün ana dilidir. Geriye kalan nüfus ise, çoğunluğu Kürtçe olacak şekilde Türkiye'deki azınlık dillerinden birini ana dilleri olarak benimsemiştir ve Türkçeyi ikinci dilleri olarak kullanırlar.

Türkçenin ne kadarı Türkçe?

Ankara Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) Bursa Şubesi Türkçe Bölüm Başkanı Halil Çağlar, Türkiye'de vatandaşların günlük hayatta 400 kelime ile konuştuğunu söyledi.

Bir Türk kaç kelime biliyor?

dünyanın en kısa kelimesi :

2 harftenoluşan 'an' kelimesi olmaktadır.

Dünyanın en kısa kelimesi nedir?

Türkçenin en uzun kelimesi, popüler kültürde, 70 harften oluşan 'muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine' sözcüğü olarak geçmektedir.

Türkiyenin en uzun kelimesi nedir?

İLK KELİMESİ 'MAL' OLDU

İlk insanlar, evcilleştirdiği hayvanları koyduğu yere, bugün de kullanılan 'ağıl' hayvanlara da 'mal' adını vermiştir. Bu iki kelime çok eski kelimeler, yani ticaret, kültür ve medeniyetlerin temelini oluşturuyor. Bu da bize insanların 65 bin yıldan bu yana konuştuğunu gösteriyor.