ÅŸazi bey mahallesi onikiÅŸubat/kahramanmaraÅŸ

OnikiÅŸubat ismi nereden gelir?

Tarihçe. 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile Kahramanmaraş merkez ilçesinin ikiye bölünmesi sonucu ilçe olmuştur. 357.870 kişilik nüfusuyla Kahramanmaraş'ın en büyük ilçesidir. İlçenin adı Maraş'ın Fransız ve Ermeni işgalinden kurtuluşu olan 12 Şubat 1920 tarihine atfen 'Onikişubat' olmuştur.

IltuÄŸ ismi ne demek?

İltuğ (E): Bağımsızlık nişanı, ülkenin bayrağı ya da sancağı. Eski Türkçedeki Türkçedeki il 'ülke; hükümdar' ve tug 'bayrak; sancak' kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuş bir isimdir.

Şubat nereye bağlı?

Onikişubat, Kahramanmaraş iline bağlı bir ilçedir.

Celen ne ismi?

Çelen isminin anlamı: 1. Yakışıklı, güzel gözüken. 2. Tepelerin kar tutmayan zirvesi.

Ilday ne demek?

Ülkedeki ay gibi güzel.

Ay gibi tuÄŸ ne demek?

Ay gibi tuğ ne demek? Aytuğ, ay gibi güzel olan hükümdar anlamına gelmektedir ve şanlı bir erkek bireyi ifade etmektedir.

Kahramanmaraş'ın kaç tane mahallesi var?

06 Şubat 2023 TÜİK verilerine göre 11 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 710 mahalle bulunmaktadır.

Kahramanmaraş'ın en büyük ilçesi neresi?

Kahramanmaraş ilinin 11 ilçesi vardır: Dulkadiroğlu ve Onikişubat, büyükşehir metropol ilçeleridir. Diğer ilçelerinden nüfusu ve alanı en büyük ilçesi Elbistan'dır.

Kahramanmaraş nereden ayrıldı?

Kahranmanmaraş Savunması Osmanlı İmparatorluğu'nun Birinci Dünya Savaş'ında mağlup olmasının ardından Maraş önce Britanya İmparatorluğu tarafından işgâl edilmiştir. Daha sonra Britanya İmparatorluğu ile Fransa arasında yapılan anlaşma uyarınca İngilizler şehri Fransızlara bırakmışlardır.

KahramanmaraÅŸ Hangi millet?

Ünlü Osmanlı seyyahı Evliya Çelebi, Seyahatnamesinde Maraş halkı için, kelimatları lisan-ı Türkidir ve ekseriya halkı Türkmendir der.

KahramanmaraÅŸ'a neden KahramanmaraÅŸ demiÅŸler?

Türk kurtuluş mücadelesinin önderi olan Maraş, bu önder hareket nedeniyle 5 nisan 1925 tarihinde (dünyada ilk olarak) kırmızı şeritli istiklal madalyası ile taltif edilmiş ve yine 7 şubat 1973 gün ve 1657 sayılı kanunla kahramanlık payesi verilerek ismi Kahramanmaraş olarak değiştirilmiştir.

K Maraş Kürt mü?

Maraş'ta nüfusun yüzde 90'dan fazlasını Türkler, yüzde 4'ünü Kürtler, yüzde 3'ünü Kafkas kökenliler oluşturmaktadır.

K Maraş hangi Türk boyundan?

Maraş ve çevresi başta Oğuzların Avşar, Bayat ve Beğdili boyları çoğunlukta olmakla birlikte hemen hemen yirmi dört Oğuz boyunun tamamı mevcuttur.

Kahramanmaraş'ın ilk adı nedir?

Yani Maraş adının Hititlerden geldiğini somutlaştıran Asur kaynaklarında şehrin adı ''Markaji'' şeklinde ifade edilmiştir. Kent M.S. 1.yüzyılda Roma imparatorluğu tarafından ele geçirilmiş bu tarih itibari ile isminin ''Germenicia'' olarak değiştirildiği görülmüştür.

Kahramanmaraş Aksu Mahallesi hangi ilçeye bağlı?

Aksu, Kahramanmaraş ilinin Dulkadiroğlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Kahramanmaraş öğrenci şehri mi?

Öğrenci Kenti: Kahramanmaraş

Suç oranının en düşük olduğu iller arasında yer alan Kahramanmaraş, ekonomik hayat standartlarının diğer büyükşehirlere oranla daha uygun olması sebebi ile de tam bir öğrenci şehri konumundadır.

Kahramanmaraş adı nereden gelmektedir?

Ünlü tarihçi Herodot, Maraş şehrini Hitit komutanlarından Maraj adlı birisinin kurmasından dolayı şehre Maraj adı verildiğini belirtmektedir. Hitit İmparatorluğu ( M.Ö. 2000 - 1200 ) zamanında bu devletin önemli merkezlerinden biri olan şehrin adı, Hititlerden kalan yazıtlarda Maraj ve Markasi şeklinde geçmektedir.