azitro 200 mg 5 ml nasıl hazırlanır

AZİTRO 3 günlük antibiyotik ne işe yarar?

AZİTRO, erkeklerde ve kadınlarda cinsel temasla bulaşan ve Chlamydia trachomatis'e bağlı, komplike olmayan genital enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

AZİTRO her gün içilir mi?

Uygun kullanım ve doz/ uygulama sıklığı için talimatlar:

AZİTRO günlük tek doz olarak alınmalıdır.

AZİTRO kiloya kaçtan verilir?

Pediyatrik streptokokal farenjit (çocuklarda boğazda iltihap ve ağrıya yol açan bakteriyel bir enfeksiyon) için, azitromisinin 3 gün süre ile günde tek doz 10 mg/kg veya 20 mg/kg uygulanmasının etkili olduğu gösterilmiştir, ancak günde 500 mg'lık doz aşılmamalıdır.Bazı durumlarda doktorunuz yukarıda bahsedilenlerden ...

AZİTRO aç karnına içilirse ne olur?

azitromisin türevi antibiyotik. aynı demir preparatları gibi maksimum emilim için yemeklerden 1 saat önce veya 2 saat sonra alınması öneriliyor. kaşıntı, karın ağrısı, baş dönmesi en yaygın yan etkileri.

AZÄ°TRO kimler kullanamaz?

Ciddi böbrek yetmezliğiniz varsa azitromisin uygulanırken dikkatli olunmalıdır. Karaciğer yetmezliği: Hafif ve orta seviyede karaciğer bozukluğunuz varsa, normal karaciğer fonksiyonu olan hastalar ile aynı doz uygulanabilir. Ciddi karaciğer yetmezliğinde kullanılmamalıdır.

AZİTRO yemekten önce mi sonra mı?

Yemeklerden en az 1 saat önce veya 2 saat sonra alınması gerekir.erişkinlerde(yaşlılar dahil)Chlamydia trachomatis veya duyarlı Neisseria gonorrhoeae suşlarının neden olduğu cinsel temasla bulaşan hastalıkların tedavisinde 1 azitro tek doz halinde verilir.

AZİTRO aç mı tok mu?

AZİTRO'yu yemekten sonra veya aç karnına kullanabilirsiniz. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

AZİTRO fazla içilirse ne olur?

Çok fazla AZİTRO alırsanız kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz. Böyle bir durumda, doktorunuzla konuşunuz veya en yakın hastanenin acil servisine başvurunuz. İlacın kalanını yanınızda götürünüz. AZİTRO'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

AZİTRO kaç yaşa verilir?

AZİTRO süspansiyonun çocuklarda kullanımına ait bilgiler yukarıda yer almaktadır. 6 ayın altındaki bebeklerde azitromisin kullanılması önerilmez. Yaşlılarda kullanımı: Yaşlılar için erişkinler ile aynı doz kullanılır.

AZÄ°TRO mideye zarar verir mi?

Günde bir doz olacak şekilde ağızdan veya intravenöz olarak alınabilir. Yaygın yan etkiler arasında mide bulantısı, kusma, ishal ve mide rahatsızlığı yer alır.

AZİTRO 3 günden fazla kullanılır mı?

PREDNOL krem formundadır. Prednasinolon etkin maddesini içerir. Kortikosteroidler adı verilen bir ilaç sınıfına dahildir. Tüm kortikosteroidlerde olduğu gibi belirli dokulardaki hücrelerin protein sentezini kontrol altında tutar.

Prednol ne demek?

Çocuklarda tonsilit/farenjit dışında herhangi bir tedavi için maksimum tavsiye edilen toplam doz 1500 mg'dır. Tonsilit/farenjit tedavisinde toplam doz 5 gün süre ile 1. Gün 500 mg daha sonraki günler (2, 3, 4 ve 5. gün) günde 250 mg şeklinde kullanılır.

AZİTRO kaç gün içilir?

Özel kullanım durumları: Böbrek yetmezliği: Hafif ve orta seviyede böbrek bozukluğunuz varsa, doz ayarlamasına gerek yoktur. Ciddi böbrek yetmezliğiniz varsa azitromisin uygulanırken dikkatli olunmalıdır.