baş kelimesinin zıt anlamlısı

Siyahi eş anlamlısı nedir?

Aynı zamanda bu manaların aynısını taşıyan ''kara'' kelimesi siyah kelimesinin eş anlamı durumundadır.

Yaşlı eş anlamı nedir?

YAŞLI EŞ ANLAMLISI NEDİR? Yaşlı, yaşça ileri olan ya da genç olmayan demektir. Eş anlamlısı olarak da ihtiyar kelimesi kullanılır. Birbirinin eş anlamlısı olan kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelerdir.

Anıları kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Anının eş anlamlısı hakkında detaylar. Anı kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre 'hatıra' eş anlamlı sözcüğü üzerinden ele alınmaktadır. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu iki kelimeyi ortak şekilde aynı anlam üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Fakir kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Fakir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler fukara, yoksul ve zavallı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Öğrenci kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Öğrenci kelimesine karşılık olarak gelen eş anlamlı sözcük talebe kelimesidir. Çok fazla kullanılmasa bile aynı zamanda okullu kelimesi de değerlendirilmektedir.

Gülüç eş anlamlısı nedir?

Gülünç kelimesinin yaygın bir kullanım alanı vardır. Bu kelimenin eş anlamlıları olarak da komik, eğlenceli, matrak, kepaze ve rezil kelimeleridir. Bu kelimeler gülünç kelimesi ile aynı anlamda kullanılmaktadır.

Kırmızı nın eş anlamı nedir?

Yaygın yanlış (galatı meşhur) olarak 'al' sözcüğü eş anlamlısı (sinonim) sanılır, hâlbuki 'al'; 'alev rengi, turuncu' rengin adıdır.

Kalbi zıt anlamı nedir?

Kalp kelimesinin zıt anlamlısı yoktur. Kalp kelimesinin dilimizde bulunan herhangi bir zıt anlamlısı bulunmaz.

Yüreğin eş anlamlısı kalp midir?

Eski Anadolu Türkçesi Döneminin sonlarında kullanımı yaygınlaşan kalp kelimesi hem gönül kelimesinin hem de yürek kelimesinin anlam alanlarına girerek kullanımını yaygınlaştırmıştır.

Dikin eş anlamı var mı?

Merhaba ; Dik kelimesinin eş anlamı SERTtir. Eş anlam nedir? Yazılışları ve okunuşları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelere eş anlam denir.

Alma zıt anlamlısı nedir?

Yani almak kelimesinin zıt anlamlısı ''vermek'' kelimesidir.

Yürek kalp Aynı mi?

Yürek kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre Türkçe eş anlamlısı 'kalp' olarak değerlendirilmektedir. Cümle içerisinde veya tek başına hem kalp hem de yürek kelimesini aynı anlam üzerinden kullanmak mümkün.

Islak ve nemli aynı şey mi?

Bu iki kelime de sıfattır. Kuru olmayan nesnelerin tanımında iki kelime birbirleri yerine tercih edilebilir. Islak kelimesinin eş anlamlıları: Nem, nemli.

Şişko nun eş anlamlısı nedir?

1- Obez: Şişman kelimesinin tıp literatüründeki karşılığı obezdir.

Neferin eş anlamlısı ne?

Nefer kelimesi kişi kelimesiyle aynı anlamı taşıyan bir kelimedir. Er, insan ve nefer sözcükleri kişi kelimesiyle aynı anlamda kullanılabilir.

Parıltı eş anlamı ne demek?

Parlak kelimesi, ışıklı ve aydınlık demektir. Halk arasında parıltı ve pırıltı şeklinde de kullanılan sözcüğün fiil hali 'parlamak' şeklinde yazılır.

Ümit kelimesinin eş anlamlısı nedir?

1- ÜMİT: Divan şairleri tarafından daha çok ''ümmid-i bîm'' (umut ve korku) şeklinde kullanılan ümit kelimesi, umut sözcüğüyle eş anlamlıdır.

Al kırmızı zıt mı eş mi?

Aynı anlamda olan kırmızı ve al kelimeleri birbirleriyle eş anlamlıdır. Eş anlamlı kelimeler olmaları, cümleler içerisinde birbirleri yerine kullanılabileceğini gösteriyor. Al kelimesi yerine kırmızı, kırmızı kelimesi yerine al kelimesi kullanılabiliyor.

Sual kelimesinin eş anlamı nedir?

Sual kelimesi ile soru kelimesi yakın anlam, anlamdaş veya eş anlamlı kelimelerdir. Gündelik yaşamda daha çok soru kelimesi kullanılsa da eş anlamı olan sual kelimesi de bu kelime yerine kullanılabilir.

Kalp kelimesinin eş anlamı nedir?

Kalp, 'yürek, hayat merkezi sayılan organ, duygu ve teessür merkezi olan gönül, bir şeyin ortası, merkezi, kalp hastalığı, sevgi, gönül olarak tanımlanmıştır.

Yüreğin diğer adı nedir?

Eski Anadolu Türkçesi Döneminin sonlarında kullanımı yaygınlaşan kalp kelimesi hem gönül kelimesinin hem de yürek kelimesinin anlam alanlarına girerek kullanımını yaygınlaştırmıştır. Anahtar Kelimeler: Anlam, eş anlamlılık, anlambilim, tarihi anlambilim, gönül, kalp, yürek.

Kalp ve yürek aynı mı?

bir olay karşısında haddinden fazla cesaret gösteren kişilere yürek yemiş denir.

Yürek yiyen ne demek?

KökenDüzenle

Osmanlı Türkçesi یورك‎ sözcüğünden devralındı. Sözcük, yorı-/yörü-/yürü- (yürümek, devam etmek, yaşamak) fiilinden -k ekiyle türetilmiş olabilir.