başarı teknik opel servis ankara

Opel yetkili servisi hangi yağı kullanıyor?

Mobil 1™ ESP 0W-40, dexos2 standardının gerekli olduğu, benzinle ve dizelle çalışan Opel otomobiller için General Motors tarafından onaylı tamamen sentetik ve düşük kül oranına sahip bir yağdır. dexos2 standardı, daha eski GM-LL-A-025 ve GM-LL-B-025 GM yağ özellikleriyle geriye dönük olarak uygundur.

Opel Hangi marka yağı öneriyor?

Servis periyodik bakımları

Opel yılda en az bir kez veya 15.000 km'de bir yetkili bir servisin ziyaret edilmesini önerir.

Opel kaç km bakım yapılır?

1998 yılından günümüze Hyundai Assan'da başlayıp Doğuş Otomotiv'de devam eden 20 yıllık bir otomotiv kariyerine sahip Çağrı Öztaş Opel bünyesine katılıyor. Öztaş, Groupe PSA çatısı altında Opel Türkiye operasyonunu yönetecek.

Opel distribütör kim?

1862 yılında Adam Opel tarafından kurulan Opel'in genel merkezi, 160 yıldır değişmeden markanın doğduğu yerde, Almanya'nın Rüsselsheim şehrinde bulunmaktadır.

Opel hangi ülkeye ait?

Dexos 2 de tıpkı Dexos 1 Gen 2 gibi bir General Motors üretimi motor yağıdır. Bu motor yağı Opel ve Chevrolet'in önerdiği bir markadır. Dexos 2 tüm benzinli motorlar ve DFP yani partikül filtresine sahip olan dizel motorlar için uygundur.

Dexos 2 ne demek?

10 40 dizel motor yağı özellikle 5 yaş ve üzeri kilometresi 200.000 ve üzeri olan araçlarda tercih edilir. Ancak kamyonet, midibüs ve hafif ticari araçlarda da sıklıkla kullanılır.

10 40 motor yağı hangi araçlarda kullanılır?

Opel Garanti Kapsamı

Opel marka otomobiller için de 2 yıl garanti sunuluyor.

Opel kaç yıl garanti veriyor?

Far ayarları, silecekler, rot ayarları gözden geçirilir. Fren balalataları kontrol edilir, değiştirilir. Fren diskleri de aynı şekilde kontrol edilir. Debriyaj seti, baskı balata kontrol edilir.

Ağır bakım neler değişir?

Türkiye Opel Triger Zincirinden Ses Geliyor

Her gittiğimde triger zincirinden ses geldiğini söyledim ama bana her defasında bu sesin normal olduğunu ve mekanikte bir sıkıntı olması halinde Türkiye Opel'in bunu iyi niyet (5 Yıl ) garantisi kapsa...

Opel iyi niyet garantisi kaç yıl?

Aracın değişiklikten etkilen parça ve/veya parçalarını garanti dışı kalır. Ayrıca jantın kırılması, eğrilmesi veya yerinden çıkması nedeniyle büyük bir kaza olması durumunda aracın bütünü garanti dışı kalabilir. Ayrıca karşılaşılan hata lastik kaynaklı bile olsa lastik üreticisi de sorumluluk kabul etmez.

Aracın garantisini ne bozar?

Binek araçlar için 2 yıl ya da 60.000 km (hangisi önce dolarsa biter), hafif ticari araçlar için 2 yıl ya da 100.000 km (hangisi önce dolarsa biter) yasal garanti kapsamındadır.

0 arabanın kaç yıl garantisi var?

Araç gücünü etkileyen chip-tuning uygulamaları da aracın garanti dışı kalmasına sebep olabilir. Aracın motor gücünde yazılım değişiklikleri yapmak her zaman istenilen sonucu vermeyebilir ve aracın iç aksamının düzgün bir şekilde çalışmasını engelleyebilir. Bu da aracın garantisiyle doğrudan alakalı bir durumdur.

Arabaya yazılım atınca garantiden çıkar mı?

Araç sahibi herkesin yaptırması zorunlu olan trafik sigortası, karşı tarafa verilecek olası zararları karşılar. Kaza sırasında cam kırılması gibi hasarlar sigorta kapsamında karşılanır.

Araba camı Garantiye girer mi?

Periyodik bakım yapılmadığında aracın bir parçasında meydana gelebilecek herhangi bir arıza sonucu, zincirdeki uyum bozulur. Bu da onarılması oldukça maliyetli hasarları ve çok daha kötüsü olan sürüş güvenliğinin kaybolmasını beraberinde getirir.

Sene bakımı yapılmazsa ne olur?

Özetle multimedya sistemler aracın ses sistemi ve teyp elektrik tesisatını garanti dışı bırakır. Kesinlikle araç motoru, şanzıman gibi mekanik aksamın garantisini etkilemez. Herhangi bir garanti sorunu yaşanırsa servisin anlayamayacağı şekilde orijinal teyp yerine takılarak garanti hizmeti sorunsuz alınır.

Araca ekran taktırmak garantiyi bozar mı?

Aynı şekilde far ampülleri de öyle. Farlara zarar verecek şekilde yanlış şekilde takılırsa o zaman far garanti dışı kalır ya da benzeri durumlarda ampül takılan yer garanti dışı kalır. Onun dışında aracın genel garantisi bozulmaz.

Araba farı Garantiye girer mi?

Talep ederseniz arıza da gideriliyor. Ancak arıza giderilmiyor olsa dahi pek çok servis tarafından sizlerden ücret talep edilmesi durumu yasalara aykırı değildir. Çünkü çalışanlar yol yaparak ve emek harcayarak sizlerin eşyalarında meydana gelen arızaları tespit ediyor.

Teknik servis ücret alır mı?

servis ücretleri ne kadar OLDU (2022-2023)?

Yapılan zamla birlikte en kısa mesafe olan 0-1 kilometre 660 lira, en uzak mesafe olan 23-25 kilometre ise 1585 lira oldu. En uzun mesafe olan 25 kilometreyi aşan her kilometre için 13,85 lira Ücret alınacak.

Servis ücreti ne kadar 2022?

Pek çok işinizi bırakarak bu ortama gitmek için yol yapıyor, yakıt harcıyorsunuz. Ancak müşteriler üzerinde nakit olmaması gibi sebepler ile arızanın giderilmesini talep etmiyor ise bu durumda da yine arıza tespit ücreti adı altında ücret alınacaktır. Bu uygulama tamamen yasal olup belirli sınırları aşmaması gerekiyor.

Arıza tespit ücreti yasal mı?

Malın tamiri için gereken azami sürenin aşılması, durumlarında, tüketici malın ücretsiz olarak bir yenisiyle değiştirilmesini ya da bedelini isteyebilir. Tüketicinin bu isteklerine karşı satıcı, bayii, acente, imalatçı-üretici ve ithalatçı zincirleme olarak tüketiciye karşı sorumludurlar.

Teknik servis süresi geçerse ne olur?

30/05/2018 tarihli ve 10581842 sayılı Makam Oluru ile yürürlüğe giren 'Okul Servis Araçlarının Çalıştırılmasına İlişkin Usul ve Esasların' ekinde yer alan ek-2 okul servis araçları sözleşmesinin 'Ücret' başlıklı 6'ncı maddesi (c ) fıkrasında; 'Yarıyıl tatillerinde ücret talep edilmez.' hükmü yer almaktadır.

15 tatilde servis ücreti ödenir mi?

Genel anlamda servis minibüsleri 16+1 kişilik olup, yarım otobüsler 27 kişilik, büyük otobüsler ise 45 kişiliktir.

1 servis kaç kişilik?

FÄ°YATLARI UKOME BELÄ°RLÄ°YOR

Okul servisi ücretleri, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısıyla belirlenirken, ücret belirlenme aşamasında çeşitli maliyet kalemlerindeki artışlar dikkate alınıyor.