balkonda sera nasıl yapılır

Sera kurarken nelere dikkat edilmeli?

Sera Kurmak İçin En İyi Yer. Bir sera için en verimli yer; işgücü ve girdilerin mevcut olduğu, (su kalitesi, elektrik, iletişim vb.) pazarlara olan uzaklığın makul olduğu (nakliye maliyetleri) ve en düşük maliyetle en kaliteli üretime izin veren iklim koşullarına sahip yerdir.

Tarlaya sera yapmak için izin gerekiyor mu?

Yasanın 27. Maddesine yapılan ekleme; 'Belediye ve mücavir alanlar içinde veya dışındaki iskan dışı alanlarda yapılacak tarımsal amaçlı seralar, entegre tesis niteliğinde olmamak ve ilgili il tarım ve orman müdürlüğünden uygun görüş alınmak koşuluyla yapı ruhsatı aranmadan yapılabilir.

Sera yapmak zararlı mı?

Seralarda yetiştirilen ürünlerle mevsiminde tarlada yetiştirilen ürünler arasında bileşim açısından bir fark bulunmadığı gibi seralarda üretilen ürünlerin tüketilmesinde gıda güvenliği açısından da bir risk yok.

Seralar hangi yöne bakmalı?

Bu nedenle seraların ve sera içindeki bitki sıralarının yönlendirilmesi önemlidir. Bitki sıralarının kuzey-güney doğrultusunda düzenlenmesi ile dengeli bir şekilde ışıktan yararlanması için seranın doğu-batı yönünde yerleştirilmesi gerekir.

Sera kurmak kaç para?

1 dekar seranın maliyeti 40-60 bin Euro

Kullanılacak sisteme göre 1 dekar modern seranın kurulum maliyeti 40 ila 60 bin Euro olarak hesaplanıyor.

Sera taşınır mı?

Türk Medeni Kanunu'nun 728. maddesine göre; kalıcı olması amaçlanmaksızın yapılan baraka, çardak, sera, bekçi evi, büfe, kulübe ve benzeri nitelikteki, geçici ve kolayca ayrıştırılabilir yapılara, taşınır mallara ilişkin kurallar uygulanır ve bu yapılar tapu kütüğüne yazılmazlar.

Ruhsata tabi olmayan yapılar nelerdir?

Derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ruhsata tabi değildir.

Her tarlaya sera yapılır mı?

Sera kurmak için almamız gereken izin var mı? Sera yatırımları konusunda proje başvuruları diğer yatırımlardan ayrı bir izne tabi değildir. İlgili belediye ve özel idarelerden alınacak izinler başvuru sahibinin sorumluluğundadır. Belediye ya da özel idareye müracaat ederek izin gerekip gerekmediği öğrenilebilir.

En kaliteli sera naylonu hangisi?

Yasanın 27. Maddesine yapılan ekleme; 'Belediye ve mücavir alanlar içinde veya dışındaki iskan dışı alanlarda yapılacak tarımsal amaçlı seralar, entegre tesis niteliğinde olmamak ve ilgili il tarım ve orman müdürlüğünden uygun görüş alınmak koşuluyla yapı ruhsatı aranmadan yapılabilir.

Seracılıkta para var mı?

PVC Sera Örtüsü

Dayanıklılık açısından, Polivinil Klorür (PVC) kumaş en iyi seçimdir.

Serada en kolay ne yetiÅŸir?

Seracılıktan şu kadar para kazanılır demek yanlış olur, ama bu iş alanından kazançlı çıkacağınız da açık bir gerçektir. Zaten şöyle yüzeysel bir araştırma yapsanız bile, seracılıkta iyi para olduğunu görürsünüz. Ama işinizi kurmak için tüm uygun koşulları sağlamak şartıyla!

Domates para kazandırır mı?

Sıcak Mevsim Sebzeleri

Gündüz en az 17 ºC ve gece boyunca en az 15 ºC sıcaklığa ihtiyaç duyarlar. Bu sebzeler arasında, fasulye, salatalık, patlıcan, kavun ve kabak; sera ortamında iyi performans gösterir.

Sera yapmak ne kadara mal olur?

Domates üretimi için yıllık ortalama girdi maliyeti 1 dekar için 20 bin 250 lira. Üretici, 1 dekar seradan 15 ila 20 ton olmak üzere ortalama 18 ton domates alıyor. Komisyon ve vergi sonrası üreticinin geliri kilo başına 2 lira 66 kuruş olarak hesaplanıyor.

1 yılda serada kaç ürün alınır?

Yapımı planlanan 20 dekar seranın kurulum maliyetinin yaklaşık 8.900.000,00 TL olacağı öngörülmektedir. 20 dekar seranın bir yıllık işletme maliyeti, ısıtma, işçilik, , paketleme, biyolojik mücadele, gübrefide, slab (yetiştirme ortamı) ve beklenmeyen giderler ile 2.300.000,00 milyon TL olacağı öngörülmektedir.

Kışın sera nasıl ısıtılır?

Seralarda bir yılda ortalama 30 ton civarında domates verimi var, salatalıkta da 20-25 ton civarında bir ürün alınıyor. Hem seranın alan olarak çoğalması hem de ürün çeşitliliğinin artması ekonomik olarak çok ciddi bir katkı sağlayacak.

Domates niye pahali?

Bir TIR ne kadar domates alır?

Domates veya diğer ürünlerde fiyat artışının tek nedeni üretim dönemiyle ilgili değil, maliyetlerde yükseliyor. Üreticinin girdileri artıyor. Ürünün tüketim yerlerine taşınması için yapılan nakliye giderleri artıyor. Ürünün konulduğu paketlerin fiyatı artıyor.'

Sera neden zararlıdır?

Bir TIR'ın 20 ton civarında domates aldığını belirten Ali Uçak, toplamda ise 5 bin tona yakın domatesin tampon bölgede bekletildiğini, domateslerin raf ömrü yaklaşık 15 gün olduğundan, bugün-yarın içeri alınmazsa, hepsinin çöpe gideceğini açıkladı. 5 bin tonluk domatesin nakliyesi, analizi gibi masraflarla birlikte ...

Sera malzemesi nelerdir?

Sera etkisinin yarattığı sonuçlar, bir nevi küresel ısınmaya neden olabiliyor diyebiliriz. Sera etkisi artmaya devam ederse dünyamızı bekleyen tehlikelerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz: Buzullar gittikçe daha hızlı erimeye devam edebilir. Bu da kıyı kesimlerin sular altında kalmasına neden olabilir.

Türkiye'de ilk seralar hangi ilde?

Bir serayı örtmek için; cam, fiberglas, çift tabaka polietilen, PVC ve polikarbon kullanabilirsiniz. Örtü, seranızın en önemli parçasıdır çünkü bitkilerinizin ne kadar ışık aldığını ve ısının yalıtımını etkileyecektir. Her malzeme, farklı bir miktar ışığın geçmesine izin verir ve değişen miktarlarda difüzyon sunar.

Sera mantığı nedir?

Seracılığın 1940'lı yıllarda başladığı Türkiye'de ilk seralar, kamu kuruluşları tarafından Antalya ve Mersin'de deneme amacıyla kuruldu, seracılık zaman içerisinde Ege ve Marmara bölgelerinde yaygınlaştı.

Seralar ilk ne zaman kuruldu?

Sera, bitkilerin yetişmesine uygun şartların sağlanması amacı ile çevre şartları kontrol edilebilen veya düzenlenebilen cam, plastik, fiberglas gibi ışığı geçiren materyallerle örtülü yapı.

1545 yılında, Padova'da ilk botanik bahçesinin açılmasından hemen sonra Daniel Barbaro, bu bahçede ilk serayı yaptı.