bamya kilosu 2018

1 dönüm araziden kaç kilo bamya çıkar?

Bamya üretiminde 2010-11 yılları içerisinde toplam dönüm başına 700-750 kilogram ürün alınıyordu ama bugün baktığımızda 1000-1200 kilo arasında verim alınmaktadır.

En verimli bamya hangisi?

Sultani Bamya oldukça verimli bir çeşit olup ürün vermeye başladıktan sonra uzun süre yeni bamya verdiği için sürekli hasat etme özelliği ile hobi ve ticaretini yapacaklar için uygun bir çeşittir. Bu bamya çeşidi hem taze iken hemde kurutmalık için oldukça uygun bir üründür. Lezzet kapasitesi yüksek olan bir çeşittir.

Bamya susuz olur mu?

Bamya kurak iklimde, verimsiz ve susuz toprakta bile yetişen bir sebze olduğu için üretici açısından kolaylık sağlar.

Bamya para kazandırır mı?

İşgücü açısından, alternatif ürün olarak düz arazide iyi bir alternatif ürün. 1 ton verimle toptan 7-7,5 liraya satılıyor. Perakende fiyatı ise 8-10 lira arasında. Bu da 4-5 bin lira getiri sağlıyor.

Bamya hangi toprağı sever?

Bamyaların yetişmesi için herhangi bir toprak türüne ihtiyaç yoktur. Her türlü toprakta rahat bir şekilde yetişebilmektedir. Bamya tohumlarının çok fazla derine ekilmesi önerilmez.

Türkiye'de en iyi bamya nerede yetişir?

Bamya Karadeniz Bölgesi'nde en fazla Orta Karadeniz Bölümü'nde yetiştirilir. Bölümde ve aynı zamanda bölge içinde Amasya üretimde ilk sıradadır. Bu ilde yetiştirilen ve Amasya çiçek bamyası denilen tarımsal ürünün il ekonomisine katkısı oldukça fazladır.

Bamya neden verim vermez?

Yüksek sıcaklık içeren bölgelerde düzenli bir gelişme göstererek yüksek verim yapar. Sıcak iklim sebzesi olmasına rağmen alıştırılarak düşük sıcaklıklara maruz bırakılırsa 5-6 °C gici düşük sıcaklıklara dayanabilir. Ancak verim çok düşer. Gece sıcaklıkların düştüğü bölgelerde bitki bodur kalır ve düzenli ürün vermez.

Bamya hangi gübreyi sever?

Özellikle Marmara bölgesinde kıraç arazilerde hiç su ve gübre verilmeden bamya üretimi yapılabilmektedir. Ancak iyi bir ürün alabilmek için toprak analiz sonucuna göre dekara 3-4 kg N, 8-10 kg P2O5, 10-12 kg K2O olacak şekilde temel bir ticari gübre verilerek Disk-Harrow ile 0-15 cm derine karıştırılır.

Bamya cinsel gücü artırır mı?

Erkeklerde cinsel gücü ve isteği artıran yiyecekler; - Bamya: Bamya; demir, magnezyum, B vitamini, folik asit ve çinko açısından çok zengin olmasından ötürü cinsel anlamda isteği arttıran yiyecekler içerisinde bulunmaktadır.

Bamyayı kimler tüketemez?

-Bamya tohumunu kimler tüketmemeli? Bamyaya karşı alerjik reaksiyon gösteren bireyler, çoklu ilaç kullanımı olan kişiler, kronik hastalıkları (böbrek yetmezliği gibi) olan bireyler hekimlerine danışmadan tüketmemelidir.

Bamya neden pahalı?

Bamyanın zahmetli bir kurutma süreci yolculuğundan geçtiği için fiyatının yüksek olduğunu ifade eden Ton, 'Örneğin yaklaşık 5 kilo yaş bamyadan 1 kilo kuru bamya çıkıyor. Dizilmesinden, kurutulmasına kadar her işlemi zahmetli olduğu için fiyatı da haliyle pahalı.

En kaliteli bamya hangisi?

Küçük bamyalar daha yumuşak ve lezzetlidir. Büyük bamyalardan kaçının ve koyu yeşil renkli olanlarını tercih edin.

Bamya ile ünlü ilimiz hangisi?

Bamya Karadeniz Bölgesi'nde en fazla Orta Karadeniz Bölümü'nde yetiştirilir. Bölümde ve aynı zamanda bölge içinde Amasya üretimde ilk sıradadır. Bu ilde yetiştirilen ve Amasya çiçek bamyası denilen tarımsal ürünün il ekonomisine katkısı oldukça fazladır.

Bamya kurusu neden pahalı?

10 kilo yaş bamyadan ancak 1 kilo kuru bamya çıkabiliyor. Bu nedenle kuru bamyanın fiyatları çok pahalı oluyor.

Bamya ömrü ne kadar?

Kurutulmuş bamyanın dayanma süresi yaklaşık 2 yıldır. Bu yüzden üreticimiz kuruttuğu bamyayı istediği zaman satabiliyor.' ifadelerini kullandı.

Bamyanın küçüğüne ne denir?

en küçüğüne ise 'kedi bamyası' adı verilir.