barzani türkiye seninle gurur duyuyor

Barzani kimdir hayatı?

Mesud Barzani (Kürtçe: مەسعوود بارزانی Mesûd Barzanî; d. 16 Ağustos 1946, Mahabad), Kürt siyasetçi. 2005-2017 yılları arası Kürdistan Bölgesel Yönetimi başkanı olarak görev aldı. 1 Nisan-30 Nisan 2004 tarihleri arasında Irak Başbakanlığı görevinde bulunan Barzani, Kürdistan Demokratik Partisi'nin 1979 yılından beri ...

Barzani kaç dil biliyor?

17 Mayıs 2008'de düzenlenen bir törenle Amerika Birleşik Devletleri, Pensilvanya'daki Washington ve Jefferson College'dan fahri Kamu Hizmeti Doktoru derecesi ile ödüllendirildi. Neçirvan Barzani Kürtçe, Farsça ve İngilizce bilmektedir.

Mesut Barzani hangi aşiretten?

Ahmed Barzani (Kürtçe: Şêx Ehmed Barzanî / ئه‌حمه‌د موحه‌ممه‌د بارزانی; d. 1896 - ö. 11 Ocak 1969), Kürdistan'daki, Barzani Aşireti aşiretinin liderlerindendir. Ahmed Barzani, birçok farklı Kürt kabilesini otoritesi altına alıp Barzan bölgesini genişleterek Barzani aşiretinin güçlenmesinde önemli rol oynamıştır.

Bafıl Talabani kimdir?

Bafel Celal Talabani (Kürtçe:بافڵ جەلال تاڵەبانی), bilinen adıyla Bafel Talabani (Kürtçe : بافڵ تاڵەبانی), Kürt siyasetçi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin başkanı.

Barzani Kurmanci mi?

Kürdistan Bölgesi Başkanı

Barzani, 2003 yılında Irak'ın işgali'nden sonra kurulan Irak Hükûmet Konseyi'nin üyesi oldu ve 2004 yılı Nisan ayında konseyin başkanı oldu. Haziran 2005'te Irak Kürdistan Parlamentosu tarafından Kürdistan Bölgesel Yönetimi başkanı seçildi.

Ilk Barzani kimdir?

Irak'ta, en yaygın dil Arapçadır. Arapça ve Kürtçe, ülkenin tamamında resmî dildir. Süryanice ve Türkçe ise bazı bölgelerde resmî dil statüsündedir.

Irak hangi dili konuşur?

Nüfus. Günümüzde aşiretin toplam sayısı tam olarak bilinmemekle beraber en az yirmibeşbin (25000) dolayında olduğu tahmin edilmektedir.

Çarekan aşireti kaç kişi?

Doğu ve Güneydoğu ile İran ve Irak'ta yaşayan birçok aşiret bu ve buna benzer isimle anılmaktadır. Boti, Botani, Botan, Boxti ismi tarihi Cizre şehri ve Mezapotamya'nın halk arasındaki ismidir. Botan; Mardin, Urfa illeri ve bağlı ilçelerin tümünü kapsayan bölgedir.

Botan aşireti nerelidir?