bedrana filmi nerede çekildi

Bedrana ne demek Kürtçe?

Hoş latif, yakışıklı.

Servan Kürtçe mi?

Servan kökeni Kürtçe olan ve hem okunuşu hem de anlamı üzerinden sevilen bir isimdir. Aynı zamanda erkek çocuklar için kullanılabilecek en güzel isimler içerisinde yer alıyor.

Bevar ne demek Kürtçe?

(ﺑﻮﺍﺭ) i. (Ar. bevār) Yok olma, ölme, mahvolma. 'Dârü'l-bevar: Cehennem.'

Sırtlan Kürtçe ne demek?

Farsça ve Azerice kaftar, Kürtçe keftar, Tacikçe kaftor, Uygurca kiftar ve Gürcüce aptari sözleri 'sırtlan'ı ifade etmektedir.

Jiyan ne anlamı nedir?

Jiyan isminin anlamı: Yaşam, hayat.

Botan ismi ne anlama gelir?

Farsça kökenli olan Botan ismi, Dicle Nehri'nin bir kolu anlamına geliyor. Eski zamanlarda oldukça kullanılan bir isimdir.

Rahat kürtçe ne demek?

Rahat kelimesi Türkçe'de 'soluk alma, ferahlama, (güzel koku) koklama, dinlenme' anlamına gelir. Arapça rwḥ kökünden gelen rāḥat راحة z 'soluk alma, ferahlama, (güzel koku) koklama, dinlenme' sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça rāḥat راحت z 'soluk aldı' sözcüğünün masdarıdır.

Helbest kürtçe ne demek?

kürtçede şiir demektir. aynı zamanda şi'r, şiîr, şe'ir kelimeleri de şiir kelimesi olarak kullanılmaktadır, eş anlamlıdırlar, bu ifadeler de doğru ifadelerdir.

Bejan kürtçe ne demek?

bêjan: kürtçe acısız, ağrısız anlamına gelen kelime.

Kıtman ne demek?

(ﻛﺘﻤﺎﻥ) i. (Ar. kitmān) Sır saklama, ketumluk: Ale's-sabah birâderleri Abbâs'a (r.a) te'kîd-i şerîta-i kitman ile hikâyet etmiş idi (Veysî).

Aytaç Arman kaç yaşında?

Ölümü Arman 26 Şubat 2019'da kanser tedavisi gördüğü İstanbul'da 69 yaşında öldü. 28 Şubat 2019'da Atlas Sineması'nda anma töreni düzenlendi.

Bedrana kimin?

Bedrana, Süreyya Duru'nun yönetmenliğini üstlendiği 1974 çıkışlı Türk filmidir. Bekir Yıldız'ın romanından uyarlanmış olup Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki toprak ve insan ilişkilerini konu almaktadır.

Perihan Savaş kimdir nerelidir?

İstanbul, Aksaray, Fatih, doğumlu Perihan Savaş ortaokul mezunu olup, eğitimini ortaokul bitiminde sonlandırmıştır. Aslen Sürmenelidir.