ben bu cihana sığmazam 20. bölüm izle

Ben bu cihana sığmazam senaristi kim?

Cezayir Türk gerçekte kim?

Oktay Kaynarca 27 Ocak 1965'te Malatya'da dünyaya geldi. Babası Malatyalı, annesi ise Elazığlıdır. Annesi ve babası Almanya'da çalıştığı için İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yaşayan anneannesinin yanında büyüdü.

Cevheri Lâmekân ne demek?

Bende sığar iki cihân ben bu cihâna sığmazam Cevher-i lâmekân benim kevn ü mekâna sığmazam 1. (İki cihan (dünya ve ahiret) benim içime sığar, ancak ben bu dünyaya sığmam. Mekansızlık cevheri bende, ben bu aleme sığmam.)

Cezayir Türkleri sever mi?

'Türk Milleti'nin dünyada en çok sevildiği ülkelerin başında Cezayir geliyor' denilse yanlış olmaz. Sahil kesiminden bin 500 km içeride sahrada yaşayan halkın Türkler'e duyduğu sevgiyi anlatmak mümkün değil.

Cezayir halkı Müslüman mı?

Resmi dilin Arapça olduğu ülke, uzun yıllar Fransız sömürgesi olarak kaldığı için Fransızca ve kırsal kesimlerde Berberice de yaygın olarak konuşuluyor. Nüfusunun %99 gibi büyük bir bölümünün Müslüman olduğu Cezayir'de Hristiyan ve Yahudilerin oranı ise sadece %1 civarında.

Cezayir zengin mi?

Ekonomi. Cezayir, Afrika kıtasının en zengin ülkelerinden biridir. Yıllık 113,6 milyar dolarlık Gayri safi millî hasıla ile kıtanın en büyük beşinci iktisadına sahiptir.