berika anlamı

Minel ismi ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu üzerinden Minel ismi 'cennetteki inci tanesi' anlamı ile birlikte öne çıkmaktadır. Özellikle taşıdığı bu anlam kapsamında hem isim hem de sözlük olarak değerlendirilir. Zaten kökeni Türkçe olduğu için eski dönemlerde halk arasında çok fazla kullanılırdı.

Eliz ismi ne anlama gelir?

Emir veren kimse, prenses

Hükümdar kadın.

Efnan ismi ne anlama gelir?

EFNAN İSMİ NE DEMEK, HANGİ ANLAMA GELİR? TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Efnan ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Kulaktan kulağa yayılan öykü. Türler, çeşitler.

Ayza ismi ne anlama gelir?

el değmemiş dokunulmamış anlamında kız ismi. bazı isim sözlüklerinde cennette üzerine hiç basılmamış toprak parçası olarak görülmüştür. bir kız ismidir. anlamı, ay gibi güzel yüzlü kız demektir.

Melina ne anlama gelir?

Melina: Yunancada Balım, italyancada Küçük Elma demek.

Aren ismi ne anlama gelir?

Aren isminin anlamı: 1. Çölde bulunan en parlak ve gösterişli kum. 2. Çöl kumu.

Neva ismi ne anlama gelir?

Neva isminin anlamı: 1. Ses, ahenk, nağme. 2. Refah, mutluluk.

Elisa ismi ne anlama gelir?

Elisa isminin anlamı: Cennet kapısında bekleyen melek.

Rima ne demek Kürtçe?

Rima isminin manası 'dişi ceylan yavrusu' demektir.

Asel ismi ne anlama gelir?

Asel isminin anlamı: 1. Şifa veren bal. 2. Huzur, muhabbet, sevgi.

Mir kürtçe mi?

Mir kelimesi Farsça kökenlidir.

Lina ismi ne anlama gelir?

Lina isminin anlamı: 1. Antik Yunan'da olimpiyat oyunlarını kazananlara verilen ve zeytin dallarından yapılan taç. 2. Arapçada yumuşak hurma ağacı.

Lina ismi kuranda geçiyor mu?

LİNA İSMİ KURAN'DA VAR MI, GEÇİYOR MU? Lina ismi Kur'an-ı Kerim'de (Haşr Suresi 5. Ayet) geçmektedir; ancak Lina ismini koymak caizdir.

Orjinal kürtçe nerenin Türkiye?

Kürtçe, Hint-Avrupa dil ailesine bağlı Hint-İran dillerinin Kuzeybatı İran koluna giren ve Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyi ve kuzeydoğusu ile İran'ın batısında yaşayan Kürtler tarafından konuşulan bir dil koludur.

Kürtçe Agit nedir?

kürtçe bir erkek ismi. anlamı yiğit.

Miralay ne anlama gelir?

Miralay (Osmanlıca: ميرآلای), Osmanlı Devleti'nin son dönemi ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında kullanılan mirliva ile kaymakam rütbeleri arasında olan ve günümüz rütbelerinden albaya denk bir askerî rütbedir.

Lavin ismi ne anlama gelir?

Heyelan, çığ.

Lavin en çok kullanılan 2175. isimdir.

Behlul ismi ne anlama gelir?

'Güleç yüzlü ve cömert insan' anlamına gelen behlûl (Arapça telaffuzu ile bühlûl, çoğulu behâlîl, bühlûlât), başlangıçta her türlü hayır ve fazileti kendisinde toplayan seçkin kişilerin sıfatı veya özel isim olarak kullanılmıştır.

Almia ne demek?

Cinsiyeti kız olan bebeklere konulan isimlerden olan Almila'nın anlamı Elma gibi kırmızı yanaklı güzel anlamını taşımaktadır.

Marianin anlamı nedir?

Türkçedeki karşılığı Meryem olan Maria ismi, İngilizce ve İbranice konuşulan ülkelerde kız çocuklarına verilmektedir. Tevrat, İncil ve Zebur gibi kitaplarda da geçen Maria ismi, dindar kadın anlamına gelir. Vaktinin çoğunu Allah'a ibadet ve dua ederek geçiren kadınlar Maria olarak adlandırılır.

Peyker ismi ne anlama gelir?

(ﭘﻴﻜﺮ) i. (Fars. peyker) Yüz, surat, çehre: 'Meh-peyker: Ay yüzlü.' 'Perî-peyker: Peri yüzlü.' Peykerim tercümânım olmuştur (Muallim Nâci).

Nüşra ne demek?

Nesih, hem hükümsüz bırakma ve geçersiz sayma hem de bir şeyin kopyasını çıkarmak anlamına gelirken, nüsha kelimesinin sözlük anlamı bir şeyin tıpatıp aynısı ve suretidir. Gazete ve dergi gibi süreli yayınların her sayısı da nüsha olarak nitelendirilir.

Zülhumar ne demek?

Zülhimar b. el-Haris peygamberin ordu komutanlarından biridir. Huneyn savaşına katıldı. Kadın adı olarak kullanımda 'mütesettir' anlamındadır.

Maasus ne demek?

- Özgü. - Biri veya bir şey için ayrılmış, münhasır. - Özel. - Özellikle.