bilinmeyen eş anlamlısı

Uzayin eş anlamlısı nedir?

Uzay eş anlamlısı olan kelime feza kelimesidir. Okunuş ve yazılışları farklı iken, anlamları birebir aynı olan kelimelerin tamamına eş anlamlı kelimeler denir. Feza ve uzay kelimeleri de farklı şekillerde yazılıp okunmalarına rağmen, aynı anlamlara gelmektedir.

Son bitime ne denir?

Harf Harf Bulmacada Son Bitim Yanıtları

Serencam kelimesi bir işin sonuçlanması manasına gelir ve son bitim kelimeleriyle eş anlamlıdır. Nihayet sözcüğü son bulmak anlamına gelir.

Ray kelimesinin eş anlamı nedir?

Ray kelimesinin eş anlamlıları tren ve sıcak haddeci olarak geçmektedir.

Vaktimin eş anlamlısı ne?

Vakit kelimesi Türk Dil Kurumu üzerinden eş anlamlı olarak, 'zaman' sözcüğü ile beraber karşılık buluyor.

5 harfli ülkenin anlamı nedir?

Ülke Bulmaca Cevabı Nedir? Eski Türkçe olan yurt kelimesi ülke ile eş anlamlıdır. 2- Vatan: Bulmacalarda ülke sorusuna verilecek 5 harfli cevaplardan bir diğeri vatandır.

Ãœlkeye ne denir?

Ülke, bir devletin egemenliği altında bulunan, başkenti ve bayrağı olan, genellikle bağımsız toprakların tümü, memleket, yurt.

Bittim kelimesi ne anlama gelir?

Genel anlamı itibariyle son bitim kelime grubu, 'Nihayet' biçiminde ifade edilmektedir. Herhangi bir durum ya da olay söz konusu olduğu vakit, nihayet anlamı kapsamında değerlendirmek mümkündür. Tek başına da cümle içerisinde kullanılabilir.

Kutladığını eş anlamı nedir?

Tebrik kelime kökeni Arapçadır. Arapçada tabrık, kutlama anlamına gelen bu kelimenin Türkçedeki eş anlamlısı da kutlama kelimesidir. Bu kelime cümle içerisinde tebrik kelimesi yerine rahatlıkla kullanılabilir.

Islak ve nemli aynı şey mi?

Bu iki kelime de sıfattır. Kuru olmayan nesnelerin tanımında iki kelime birbirleri yerine tercih edilebilir. Islak kelimesinin eş anlamlıları: Nem, nemli.

Karanın eş anlamı var mıdır?

İşte, Türk Dil Kurumu sözlüğü ve eş anlamlı kelimeler sözlüklerinde yer alan karanın eş anlamlısı... Kara sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler arazi, esmer, kötü, siyah, tarla, toprak, uğursuz ve ülke sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Yurdumuzu eş anlamlısı ne?

Yurt kelimesinin eş anlamlı kelimesi de bulunmaktadır. Yurt kelimesinin eş anlamlısı vatan kelimesidir.

Siyahi eş anlamlısı nedir?

Aynı zamanda bu manaların aynısını taşıyan ''kara'' kelimesi siyah kelimesinin eş anlamı durumundadır.

Gülücüğün eş anlamlısı ne?

Tebessüm kelimesi eş anlamlı olarak gülücük ve gülümseme sözcükleri ile ifade edilir. Bundan dolayı kelimenin eş anlamlı sözcükler grubunda yer aldığı görülür. Gülümseme, gülücük ve tebessüm aynı anlamlara sahip olan sözcüklerdir. Özellikle bu kelimelerin sıkça duyulduğu bilinmektedir.

Yaşlı eş anlamı nedir?

YAŞLI EŞ ANLAMLISI NEDİR? Yaşlı, yaşça ileri olan ya da genç olmayan demektir. Eş anlamlısı olarak da ihtiyar kelimesi kullanılır. Birbirinin eş anlamlısı olan kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelerdir.

Anıları kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Anının eş anlamlısı hakkında detaylar. Anı kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre 'hatıra' eş anlamlı sözcüğü üzerinden ele alınmaktadır. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu iki kelimeyi ortak şekilde aynı anlam üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Fakir kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Fakir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler fukara, yoksul ve zavallı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Müphem eş anlamlısı ne demek?

Mühim kelimesinin eş anlamlıları; ehemmiyetli, güncel, lüzumlu, azim ve lazım olarak ifade edilebilmektedir. Her biri birbirinin yerine kullanılabilmektedir.

Sağlık ve sıhhat aynı şey mi?

Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu üzerinden sağlık kelimesi için eş anlamlı olarak, 'sıhhat' sözcüğü ele alınmaktadır. Her iki kelime de anlam açısından aynı ifadeyi taşıyor.

Yüreyin eş anlamlısı nedir?

Kalp, 'yürek, hayat merkezi sayılan organ, duygu ve teessür merkezi olan gönül, bir şeyin ortası, merkezi, kalp hastalığı, sevgi, gönül olarak tanımlanmıştır.

Öğrenci kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Öğrenci kelimesine karşılık olarak gelen eş anlamlı sözcük talebe kelimesidir. Çok fazla kullanılmasa bile aynı zamanda okullu kelimesi de değerlendirilmektedir.

Gayesiz eş anlamlısı ne?

Amaçsız, hedefsiz, plansız kelimeleri gayesiz eş anlamlısı olan kelimeler arasındadır.

Özgürüm eş anlamlısı nedir?

Özgür kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı; hiçbir kısıtlama ya da hiçbir zorlamaya veya hiçbir şarta bağlı kalınmaksızın anlamındadır. Özgür kelimesi ile aynı anlama gelen kelime ise 'hür' kelimesidir. Hür kelimesi özgür kelimesinin eş anlamlısı olan bir kelimedir.

Nefesimin eş anlamlısı nedir?

Nefes kelimesiyle aynı anlama sahip olan kelimelerden biri de, soluk kelimesidir. Soluk ile nefes aynı anlama sahiptir.

Gayretin eş anlamlısı ne demek?

Gayret kelimesinin birden fazla eş anlamlı karşılığı bulunmaktadır. Bunlar; çaba, ceht, efor ve çalışma sözcükleridir.