bir ÅŸeyi bir yere iliÅŸtirmek tutturmak bulmaca

Kim olduÄŸu bilinmeyen kiÅŸi Bulmaca?

herhangi bir kişi, kim olduğu bilinmeyen kişi, şahıs, nefer.

Çengel bulmaca kim buldu?

1871 yılında, İngiltere'nin Liverpool kentinde doğan Arthur Wynne, bulmacanın fikir babası oldu.

Bulmaca nasıl bir hastalık?

Hastalık kelimesinin 6 harfli tek karşılığı, maraz ve illet sözcükleriyle eş anlamlı olan Kalebe'dir.

Nöroloji nedir bulmaca?

Sinir bilimi tek bir cevabı olmayan bir kavramdır. Bundan dolayı sorunun birçok farklı yanıtı bulunmaktadır. Her yanıtın harf sayısı için belirlidir ve buna göre hareket edilmektedir. Sorunun yanıtları ise şu şekildedir; nöroloji, asabiye, haraza ve yatışmak.

Yığılım bulmaca nedir?

En kısa cevap: MAL. Alınıp satılabilen ürünlere mal denir. Yığılım Bulmaca Cevabı Nedir? Stok depolanan ve hazırda bekletilen mal demektir.

KuÅŸatma ne demek bulmaca?

Özellikle harf harf bakıldığı vakit kuşatma cevapları amaca uygun kullanım olanağı tanımaktadır. Öncelikle 5 harfli olarak, 'Sarma ve 'ihata' sözcükleri öne çıkıyor. Aynı zamanda 6 harfli 'abluka' kelimesini kullanmak mümkün. 7 harfli olarak ise çevirme kelimesi yer almaktadır.

Bütünsel nedir bulmaca?

Külli, her şeyi kapsayan, tamamen kuşatan ve içine alan demektir.

Halk dilinde gökkuşağı ne demek?

Tayfın sözlük anlamı hayali varlık olsa da zamanla halk dilinde gökkuşağı anlamında kullanılmaya başlanmıştır. Farsça kökenli bir kelime olan tiraje de gökkuşağı ile eş anlamlıdır.

Sert katı ne demek?

Sert katı kelimesinin ilk dört harfli cevabı berk kelimesidir. Berk kelimesinin uymadığı durumlarda sert katı bulmacasının cevabı sulb kelimesi olabilmektedir.

Vedia inam ne demek?

Bulmacalarda sorulan İnam vedia sorusunun cevabı herkes tarafından bilinen ''emanet'' olmaktadır.

Tembel bulmacada nedir?

Tembellik Bulmaca Cevabı Nedir? Arapça kökenli bir sözcük olan atalet, vaktini boş yere harcamak ve tembellik etmek anlamına gelir.

Yemek aÅŸ ne demek?

Eski Türkçeden evrilerek günümüze gelmiş olan 'aş' kelimesinin anlamı, pişirilerek hazırlanan yemektir. Farklı kaynaklara göre, aş kelimesinin anlamları şu şekildedir; Genellikle tahıl ve hububatlar kullanılarak elde edilen pilav, çorba gibi yemeklerin tümüdür. Pişirilerek hazırlanan yemek anlamına gelir.

Büyük piliç ne denir?

Büyük piliç bulmaca sorusunun hemen her bulmacada kullanılan cevabı 5 harfli olup yarka sözcüğü olarak yazılmaktadır.

Eski dilde mercek ne demek?

Dilimize Latinceden geçmiş olan Lens, mercek sözcüğünün bulmacalardaki en kısa cevabıdır. Hem çengel hem de sarmal bulmacalarda bu kelimenin genellikle 4 harfli cevabı sorulur. Arapça kökenli bir sözcük olan Adese, mercimek tanesi demektir ve mercek ile aynı kökten gelir.

At eÄŸitimine ne ad verilir?

At eğitimi kelimesine, manej sözcüğü yazılabilir.

Piliç eti mi tavuk mu?

Genç haline piliç denirken, cinsel olgunluğa ulaşmış dişilere ise tavuk denir.

Alkol kökü ne demek?

Alkol Kökü bulmaca cevabı Alkil cevabıdır ve ilgili bölüme Alkil yazılması gerekir. Alkol Kökü Bulmaca Cevabı Nedir?

Kaç çeşit mercek vardır?

Saydam, cam ya da plastik gibi maddelerden meydana gelen mercekler, ince kenarlı mercek ve de kalın kenarlı mercek olmak üzere iki çeşit halinde oluşum göstermektedir.

Iraksak mercek ne demek?

İki küre(veya bazen silindir) yüzeyi ile sınırlanmış saydam madde parçasına mercek adı verilir. Küre yüzeyleri kesişiyorsa merceğe ince kenarlı veya yakınsak mercek, kesişmiyorsa kalın kenarlı veya ıraksak mercek adı verilir.

Bulmaca akıl ne demek?

Analitik, duygusal ve sayısal gibi birçok çeşidi bulunan zeka, akıl ile eş anlamlıdır. Ukul kelimesi, akıl sözcüğünün çoğuludur. Derk kelimesinden türetilen idrak, olayları anlama ve yorumlama yeteneğidir.

Bulmacada sarp geçit ne demek?

'Sarp Geçit' oldukça merak edilen bir kelimedir. 'Sarp Geçit' yanıtları 5 harflidir. Davan ve akabe cevapları bulmacada doğru cevaplardır. 5 harfli olan bu cevaplar kişiler tarafından doğru olarak yazılabilir.

Bulmaca madun ne demek?

birinin buyruğu altında olan görevli, madun.

Beyin bulmaca ne demek?

Halk arasında emik kelimesi beyin anlamında kullanılır. Dilimize Arapçadan geçen dimağ kelimesi, beyin ve şuur sözcükleriyle eş anlamlıdır.

Baş çobana ne denir?

Yedi-sekiz hane bir olup çoban tutar. Hanelerden birisi çobanı istemezse, o hane ayrılır. Çobanın giysisine 'kulav' denir. Çobanın başındaki örtüye 'kalpak' veya 'kavel' denir.

Avuç içi adı nedir?

Doğrulanmış Cevap

El ayası, yani avuç içi, elin iç kısmında bulunan geniş bölgeye verilen isimdir. Parmaklar el ayasına bağlı bir şekilde haraket ederler.