bonsai oha türkçe

Rusça oha ne demek?

Oha (Rusça: Оха́), Rusya'nın Sahalin Oblastı'nda bulunan bir şehirdir. Şehir Sahalin Adası'nın kuzeydoğu kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 14.815,87 km² olan şehrin nüfusu 2010 itibarı ile 23.008'dir.

Rusça Peçka ne demek?

Bulgarca печка (pečka), Makedonca печка (pečka), Rusça печка (peçka) ve Sırp-Hırvatça печка/pečka ile ortak kökten.

Mojna ne demek?

rusça mümkün anlamına gelir.

Rusça dah ne demek?

Rusça evet kelimesinin Türkçe okunuşu dah olarak yazılmakta ve okunuşu da dah şeklinde kabul edilmektedir.

Yolüstü ne demek?

Yolüstü TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Yolun hemen kenarı

Peçka hangi dilde?

Bulgarca печка (pečka), Makedonca печка (pečka), Rusça печка (peçka) ve Sırp-Hırvatça печка/pečka ile ortak kökten.

Rusça C ne demek?

Rus alfabesinde 'C' harfi bulunmaz. Bu sesin yerine «дж» harflerini beraber okunarak 'C' harfi karşılanır.

Rusça Dobroşko ne demek?

Rusça bir sözcük olan dobroski sözcüğünün Türkçe karşılığı veya Türk dilindeki anlamı 'hayırsever'dir.

Rusça bayan ne demek?

женщина. Geri bildiriminiz için teşekkürler!

Bonzai ne deme?

Bonzai sentetik esrarın sokaklarda kullanılan ismidir diyebiliriz. Tetrahidrokannabinol (THC), esrarın etken maddesidir. Hint keneviri bitkisinde doğal olarak bulunan bir maddedir. Kana karıştığı zaman keyif verici ve sinirleri gevşetici özelliği bulunmaktadır.

Japonca küçük ağaç ne demek?

Bodur ağaç ya da minyatür ağaç olarak dilimizde yerini almış Bonsai kelimesi Japonca bir kelime olup bon (saksı) ve sai (ağaç) kelimelerinin birleşimidir.

Bonzai neden ölür?

Bonzai, vücutta doğal olarak bulunan kannabinoidlere göre, beyinde bulunan CB1 ve bağışılık sistemi ile ilgili CB2 reseptörlerini çok daha güçlü uyardığından etkileri daha uzun sürer. Bu nedenle Bonzai kullanımında ölüm oranları daha sık görülmektedir.

Bonzai nereyi sever?

Bonsai bitkisi ılıman ikilimi seven bir bitkidir. Ne çok sıcak ne de çok soğuk sever. Güneş ışığını dik açıyla sevmez. Aydınlık bir ortamda bakılmalıdır.

Japonca Bonzai ne demek?

Banzai (Japonca: 万歳; 'on bin yıl'), Japoncada uzun ömür dilemek için kullanılan 'Çok yaşa!' anlamına bir ifadedir. İfade Çince kökenli olup (萬歲 wànsuì) Çin İmparatoru'na uzun ömür dilemeyi ifade etmekteydi. 8. yüzyılda banzei adıyla ortaya çıkmış olup özellikle Japon İmparatoru için kullanılırdı.

Japonca hanami ne demek?

Hanami (Japonca: 花見; 'çiçek seyretme'), geleneksel bir Japon çiçek seyretme festivalidir. Japonya'da Mart ayı sonundan Mayıs'ın başına kadar ve Okinawa Adası'nda Şubat ayının başlangıcında tüm sakuralar çiçek açmaktadır.

Japoncada Koko ne demek?

Kōkō (imparator) - Vikipedi.

Skank otu nedir?

Skunk, esrarın ham maddesi Hint Kenevirinin laboratuvar ortamında diğer uyuşturucu maddelerle hibritleştirilerek elde edilen, esrardan 20 kat daha fazla bağımlılık yapıcı özelliği olan bir uyuşturucu maddedir.

Bom uyuşturucu nedir?

Dünyada Spice, Bonzai Citrus, K2, Jamaican, Scope, Smoke gibi isimlerle bilinen, bazı kurutulmuş bitki yapraklarına emdirilmesiyle sıvı ve toz şeklinde ambalajlanıp sağlığa zararlı olmadığı algısı oluşturularak piyasaya sürülen; Bonzai, esrara benzer etkilere neden olan ve metabolizmayı tamamen tahrip eden uyuşturucu ...

PC uyuşturucu ne demek?

Kristal, diğer adıyla metamfetamin, uyarıcı özelliği olan sentetik bir uyuşturucu maddedir. Dünya üzerinde en hızla yayılan, çok zararlı ve tehlikeli bir uyuşturucudur.

Bonzai çok su ister mi?

NASIL SULANIR? Bonsai bitkisi yaz aylarında haftada iki kere, kış aylarında ise haftada bir kere sulanmalıdır. Sulamada kullanılan su ölçeği her sulamada aynı olmalıdır. Eğer çiçeği akşam sulamışsak ve dibinde su kalmışsa, sabah kalktığımızda saksı içinde biriken suyu dökmemiz gereklidir.

Bonzai krizi nasıl olur?

Bonzai'nin yoksunluk dönemindekiler, adeta kudurmuş gibi saldırganlaşıyor ve gözleri hiçbir şeyi görmüyor. Diğer uyuşturucu maddelere göre doksan kat daha güçlü bir bağımlılık potansiyeline sahip olan Bonzai, öfke kontrolünü bozarak aşırı saldırgan bir tablo yaratıyor.

Bonzai alışkanlık yapar mı?

Bonzai kısa zamanda ciddi şekilde bağımlılık yaratan bir maddedir. Bonzai bağımlılığında en iyi tedavi yöntemi bireyin bonzaiye hiç başlamamasını sağlamaktır. Kişilerde bırakma sonucu yoğun bir şekilde yoksunluk sendromu ve tekrar kullanmaya yönelik güçlü bir arzu gözlemlenmektedir.

Bonzai anlamı ne demek?

Bonsai iki kelimeden oluşmuştur, 'bon' tabak ya da tepsi ve 'sai' ağaç ya da bitki anlamına gelir. Tam çevirisi 'tabak içine dikilen bitki'dir. Yani bonsai, tabak/kap içinde büyüyen, doğadaki büyük formların aynısına benzeyen, minyatür ağaçlardır.

Bonzai bırakılır mı?

Bonzai bağımlılığından kurtulmak için hastaya temizleme- arındırma (detoksifikasyon) uygulanır. Kişinin hastaneye yatırılarak madde bırakıldıktan sonra oluşacak yoksunluk belirtilerinin ilaç tedavisiyle ortadan kaldırılması amaçlanır.

Bonzai güneş görmeli mi?

Bonsai bitkiniz, tüm salon bitkileri gibi hava akımına, klimaya maruz kalmamalıdır. Kesinlikle direkt güneş ışığı görmemelidir. Bonsai aydınlık ortam ister ama güneşe dikkat! Direkt olarak güneş altında olması bitkinizin yapraklarına zarar verebilir.

Bonsai ömrü ne kadar?

Bonsai çiçeği hem ev dekoru hem de hediye olarak tercih edilir. Bonsai bakımı özen ister ancak çok zor değildir. Yeterli koşullar sağlandığı müddetçe uzun yıllar yaşayabilir. İnsan ömrünü aşan bonsailer olduğu gibi birkaç yıl yaşayabilen bonsailer de vardır.