border design clip art

Table border ne?

Tanım ve Kullanımı Border özelliği tablo hücrelerinde ve kenarlarında kenarlık görünüp görünmeyeceğini belirtir. 1 değeri kenarlıkların görüntülenmesi gerektiğini belirtir. (Tablo biçimlendirme amacıyla kullanılmamalıdır.)

Cellpadding nedir Table?

Cellpadding : Hücre içi marj değerini belirler. Cellpadding değeri 0 olursa hücre içinde bulunan unsur bitişik olur. • Cellspacing : Hücreler arasındaki marjı belirler. Aldığı değerler arttıkça hücreler arası mesafe artar.

Table colspan nedir?

Colspan özelliği sütun üzerinde kaç tane hücrenin birleştirileceğini belirtir.

Border Top nedir?

border-top-color, border-right-color, border-bottom-color, border-left-color. border-colorözelliğinin her kenara ayrı ayrı atamasını yapabilmek için kullanılır. Not: Bir kenarlığı yok etmek için kalınlık değeri veririz.

Colspan komutu nedir?

Tanım ve Kullanımı Border özelliği tablo hücrelerinde ve kenarlarında kenarlık görünüp görünmeyeceğini belirtir. 1 değeri kenarlıkların görüntülenmesi gerektiğini belirtir.

Table border ne demek?

Açılımı table row'dur. Dilimizde 'tablo satırı' anlamına gelir.

Table Row nedir?

Rowspan özelliği satır üzerinde kaç tane hücrenin birleştirileceğini belirtir.

Rowspan ne demek?

Cellpadding : Hücre içi marj değerini belirler. Cellpadding değeri 0 olursa hücre içinde bulunan unsur bitişik olur. • Cellspacing : Hücreler arasındaki marjı belirler. Aldığı değerler arttıkça hücreler arası mesafe artar.

Cell Spacing ne demek?

3-) border-color: çizgi rengini temsil eder.

Css border color nedir?

Div sayfanın her yerine yerleştirebileceğiniz bir bloktur. İçine her türlü içerik girilebilir. Divin asıl amacı sayfayı belirli bloklara bölerek içerik girişlerinin daha rahat yapılması, arka planların daha rahat atanması, özelliklerin daha rahat kullanılmasıdır.

Div nedir ne iÅŸe yarar?

CSS'de 'float' özelliği, bir etiketin nasıl yaslanması ve konumlanması gerektiğini belirtir. Float özelliği, içeriğin konumlandırılması ve biçimlendirilmesi için kullanılır, örneğin bir resmin bir kapsayıcıdaki metnin soluna kaymasına izin verir.

CSS float ne demek?

:target seçicisi doküman içi linklere odaklanmamızı sağlıyor. Daha önce bu işi yapmak için javascript ile yapıyorduk. CSS3'ün bizlere kazandırdığı birçok yenilikte olduğu gibi bu özellikte basit bir şekilde sayfalarımıza güzel etkiler kazandırır. :target sözde sınıfı :hover seçicisi gibi dinamik bir seçicidir.

Target CSS nedir?

Span öğesi, genel olarak satır içi içeriğin bir bölümüne stil uygulamak için kullanılan genel bir satır içi öğesidir. Satır içi öğesi yeni bir satır başlatmaz ve sayfada yalnızca içeriği kadar yer kaplar.

Span ne iÅŸe yarar?

<nav> etiketi

Açılımı navigation'dır. Dilimizde navigasyon (yönlendirme) anlamına gelir. HTML5 ile gelen yeni bir etikettir.

Nav nedir?

Div, html sayfasında bir bölüm oluşturmak istediğimizde kullanılır. ** <div> etiketi block etikettir yani bir genişlik değeri (width) vermediğimiz sürece satırı olduğu gibi kaplar ve yükseklik olarakta içerisinde bulunan öğelerin sahip olduğu yükseklik kadar bir yüksekliğe sahip olurlar.

Div nasıl çalışır?

CSS 'overflow' özelliği, bir alana sığmayacak kadar büyük içeriğe ne olacağını kontrol eder.Overflow özelliği, bir etiketin içeriği belirtilen alana sığmadığında içeriğin kırpılıp kırpılmayacağını veya kaydırma çubukları eklenip eklenmeyeceğini belirtir.

CSS overflow ne demek?

text-align : Metin Hizalama

CSS'de 'text-align' özelliği , bir metnin yatay hizalamasını ayarlamak için kullanılır.Metin sola , sağa hizalanmış, ortalanmış veya iki yana yaslanmış olabilir.

Text align ne demek?

! important CSS özelliği, CSS belirli uygulanan bir stili öncelikli duruma getirmek için kullanabileceğimiz bir önem derecesidir. CSS !important özelliğini her nekadar çok kullanmanızı önermesekte bazı durumlarda daha hızlı sonuç almanızı sağladığı için kullanımı uygundur.

Important CSS ne demek?

position:absolute; özelliği olan bir eleman en yakın pozisyon değeri relative olan elemana göre kendini konumlandırır. Eğer position:relative; özelliğine sahip bir ebeveyni yoksa belgeye göre kendini konumlandıracaktır.

CSS absolute nedir?

border-top-style - Üst kenarın şekli. border-bottom-style - Alt kenarın şekli.

CSS Border Top nedir?

text-decoration : Metin Biçimlendirme

CSS'de 'text-decoration' özelliği, metindeki biçimlendirmeleri ayarlamak veya kaldırmak için kullanılır. Bu özelliği genelde linklerde ki alt çizgiyi kaldırmak için kullanırız.

Text decoration ne demek?

Inline Css Nedir ve Nasıl Kullanılır ? Sadece tanımlandığı etiket için geçerli olmasını istediğimiz css kodlarımızı inline olarak tanımlarız. Inline olarak tanımladığımız css kodları sadece css kodunun tanımlandığı <span> etiketi için uygulanır ve yazı rengi kırmızı olur.